ΑυτοδιοίκησηΠολιτικήΡοή Ειδήσεων

Ναύπακτος: Οι πλημμύρες στο μικροσκόπιο του Δημοτικού Συμβουλίου

Θέμα προ ημερήσιας διάταξης αποτέλεσε για το δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας οι καταστροφές που παρατηρήθηκαν από τις τελευταίες πλημμύρες ιδιαίτερα στην Δ.Ε. Αντιρρίου.

Για το θέμα το λόγο πήρε ο δήμαρχος Ναυπακτίας Π. Λουκόπουλος που αναφέρθηκε στα όσα έπραξε ο δήμος τη βραδιά εκείνη και τις επόμενες ώρες που ακολούθησαν.Τόνισε δε,ότι η κατασκευάστρια εταιρία της ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ προχωρά στις μελέτες για τη διευθέτηση ρεμάτων ιδιαίτερα στην περιοχή της Δ.Ε. Αντιρρίου ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο κ. Κονίδας ως προϊστάμενος της πολιτικής προστασίας τόνισε ότι η αποκατάσταση προχωρά κανονικά τόσο από πλευράς δήμου,όσο και από την περιφέρεια.

Ο κ. Μπουλές αναφέρθηκε στις αιτίες και τις επιπτώσεις από τις αυθαίρετες παρεμβάσεις που είχαν ως αποτέλεσμα των πλημμυρικών φαινομένων.Ο κ. Μπουλές,τόνισε,ότι ο δήμος θα έπρεπε να αναλάβει πρωτοβουλία για την ενημέρωση του σώματος για ένα τόσο σημαντικό θέμα.

Ο κ. Κοτσανάς διατύπωσε την άποψη ότι θα έπρεπε το θέμα να έχει προετοιμαστεί καλύτερα με την παρουσία τόσο της περιφέρειας ή και της κατασκευάστριας εταιρείας.Ότι συνέβη στη Δ.Ε. Αντιρρίου φέρει ευθύνη η περιφέρεια-είπε- και συμπλήρωσε ότι απαιτείται ορθολογισμός στις ενέργειες και η κοινωνία περιμένει να ακουμπήσει περισσότερο ο δήμος πάνω από τα προβλήματα.

Ο δήμος Ναυπακτίας έχει αποδείξει την περιβαλλοντική του συνείδηση,αφού είναι από τους πρώτους που έχει καταθέσει μελέτες για τη διευθέτηση ρεμάτων και ομβρίων,την προστασία της ακτογραμμής της Παλαιοπαναγιάς, λύνοντας σοβαρά προβλήματα στην περιοχή από ανατολικά και δυτικά της πόλεως της Ναυπάκτου. Aυτό που έπρεπε να κάνει ο δήμος το έκανε,αναφερόμενος στις διανοίξεις των δρόμων από τις λάσπες και τα φερτά υλικά και την σύνταξη των τεχνικών δελτίων για τις αποκαταστάσεις. Ωστόσο υπάρχουν και πολλά που δεν μπορούν να γίνουν όπως οι αποζημιώσεις για πλημμυρισμένα υπόγεια.

Πολλά πράγματα είναι σε αρμοδιότητα της περιφέρειας,ωστόσο ο δήμος πολλές φορές συνεπικουρεί την περιφέρεια σε πολλούς τομείς,τόνισε στην τοποθέτησή του ο δημοτικός σύμβουλος Θωμάς Κοτρωνιάς. Τέτοια συζήτηση με τέτοιο περιεχόμενο και ζημιές θα ξανασυμβούν τόνισε ο κ.Αγγελόπουλος. Πρέπει να αναζητηθούν και να ταξινομηθούν ι ευθύνες,αλλιώς τα προβλήματα θα ξανασυμβούν.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ζήτησε εξηγήσεις από την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου επί του αιτήματος φορέων της περιοχής για σύγκληση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου χωρίς αυτό να γίνει ποτέ.Κανείς δεν επισκέφθηκε τις επιχειρήσεις της περιοχής που επλήγησαν από την κακοκαιρία.Δεν καθαρίστηκαν ποτέ τα ρέματα της περιοχής.Έγινε αίτημα της ομοσπονδίας προς τη ΔΕΥΑΝ επί αιτήματος για απαλλαγή των κατοίκων επί της χρήσης του βοθροφόρου.

Υπήρξε άγνοια των υπαλλήλων για το πως έπρεπε να κινηθεί ο δήμος.Απουσίασε η αυτοκριτική και η ανάληψη ευθυνών.Θα πρέπει ο δήμος να κινηθεί δικαστικά με αγωγή κατά παντός υπευθύνου για όλα όσα συνέβησαν.Δεν έχετε αφήσει ούτε 5000 ΕΥΡΏ για την επόμενη φυσική καταστροφή αποκάλυψε ο δημοτικός σύμβουλος Θωμάς Κοτρωνιάς διερωτόμενος τι είδους πολιτική είναι αυτή όταν για το υπόλοιπο του έτους δεν υπάρχουν χρήματα για έκτακτες ανάγκες.

nafpaktianews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button