Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Ναύπακτος: ανοίγει ο δρόμος για τη λειτουργία του Γηροκομείου του ιδρύματος ΜΟ.Φ.Η.

Στις 9 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Διοίκησης του Ιδρύματος ΜΟ.Φ.Η. «Γεωργίου Καπουρδέλη – Ιωάννη Ξυκη» στη Ναύπακτο με εκπροσώπους του Ιδρύματος Ξύκη στην Αμερική.

Ο σκοπός της συνάντησης ήταν η διερεύνηση του πλαισίου συνεργασίας για την αποπεράτωση και λειτουργία του Γηροκομείου του Ιδρύματος.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ιδρύματος, κατά την διάρκεια της συζήτησης έγινε ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων:

«Συζητήθηκαν εναλλακτικές προτάσεις και η διερεύνηση αυτών.

Οι προτάσεις αυτές θα συζητηθούν στα αντίστοιχα Διοικητικά Συμβούλια και θα παρθούν σχετικές αποφάσεις.

Ειδικότερα από πλευράς Ελληνικού Ιδρύματος επισημάνθηκε ότι θα πρέπει να διασφαλισθεί η κοινωνική διάσταση των παρεχόμενων υπηρεσιών και η προσφορά του Ιδρύματος στην τοπική κοινωνία.

Από πλευράς Αμερικάνικου Ιδρύματος επισημάνθηκε το θεσμικό πλαίσιο της λειτουργίας των αμερικάνικων Ιδρυμάτων και οι προϋποθέσεις χορήγησης δωρεών σε ιδρύματα του εξωτερικού.

Είχε προηγηθεί, στις 8 Οκτωβρίου, επιτόπια επίσκεψη των εκπροσώπων των δύο Ιδρυμάτων στο κτίριο του ΜΟ.Φ.Η., όπου διαπιστώθηκε το επίπεδο των γενομένων εργασιών και η ανάγκη αποπεράτωσής του, για το καλό των συνανθρώπων μας.

Το κλίμα της συνάντησης ήταν πολύ καλό και επιβεβαιώθηκε η πρόθεση για στενή συνεργασία και δρομολόγηση υλοποίησης συγκεκριμένων διαδικασιών.

Την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε συνέλευση του Δ.Σ. του Ιδρύματος Καρπουρδέλη-Ξύκη για πλήρη ενημέρωση και λήψη αποφάσεων.

Ελπίζουμε να ευοδωθούν οι σκοποί των δύο Ιδρυμάτων που φέρουν το όνομα του Ιωάννου Ξύκη, για την ανακούφιση των συνανθρώπων μας και την προσφορά εργασίας σε ικανό αριθμό συμπολιτών μας».

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button