Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Ναύπακτος: Πήραν τον κατήφορο οι τσιμεντένιες μπάλες…

Φεύγουν από τη θέση τους οι τσιμεντένιες μπάλες που έχουν τοποθετηθεί στα πεζοδρόμια της Ναυπάκτου, προκειμένου να εμποδίζουν τα αυτοκίνητα να παρκάρουν.

Επειδή όμως πολλά σημεία της πόλης είναι κατηφορικά, οι μπάλες φεύγουν από τη θέση τους, καθώς δεν είναι επαρκώς στερεωμένες και κυλούν στους δρόμους. Αυτό σημαίνει ότι ο κίνδυνος ατυχήματος είναι ορατός. Πριν από λίγες ημέρες αρκετοί οδηγοί και πεζοί έγιναν μάρτυρες ενός τέτοιου περιστατικού στην οδό Αθανασιάδη – Νόβα, στο ύψος του παλιού αντλιοστασίου, όταν από την απέναντι πλευρά με τέτοια μπάλα έφυγε στα καλά καθούμενα από τη θέση της και άρχισε να κυλά προς τα κάτω. Αρχικά κατευθυνόταν προς το μέρος ενός παρκαρισμένου αυτοκινήτου, αλλά ευτυχώς ένα μικρό εμπόδιο της άλλαξε πορεία και κατέληξε στο απέναντι πεζοδρόμιο. Έτσι το αυτοκίνητο γλύτωσε ως εκ θαύματος. Όμως δεν θα συνέβαινε το ίδιο αν εκείνη την ώρα περνούσε ένα δίκυκλο και ξαφνικά ο οδηγός βρισκόταν αντιμέτωπος με μια τσιμεντένια μπάλα, που θα περνούσε με την ησυχία της το δρόμο.

Η διαπίστωση ήταν ότι η εν λόγω μπάλα δεν στηριζόταν πουθενά, όπως συμβαίνει και με πολλές άλλες που για να σταθούν στη θέση τους κάποιοι έχουν τοποθετήσει μικρές πέτρες ως αντιστήριγμα. Επειδή η κατάσταση τείνει να γίνει άκρως επικίνδυνη τόσο για τους οδηγούς όσο και για τους πεζούς, καλό θα ήταν η δημοτική αρχή Ναυπακτίας, σε συνεργασία ίσως με τον εργολάβο που κατασκεύασε το έργο της ανάπλασης, να επανεξετάσουν τις θέσεις που έχουν τοποθετηθεί οι μπάλες ή να φροντίσουν για την καλή στήριξή τους, προκειμένου να μην φεύγουν από τη θέση τους. Άλλωστε σε όσα πεζοδρόμια γίνονταν ενοχλητικές για κάποιους οδηγούς, φρόντισαν να τις απομακρύνουν από μόνοι τους.

www.aixmi-news.gr

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close