ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Ναύπακτος: Σύσκεψη εργασίας για τις σπηλαιώσεις του Λιμανιού

Β. Γκίζας: «Στα χέρια μας ένα σημαντικό εργαλείο για την προστασία του μνημείου»

Την Ναύπακτο επισκέφθηκαν οι μηχανικοί της εταιρείας ΕΔΑΦΟΣ, στην οποία ανέθεσε η Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού την εκπόνηση της μελέτης για τη στερέωση και αποκατάσταση των σπηλαιώσεων του κεντρικού τμήματος του Λιμανιού.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε συμμετείχαν, από την πλευρά του Δήμου Ναυπακτίας, ο Δήμαρχος κ.Βασίλης Γκίζας, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ.Ζαχαρίας Χοχτούλας και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ.Σπύρος Τσέλιος.


Υπενθυμίζεται ότι, για τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση, η οποία εξασφαλίστηκε κατόπιν συνεργασίας και παρέμβασης του Δημάρχου κ.Γκίζα και της Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος κ.Ολυμπίας Βικάτου, δεσμεύτηκε ποσό της τάξεως των 60.000,00 ευρώ από τον Τακτικό Προϋπολογισμό του Υπουργείου.

Με αφορμή την επίσκεψη των μηχανικών ο κ.Γκίζας σημείωσε μεταξύ άλλων: «Με τη συγκεκριμένη μελέτη, η οποία αναμένεται να παραδοθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα έχουμε, για πρώτη φορά στα χέρια μας, ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για την προστασία του ιστορικού μνημείου. Ευχαριστώ θερμά για τη συνεργασία όλους τους εμπλεκόμενους, τα στελέχη του Υπουργείου και ιδιαίτερα τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων κ.Θεμιστοκλή Βλαχούλη, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο».

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
synthima pistioals 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button