Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Ναυπάκτια μητέρα έδωσε τον νεφρό της στον γιο της

Την Δευτέρα 28/02/2022, πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών μεταμόσχευση νεφρού με ιδιαίτερη επιτυχία

Συγκεκριμένα, η Ναυπάκτια Σοφία Ζησιμοπούλου, μητέρα δύο παιδιών και ηλικίας 54 ετών, δώρισε στον 33χρονο γιό της Αλέξη Τριανταφύλλου, το ένα της νεφρό, καθώς εκείνος έπασχε από τελικού σταδίου νεφρική ανεπάρκεια και υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση.


Την μεταμόσχευση πραγματοποίησε ο κ. Καρύδης Νικόλαος, Επικ. Καθηγητής Χειρουργικής-Μεταμοσχεύσεων Συμπαγών Οργάνων, με μεγάλη εμπειρία στην χειρουργική των μεταμοσχεύσεων.

Στη μεταμοσχευτική διαδικασία συμμετείχαν, οι ιατροί του Νεφρολογικού και Μεταμοσχευτικού Κέντρου με Διευθυντή τον καθηγητή Παθολογίας-Νεφρολογίας κ. Γούμενο Δημήτριο, καθώς και η ιατρική ομάδα της Χειρουργικής κλινικής με Διευθυντή τον καθηγητή Χειρουργικής κ. Μαρούλη Ιωάννη. Στην μεταμόσχευση συμμετείχε επίσης ομάδα αναισθησιολόγων του ΠΓΝΠ. Η μετεγχειρητική πορεία του ασθενούς εξελίσσεται ικανοποιητικά.

Η Διοίκηση του Π.Γ.Ν.Π. με ανακοίνωσή της ευχαριστεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για το σημαντικό έργο που επιτέλεσαν.

Πρόκειται για τη δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού που έχει δωρίσει μητέρα στον γιο και πραγματοποιείται στο ΠΓΝΠ, μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα. Στις 31 Ιανουαρίου είχε γίνει μεταμόσχευση νεφρού από 52χρονη μητέρα στον 27χρονο γιο της.

npress.gr

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button