Αυτοδιοίκηση

Nαύπακτος : Διαφωνούν με τις διακομιδές ασθενών σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι

po-dimotiko-nafpa10Το ζήτημα των διακομιδών ασθενών από το Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου στα Νοσοκομεία Μεσολογγίου και Αγρινίου με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος που σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να αποβεί μοιραίος, ήρθε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπακτίας.

Για το θέμα τοποθετήθηκε από την πλευρά της δημοτικής αρχής ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργος Σιαμαντάς ο οποίος αφού αρχικά επεσήμανε την υποβάθμιση των Μονάδων Πρωτοβάθμιας Υγείας από την πολιτική του Μνημονίου, τόνισε πως δε λαμβάνονται υπ’ όψιν τα γεωγραφικά κριτήρια στην περίπτωση της Ναυπάκτου και ως εκ τούτου τίθονται σε κίνδυνο τα σοβαρά περιστατικά. Παρά το γεγονός ότι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου απέχει μόλις 15 λεπτά από τη Ναύπακτο, οι ασθενείς διακομίζονται στο Μεσολόγγι και σε περίπτωση που κριθεί σοβαρή η κατάστασή τους μεταφέρονται στο Αγρίνιο. Εάν δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί εκεί το περιστατικό, διακομίζονται είτε στο Ρίο είτε στο Νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα. Αποτέλεσμα είναι να χάνεται πολύτιμος χρόνος. Χαρακτηριστικά ο κ.Σιαμαντάς έκανε λόγο για «δρομολόγιο θανάτου» προς τα Νοσοκομεία Μεσολογγίου και Αγρινίου από τη Ναύπακτο.


Για το λόγο αυτό ζήτησε από το Σώμα να συγκροτηθεί διαπαραταξιακή επιτροπή που θα αποτελείται από το Δήμαρχο Ναυπακτίας, Τάκη Λουκόπουλο και τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Η εν λόγω επιτροπή θα αναλάβει να επισκεφθεί την 6η Υγειονομική Περιφέρεια, αλλά και να προβεί σε σχετικό διάβημα προς τους βουλευτές της Αιτωλοακαρνανίας και τον υπουργό Υγείας.

Από την πλευρά τους οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης συμφώνησαν με την εισήγηση του κ.Σιαμαντά, ωστόσο οι Θανάσης Παπαθανάσης και Ευθύμιος Ζέλιος ζήτησαν να γίνουν περαιτέρω κινήσεις. Πιο συγκεκριμένα, ο κ.Παπαθανάσης σχολίασε πως θα πρέπει να υπάρξει ψήφισμα και να ζητηθεί η στελέχωση του Κέντρου Υγείας Ναυπάκτου και του Νοσοκομείου Μεσολογγίου.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο, πως το σύνολο των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπακτίας που τοποθετήθηκε επί του θέματος υπερτόνισε τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλονται από πλευράς ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των Νοσοκομείων Μεσολογγίου και Αγρινίου παρά τις σοβαρότατες δυσλειτουργίες που καταγράφονται.

lepantomag.gr

Advertisements
Τοπική Διαφήμιση
paideia optimize resize Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button