ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Ναύπακτος: Κάθετα αντίθετη με τη χρήση του Ξενία ως ξενοδοχείο η παράταξη Λουκόπουλου

Θέση υπέρ πήρε ο Σπήλιος Λιβανός για να έρθει άμεσα η απάντηση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας

Πριν από τρεις εβδομάδες η «ε» έγραψε και ανέδειξε στο πρώτο της θέμα ότι το Ξενία θα είναι ψηλά στην προεκλογική ατζέντα.

Στη δημοτική αρχή Γκίζα,  έχουν αποφασίσει πως το ακίνητο θα πρέπει να αξιοποιηθεί ως ξενοδοχείο, τραβώντας επί της ουσίας διαχωριστική γραμμή από την απόφαση που έχει λάβει ο δήμος επί θητείας του Τάκη Λουκόπουλου, μία απόφαση άλλωστε που έχει σήμερα δύο χρηματοδοτούμενα έργα ανοιχτά για το χώρο.


Προ ολίγων ημερών θέση για το αύριο του ακινήτου πήρε ο βουλευτής της ΝΔ, Σπήλιος Λιβανός, συμπλέοντας με την πρόταση για ξενοδοχείο, κάτι που όμως δεν έμεινε αναπάντητο. Η «Ενωτική Πρωτοβουλία», παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του πρωην δημάρχου Τάκη Λουκόπουλου  «σήκωσε το γάντι» και πέρασε στην επίθεση, στέλνοντας μήνυμα προς τη δημοτική αρχή «να μην τολμήσει με τις μεθοδεύσεις της άλλο ένα έγκλημα».

«Στη δημοτική αρχή, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ουδέποτε εγκατέλειψαν την ιδέα να διερευνηθεί η πιθανή αξιοποίηση του ακινήτου ως ξενοδοχείο, με το δήμαρχο Βασίλη Γκίζα και τον πρόεδρο της Αιτωλικής Γιώργο Κοτρώνη να διερευνούν το πως, στη βάση μίας νέας πολιτικής απόφασης, αυτό μπορεί να υλοποιηθεί», σημειώσαμε στο δημοσίευμά μας, προσθέτοντας: «Οδηγός γι’ αυτή τους την πρωτοβουλία είναι κυρίως το ενδιαφέρον επενδυτών για το ακίνητο, οι οποίοι έχοντας ενημερωθεί για τα δεδομένα, δηλώνουν ζεστοί ώστε να κάνουν το επόμενο βήμα σε έναν πιθανό διαγωνισμό».

Και συνεχίσαμε την παράθεση των γεγονότων με το πως στο δήμο, θέλοντας να διασφαλίσουν το ότι σε πιθανό άγονο διαγωνισμό δεν θα υπάρξει κίνδυνος για τη χρηματοδότηση του έργου που είναι σε εξέλιξη, πάρθηκε το «οκ» από τη διαχειριστική αρχή του προγράμματος, σύμφωνα με το οποίο τα χρήματα θα πρέπει να επιστραφούν όχι όταν παρθεί η απόφαση για το διαγωνισμό ή αυτός βγει στον αέρα, αλλά όταν τελεσφορήσει η διαδικασία και υπογραφεί σύμβαση με τον επενδυτή. «Με αυτό ως δίχτυ ασφαλείας, εντός της δημοτικής αρχής, πιστεύουν ότι έχοντας πάντα εκφρασμένο το ενδιαφέρον εν δυνάμει επενδυτών μπορούν να προχωρήσουν στο διαγωνισμό», γράψαμε μεταξύ άλλων.

