Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

“Βουλιάζει” η Ναύπακτος τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα

Χαμός αναμένεται να γίνει και φέτος τις ημέρες του Πάσχα στην Ναύπακτο, με την όμορφη και γραφική πόλη, που βρίσκεται μια ανάσα από την Πάτρα να βουλιάζει από τον κόσμο.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι επαγγελματίες ξενοδόχοι της Ναυπάκτου η πληρότητα των δωματίων στα ξενοδοχεία που βρίσκονται μέσα στο κέντρο της πόλης, αλλά και γύρω από αυτή, στις όμορφες παραλίες που την περιτριγυρίζουν είναι στο 99% για τη κορύφωση της Μεγάλης Εβδομάδας, αλλά και για τις ημέρες που ακολουθούν την Ανάσταση και την Κυριακή του Πάσχα.

Τα δωμάτια στα ξενοδοχεία της πόλης για αυτές τις μέρες (από την Μεγάλη Πέμπτη και μετά) είναι σε πληρότητα από την περασμένη εβδομάδα, ενώ το γεγονός αυτό έχει αυξήσεις τις κρατήσεις και στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες “B and B”, όπου και εκεί με δυσκολία μπορεί να βρει κανείς δωμάτια, στην περιοχή γύρω από την Ναύπακτο.

Ήδη από την Κυριακή των Βαΐων η κίνηση στην όμορφη πόλη της Ναυπάκτου είναι αυξημένη και αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες της Μεγάλος Εβδομάδας, λίγες ώρες πριν από την περιφορά των Επιταφίων, το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής. Αυτό είναι άλλωστε και το γεγονός που αποτελεί σημείο αναφοράς πλέον για όλη την Ελλάδα, με τις εικόνες από τον φλεγόμενο λιμάνι της Ναυπάκτου να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και να ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο.

Είναι ένα γεγονός που βγαίνει μέσα από την παράδοση της πόλης, μια εν πολλοίς “άγνωστη” παράδοση που οι φορείς της κατάφεραν να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο τα τελευταία χρόνια και να την κάνουν πόλο έλξης για τους τουρίστες και τους επισκέπτες, δίνοντας μια άλλη δυναμική στην τουριστική προοπτική της Ναυπάκτου.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που η Ναύπακτος τα τελευταία χρόνια, κάθε Πάσχα, γεμίζει από κόσμο και επισκέπτες.

Οι επισκέπτες προέρχονται κυρίως από την Αθήνα, αλλά και από διάφορα μέρη της Ελλάδος, ενώ υπάρχουν και αρκετοί ομογενείς που έρχονται στην όμορφη αυτή πόλη από το εξωτερικό, μόνο και μόνο για να ζήσουν τις ημέρες αυτές σε ένα περιβάλλον ατμοσφαιρικό και μεσαιωνικό, αλλά ταυτόχρονα και ανοιξιάτικο, με την αύρα της θάλασσας να περιλούζει τα στενά και τα δρομάκια, συνδυασμένη πάντα με το άρωμα της εποχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλη αυτή την αυξητική τουριστική προοπτική της πόλης της Ναυπάκτου για τις ημέρες του Πάσχα την καρπώνεται η αγορά, τα εμπορικά μαγαζιά της πόλης που είναι ανοικτά όλη την ημέρα, αλλά και τα καταστήματα εστίασης τα οποία ήδη έχουν ετοιμαστεί για να υποδεχτούν τον κόσμο που καταφτάνει.

patrasevents.gr

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close