Όλα τα Σπορ

ΝΑΟΑΣ: Αγώνας ποδηλασίας 35 χλμ σε ασφάλτινη διαδρομή

spo-naoas-podilasia-asfaltosΟ Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Αστακού (Ν.Α.Ο.ΑΣ.) – ΤΜΗΜΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ διοργανώνει την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013 αγώνα ποδηλασίας σε ασφάλτινη διαδρομή 35 χιλιομέτρων (προ εκκίνηση 15 χλμ ) :
Αστακός – Βελλά – Βασιλόπουλο – Καραϊσκάκης – Αστακός.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΑ
Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2013
Άνδρες: 18-29 , 30 +, 40 +
Διαδρομή – Εκκίνηση στις 11.00 π.μ. από την Παραλία της πόλης Αστακού.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι εγγραφές θα γίνονται στο χώρο της εκκίνησης μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα.
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΑ: Θα ισχύουν οι κανονισμοί της Εθνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (Ε.Ο.Π.)


ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν στον αγώνα όλοι οι ποδηλάτες και συμμετέχουν με δική τους ευθύνη ή του κηδεμόνα τους με γραπτή συγκατάθεση . Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία υποχρέωση για κάθε ενδεχόμενο ατύχημα ως και φθορά ή απώλεια αγωνιστικού υλικού. Οι αθλητές τρέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ:
Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται στην προκήρυξη του αγώνα και του βασικού κανονισμού της Ε.Ο.Π. αποφασίζει επιτόπου και τελεσίδικα η αγωνόδικος Επιτροπή, η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίησης του αγώνα.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ:
1ος νικητής: Κύπελλο – Χρυσό μετάλλιο – Δίπλωμα
2ος νικητής: Αργυρό μετάλλιο – Δίπλωμα
3ος νικητής: Χάλκινο μετάλλιο – Δίπλωμα.
Επίσης ο πρώτος γενικής θα έχει χρηματικό έπαθλο 150 €υρώ.
Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε περίπτωση που κάποια κατηγορία δεν συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό συμμετοχών (έξι 6), θα συγχωνευτεί στην αμέσως προηγούμενη.
Συμμετοχή: 5 ευρώ

Σχετικά με τα διδικαστικά του αγώνα. Οι Αθλητές θα εγγράφονται στην γραμματεία που θα βρίσκεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Αφετηρία (παραλία Αστακού). Εκεί θα προμηθεύονται τον αριθμό συμμετοχής καθώς και νερό με μπάρες δημητριακών. Σε όλους τους Αθλητές θα απονεμηθούν αναμνηστικά μετάλλια και δώρα του Ναυτικού Ομίλου Αστακού. Υπενθυμίζουμε ότι στον πρώτο της Γενικής Κατάταξης θα απονεμηθεί χρηματικό έπαθλο 150 ευρώ. Η απονομή της γενικής κατάταξης και των επι μέρους κατηγοριών θα γίνει στο Λιμάνι του Αστακού αφού θα τερματίσουν οι αθλητές. Ως ώρες αναμονής Τερματισμού καθορίζονται οι 3 από την ώρα εκκίνησης.

Κατα την διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει service καθώς και διανομή νερού από τα αυτοκίνητα συνοδείας.
Οι Αθλητές θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο εκκίνησης μια ώρα πριν την ´εναρξη του αγώνα. Η αφετηρία βρίσκεται στην παραλία του ΑΣΤΑΚΟΥ.
Η διαδρομή θα περιλαμβάνει δυο τμήματα, το προαγωνιστικό το οποίο θα είναι περίπου 18 χιλιόμετρα: Παραλία ΑΣΤΑΚΟΥ μέχρι ΑΣΠΡΟΓΙΑΛΙ και το αγωνιστικό περίπου 20 χιλιόμετρα .

Η διαδρομή σε μεγάλο τμήμα της θα γίνει κατα μήκος της παραθαλάσσιας ζώνης. Στα 2 χιλιόμετρα μετά την εκκίνηση του αγωνιστικού τμήματος οι αθλητές εισέρχονται σε ένα πιο στενό και δύσκολο δρόμο με αρκετές διαβαθμίσεις με αποκορύφωμα μια ανηφόρα άνω του 15% διάρκειας ενός χιλιομέτρου περίπου.
Ένα σημείο που πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα είναι η διασταύρωση του δρόμου αυτού με την επαρχιακή οδό Βλυζιανων Αστακού.
Πριν την διασταύρωση υπάρχει μια κατηφόρα που οι ποδηλάτες ξεπερνούν τα 70 χιλιόμετρα την ώρα. Πριν την διασταύρωση θα υπάρχει σήμανση ΑΡΓΑ – SLOW που θα πρέπει υποχρεωτικά να τηρηθεί.
Η διαδρομή θα συνεχίζει μέσα από τα χωριά Βασιλόπουλο και Καραισκάκης ενώ πλησιάζοντας στον Αστακό οι ποδηλάτες θα πρέπει στην αερογέφυρα να στρέψουν αριστερά σε μια ανηφορίτσα και αμέσως δεξιά με κατεύθυνση πάλι την ε/ο ΑΣΤΑΚΟΥ ΜΥΤΙΚΑ.
Στο τέλος της ανηφόρας θα βρίσκεται ο τερματισμός.

xiromeronews

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button