Οι παραπάνω αναφορές του ρεπορτάζ της «ε» σε πηγαδάκια της περιοχής δεν έμειναν ασχολίαστες, χωρίς όμως να υπάρξει σε επίσημο επίπεδο κάποια αντίδραση. Το δημοσίευμα ανταποκρίνεται πλήρως στα δεδομένα του θέματος, έτσι όπως τουλάχιστον στους κόλπους της δημοτικής αρχής το επεξεργάζονται, μόνο που στο… ξέφωτο της επικαιρότητα το θέμα του Ξενία ξεπρόβαλε και πάλι τις τελευταίες ημέρες. Αφορμή η συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο βουλευτής της ΝΔ στην Αιτ/νία και πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Σπήλιος Λιβανός, ο οποίος ερωτηθείς για την περιοχή της Ναυπακτίας και τις προοπτικές της, με δεδομένη πλέον και τη συχνή επαφή του πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζορτζ Τσούνη, αναφέρθηκε και στο Ξενία.

Σπ. Λιβανός: «Το Ξενία ένα πρώτης τάξεως ξενοδοχείο»

Ο κ. Λιβανός, αφού χαρακτήρισε τη Ναυπακτία το πιο εξωστρεφές κομμάτι του νομού, σημείωσε πως είναι τέτοια η γεωγραφική μορφολογία της περιοχής, με την άμεση σύνδεση θάλασσας και βουνού, που την κάνει από μόνη της ξεχωριστή αλλά και αυτόνομα αναπτυσσόμενη. Τόνισε ότι είναι σε συνεργασία με το δήμο για σειρά θεμάτων, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο σημείο εκείνο στη χρηματοδότηση των μελετών για το τούνελ του κάστρου, έργο για το οποίο όπως είπε επόμενος στόχος είναι η εξασφάλιση της χρηματοδότησής του.

Εστιάζοντας στη συνέχεια στη συχνή παρουσία του πρέσβη των ΗΠΑ, συνοδευόμενος από πρώην πρωθυπουργούς αλλά και ξένους ηγέτες, σημείωσε ότι αυτό από μόνο του δίνει ώθηση στον τόπο, κάνοντας στο σημείο εκείνο αναφορά και στο επενδυτικό ενδιαφέρον που δείχνει να υπάρχει. Εκεί λοιπόν ο Σπήλιος Λιβανός επέλεξε να μιλήσει για το Ξενία λέγοντας: «Γνώμη μου είναι ότι το Ξενία θα πρέπει να είναι ένα σύμβολο ανάπτυξης. Διαφωνώ κάθετα με την αριστερά στη Ναύπακτο που θέλει να το κάνει πολιτιστικό κέντρο. Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να γίνει ένα πρώτης τάξεως ξενοδοχείο». Μάλιστα, στο σημείο εκείνο τόνισε ότι όπως γνωρίζει προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και η δημοτική αρχή, μιλώντας ακολούθως και για το πρότζεκτ των πρώην εργοταξιακών χώρων στο Αντίρριο.

Ενωτική Πρωτοβουλία: «Ας μην τολμήσει ένα ακόμα έγκλημα»

Τα λεγόμενα του βουλευτή, όπως είναι λογικό, σε συνέχεια και του ρεπορτάζ της «ε», έφεραν αυτή τη φορά επίσημη αντίδραση από την παράταξη του Τάκη Λουκόπουλου, η οποία για μία ακόμα φορά ξεκαθαρίζει πως δεν θα δεχτεί αλλαγή πλάνων για την αξιοποίηση του ακινήτου, επιμένοντας στον πολιτιστικό πολυχώρο.

Αναλυτικά η Ενωτική Πρωτοβουλία σημείωσε:

«Ο κ. Λιβανός χωρίς να έχει πλήρη ενημέρωση, σκοπίμως βέβαια από την δημοτική αρχή του κ. Γκίζα, αναφέρθηκε στο Ξενία Ναυπάκτου κάνοντας μια άστοχη και άκαιρη τοποθέτηση για την λειτουργία του.

