ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Ναυπακτία: Πρόεδροι επτά κοινοτήτων ζητούν να ερευνήσει ο δήμος το θέμα των αντισταθμιστικών από τα αιολικά

Επιστολή προς τον δήμαρχο Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα απέστειλαν πρόεδροι επτά τοπικών κοινοτήτων, εστιάζοντας στο θέμα των αντισταθμιστικών από τα αιολικά πάρκα.

Με αφορμή την πρόσφατη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, θέτουν ζήτημα ο δήμος να ερευνήσει το ποια πάρθηκαν κατά την προηγούμενη θητεία, σημειώνοντας πως οι κοινότητές τους δεν πήραν σχεδόν τίποτα, πλην ελάχιστον εξαιρέσεων, χωρίς όμως να γίνουν ούτε οι βασικές αποκαταστάσεις των ζημιών που προέκυψαν κατά την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών.


Μάλιστα, «δείχνουν» προς στέλεχος της προηγούμενης δημοτικής αρχής ο οποίος, όπως λένε, είχε επισκεφτεί την περιοχή τους, υποσχέθηκε έργα στο πλαίσιο των αντισταθμιστικών που θα έπαιρνε ο δήμος, τα οποία όμως δεν έγιναν ποτέ.

Οι επιστολή υπογράφεται από τους: Δανιήλ Νικόλαο, Πρόεδρος ΤΚ Τρικόρφου , Καλαβρουζιώτη Νικόλαο, Πρόεδρος ΤΚ Καλαβρούζας, Κοντοχρήστο Δημήτριο, Πρόεδρος ΤΚ Βελβίνας , Κωστούλα Βασίλη, Πρόεδρος ΤΚ Βλαχομάνδρας , Πολύδωρο Σταμάτη, Πρόεδρος ΤΚ Πιτσινεΐκων , Μαλλά Παναγιώτη, Πρόεδρος ΤΚ Μολυκρείου , Αλεξόπουλο Νικόλαο, Πρόεδρος ΤΚ Μακύνειας και αναφέρει αναλυτικά:

Προς: Τον κ. Δήμαρχο Ναυπακτίας

«Κύριε Δήμαρχε,

Παρακολουθήσαμε τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα αντισταθμιστικά από τα αιολικά πάρκα στο δήμο μας και τη συμφωνία που κάνατε ως δήμος με την εταιρία που θα κατασκευάσει το πάρκο στη θέση Μακρυνόρος.

Από τη συζήτηση αυτή προέκυψε ότι ο δήμος και τα χωριά θα λάβουν κάποια σημαντικά χρηματικά ποσά ως έργα από την εταιρία αυτή, τα οποία κάνατε γνωστά για πρώτη φορά στο δημοτικό συμβούλιο και στους πολίτες ώστε να τα γνωρίζουν όλοι.

Με την επιστολή μας αυτή θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι στα όρια των χωριών μας κατασκευάστηκαν ή κατασκευάζονται τα τελευταία χρόνια πέντε αιολικά πάρκα που έχουν επιβαρύνει σοβαρά τους δρόμους και το περιβάλλον. Παρότι κατά καιρούς εμφανίστηκαν διάφοροι εκπρόσωποι των εταιριών και εκπρόσωπος από την τότε δημοτική αρχή υποσχόμενοι διάφορα αντισταθμιστικά οφέλη, πέραν των όσων προβλέπει ο νόμος, εντούτοις τα χωριά μας δεν πήραν ποτέ σχεδόν τίποτα πλην ελαχίστων μικρών εξαιρέσεων και σε αρκετές περιπτώσεις δεν έγιναν ούτε τα βασικά για την αποκατάσταση ζημιών, προστασία από πλημμύρες κλπ.

Δηλώνουμε ότι επιθυμούμε να είμαστε παρόντες στις συζητήσεις με τις εταιρίες που κατασκεύασαν τα αιολικά πάρκα, προκειμένου να υποδείξουμε ποια έργα πρέπει να γίνουν για τις τοπικές μας κοινότητες.

Σας ζητάμε κε Δήμαρχε, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας να ερευνήσετε το σοβαρό αυτό θέμα και να φροντίσετε να λάβουν ο δήμος και τα χωριά μας έστω και τώρα ό,τι είναι πλέον δυνατό διότι η επιβάρυνση από τα έργα αυτά είναι μεγάλη και όπως σας είπαμε δεν έχουμε λάβει μέχρι σήμερα σχεδόν τίποτα.

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε συνεργασία».


Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button