ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Ναύπακτος: Έλεγχοι για τον αντικαπνιστικό σε 17 καταστήματα-καμιά παράβαση

Για θετική ανταπόκριση πολιτών και επαγγελματιών και υψηλά ποσοστά συμμόρφωσης στον αντικαπνιστικό νόμο κάνει λόγο η Εθνική Αρχή Διαφάνειας κάνοντας απολογισμό των ελέγχων για το δεκαήμερα 6-16 Ιανουαρίου.

Συνολικά από το σύνολο των 352 καταστημάτων που ελέγχθηκαν δεν καταγράφηκε καμία παράβαση στο 86 % των περιπτώσεων ενώ από το σύνολο των 50 παραβάσεων που κατεγράφησαν μόνο 8 αφορούσαν καπνίζοντες σε χώρους που δεν επιτρεπόταν με το συνολικό ύψος των προστίμων να φτάνει τις 38.800 ευρώ.

Παράλληλα η ΕΑΔ διαμηνύει ότι «οι Ελεγκτές-Επιθεωρητές παραμένουν δραστήριοι και μετά τις 24:00, όπως αποδεικνύεται και από πρόσφατους ελέγχους σε νυχτερινά μαγαζιά που διενεργήθηκαν μετά τη μία τα ξημερώματα».

Χαρακτηριστικά της συμμόρφωσης είναι τα παραδείγματα της Καλλιθέας, του Κουκακίου, του δήμου Αθηναίων και της Κάτω Αχαΐας αλλά και της Ναυπάκτου όπου στον έλεγχο σε συνολικά 55 καταστήματα δεν διαπιστώθηκε καμία παράβαση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας.

Ειδικότερα, στη Ναύπακτο στις 6 Ιανουαρίου, ελέχθησαν 17 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ΚΥΕ) χωρίς να καταγραφεί καμία παράβαση με κάποιους θαμώνες να καπνίζουν εξωτερικά
παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες ενώ δεν βρέθηκε κανένας καπνίζων σε εσωτερικό
χώρο.

Η συνεργασία με τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων ήταν άψογη ενώ δεν παρέλειψαν να αναφέρουν ότι ο κόσμος έχει αρχίσει να συνηθίζει χωρίς να υπάρχουν οι αντιδράσεις των πρώτων ημερών, σύμφωνα με την αναφορά των ελεγκτών.

Καμία παράβαση επίσης δεν καταγράφηκε σε μεγάλα Πολιτιστικά Ιδρύματα της Αττικής όπως το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος καθώς σε όλα τα ελεγχθέντα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν στους χώρους τους, όπως και στην Εθνική Βιβλιοθήκη, την Εθνική Λυρική σκηνή, σε όλους τους κλειστούς και υπαίθριους χώρους τηρούνταν οι διατάξεις της αντικαπνιστικής νομοθεσίας.

Διαβάστε αναλυτικά τα στοιχεία για τους διενεργηθέντες ελέγχους

https://www.protothema.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button