Ενημερώνουμε λοιπόν τον κ. Λιβανό, πως η απόφαση για την λειτουργία του Ξενία ως πολυχώρου δραστηριοτήτων , ήταν ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, την οποία υπερψήφισαν δημοτικοί σύμβουλοι όλων των κομμάτων και όλων των δημοτικών παρατάξεων (συμπεριλαμβανομένων και πολλών συμβούλων της σημερινής δημοτικής αρχής). Φτάσαμε δε σε αυτή την απόφαση, καθώς μετά από δεκαπέντε και πλέον χρόνια άκαρπων προσπαθειών, τεσσάρων διαδοχικά δημοτικών αρχών, με σκοπό την λειτουργία του ως ξενοδοχείου, κατέληξε σε όλο αυτό το διάστημα να είναι χώρος παραβατικότητας και εγκληματικότητας. Σημειωτέον ότι της απόφασης αυτής προηγήθηκε ευρεία διαβούλευση με φορείς και πολίτες στην οποία δυστυχώς όμως δεν συμμετείχε ο σημερινός δήμαρχος, αφού απείχε γενικά από τα κοινά της πόλης.

Η προηγούμενη δημοτική αρχή η οποία είχε χαρακτήρα πολυσυλλεκτικό με συνδετικό ιστό την ανάπτυξη και την προσφορά στον τόπο, κατάφερε την ένταξη του Ξενία σε δύο Ευρωπαϊκά προγράμματα, υλοποιώντας τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Το ένα έργο αφορά τις κτιριακές εγκαταστάσεις και το άλλο στην ανάδειξη της ναυμαχίας της Ναυπάκτου μέσω εικονικής αναπαράστασης με εγκαταστάσεις και μηχανήματα αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Διαδικασία μετατροπής του έργου αυτή την στιγμή δεν προβλέπεται, εκτός αν τινάξουμε τα οικονομικά του δήμου στον αέρα με απρόβλεπτες συνέπειες και γυρίσουμε πολλά χρόνια πίσω.

Να ενημερώσουμε τέλος τον κ. Λιβανό, πως όταν τους επόμενους μήνες το έργο του Ξενία ολοκληρωθεί, ένα τμήμα του θα λειτουργεί ως ξενοδοχείο, ενώ στους υπόλοιπους χώρους θα υπάρχει ένα σύγχρονο συνεδριακό κέντρο, το μουσείο εικονικής αναπαράστασης της ναυμαχίας της Ναυπάκτου, αλλά και πινακοθήκη με σπουδαία έργα δωρητών μας καθώς και άλλες απαραίτητες υπηρεσίες. Όλες αυτές οι αναγκαίες αυτές υποδομές λείπουν σήμερα. Η ολοκλήρωση και η λειτουργία τους θα αναδείξει σε σταθερή τα πλεονεκτήματά μας, συμβάλλοντας τα μέγιστα στη αύξηση της επισκεψιμότητας και του τουρισμού με ότι αυτό συνεπάγεται για την στήριξη την ντόπιας επιχειρηματικότητας και της γενικότερης ανάπτυξης του τόπου.

Ας μην τολμήσει αυτή η δημοτική αρχή με τις μεθοδεύσεις της, άλλο ένα έγκλημα στην Ναύπακτο, λίγο πριν το τέλος της»!

Από τα βασικά διλλήματα της κάλπης

Από την πλευρά του δήμου, για την ώρα, τηρείται σιγή για το θέμα, όμως οι πληροφορίες μας λένε πως το πλάνο διερεύνησης της αξιοποίησης του ακινήτου ως ξενοδοχείο προφανώς και συνεχίζει να υπάρχει, αφήνοντας τις περισσότερες και επίσημες αναφορές επ’ αυτού για μελλοντικό χρόνο. Θεωρείται δεδομένο πως η ομάδα του Βασίλη Γκίζα θα το σηκώσει ως θέμα, δημιουργώντας επί της ουσίας μία διαχωριστική γραμμή από τη θέση που έχει η Ενωτική Πρωτοβουλία του Τάκη Λουκόπουλου γι’ αυτό, αναδεικνύοντάς το μάλιστα ως ένα από τα βασικά διλλήματα των εκλογών του ερχόμενου Οκτωβρίου.

πηγή: εφημερίδα εμπρός Ναυπάκτου

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button