Δυτική Ελλάδα

Ναύπακτος: Εγκαταλείπεται η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του Συλλόγου "Αλκυόνη"

epi-anapiros-karotsakiΤο θέμα της άμεσης υπογραφής σύμβασης του ΠΕΔΥ (πρώην ΕΟΠΥΥ) και του Συλλόγου  ΑμεΑ

“Αλκυόνη”  όσο αφορά τo νοσήλιο  των ΣΥΔ  καθώς και καταβολή  χρηματοδότησης της παράτασης λειτουργίας του προγράμματος της Στέγης  Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στην Ναύπακτο και των υπoλοιπών εμπλεκομένων Φορέων , θέτει με επιστολή του στην ηγεσία των υπουργείων Υγείας, Εργασίας και Οικονομικών, καθώς και στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ  η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ της Δυτικής Ελλάδος.

Αναλυτικά η επιστολή:

“Κύριοι Υπουργοί,

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία  Δυτικής Ελλάδας είναι μέλος της Εθνικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία  (Ε.Σ.Α.με.Α). Πρόκειται για κοινωνικό και  μη κερδοσκοπικό δευτεροβάθμιο Φορέα , ο  οποίος έχει την ευθύνη στην Περιφέρεια της για τις εξής Περιφερειακές Ενότητες  : Αχαΐας, Ηλείας,  Αιτωλοακαρνανίας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας – Ιθάκης.

Με την παρούσα επιστολή θα επιθυμούσαμε να σας εκφράσουμε  ομόφωνα   την συμπαράσταση μας στο ψήφισμα – διαμαρτυρία του Συλλόγου  Ατόμων με Αναπηρία  «Αλκυόνη» στην Ναύπακτο , το οποίο αφορά στην εγκατάλειψη από το κράτος  της  Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «ΑΛΚΥΟΝΗ» που ο Σύλλογος  έχει δημιουργήσει.

Αν και πριν από ένα χρόνο αποφασίστηκε η παράταση λειτουργίας του προγράμματος των Σ.Υ.Δ για άλλο ένα έτος δυστυχώς έως τώρα η χρηματοδότηση της παράτασης δεν έχει αποδοθεί με αποτέλεσμα να είναι για μήνες οι εργαζόμενοι  απλήρωτοι παρ’ όλες της αγωνιώδεις προσπάθειες της διοίκησης να εξοικονομήσει με δανεισμό μέρος των αναγκαίων ποσών για μισθοδοσίες, ένσημα και λειτουργικά έξοδα.

Μετά από αγώνες τριών χρόνων και προσπαθειών του αναπηρικού κινήματος έγινε νόμος του κράτους στις 31/01/2014 η θεσμοθέτηση και ο  καθορισμό ειδικού νοσηλίου στις ΣΥΔ. Δυστυχώς όμως δεν υπήρξε  μέριμνα από το κράτος για την υπογραφή της σύμβασης των Φορέων και του ΠΕΔΥ (πρώην ΕΟΠΥΥ) την στιγμή που σε δύο μήνες λήγει και η παράταση για το Σύλλογο Αλκυόνη καθώς και για άλλους φορείς

Ήδη με το ψήφισμα  του ο Σύλλογος  ανακοινώνει  αφενός την αναστολή λειτουργίας της στέγης  στις 16/04/2014 εφόσον μέσα σε δύο μήνες από σήμερα δεν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες άμεσης απόδοσης του νοσηλίου  και αφετέρου την επιστροφή των ενοίκων στις οικογένειες, στους ήδη ταλαιπωρημένους και υπέργηρους γονείς τους και κάποια από αυτά που δεν διαθέτουν οικογενειακό περιβάλλον θα πάνε που;

Κύριοι Υπουργοί

Ζητούμε την  άμεση υπογραφή της σύμβασης του Συλλόγου Αμεα «Αλκυόνη» και του ΠΕΔΥ  σχετικά με το νοσήλιο προκειμένου να αποφευχθούν έστω και την ύστατη στιγμή  οι ολέθριες συνέπειες που θα έχει το κλείσιμο της Στέγη και η μη συνέχιση του θεσμού αυτού, πρωτίστως για τα ίδια τα άτομα με Νοητική Αναπηρία και άλλες Βαριές Αναπηρίες, αλλά και για τις οικογένειές τους. Πρέπει να γίνει κατανοητό πως οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης είναι για τα  Άτομα με Αναπηρία η μοναδική λύση μία ζωή με αξιοπρέπεια  και ποιότητα.

Αναμένοντας στις θετικές σας ενέργειες.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button