ΆποψηΡοή Ειδήσεων

«Να υποβληθεί άμεσα κοινό υπόμνημα αναστολής της μεταφοράς του Ιστορικού Αρχαιολογικού στην Πάτρα»

Γράφει ο Ευθύμης Αδάμης

«Να υποβληθεί άμεσα κοινό υπόμνημα αναστολής της μεταφοράς του Ιστορικού Αρχαιολογικού στην Πάτρα», ζητά ο φιλόλογος Ευθύμης Αδάμης.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει:


«Οι τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα του πανεπιστημίου αποτελούν οδυνηρή ήττα για την κοινωνία του Αγρινίου και του Μεσολογγίου, όμως το πιο σημαντικό είναι ότι αποτελούν οδυνηρή ήττα για τους εκπροσώπους μας, τα πολιτικά και αυτοδιοικητικά στελέχη που όχι μόνο άργησαν να συνειδητοποιήσουν το πρόβλημα, αλλά αντέδρασαν χαλαρά και χωρίς σύμπνοια.

Τα γεγονότα, δυστυχώς, μιλούν από μόνα τους αφού με 121 νέους φοιτητές στο νομό και το Ιστορικό Αρχαιολογικό να μεταφέρεται στην Πάτρα (αυτό διαθέτει τον μεγάλο όγκο των νέων φοιτητών) η ακαδημαϊκή κοινότητα στην Αιτωλοακαρνανία συρρικνώθηκε δραματικά και σύντομα θα διαγραφεί από τον χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Βέβαια ο σχεδιασμός του Πανεπιστημίου Πατρών δεν έκρυβε τους στόχους του, αρκεί να τον μελετούσες προσεκτικά και να παρακολουθούσες τις αντιδράσεις σε όλη την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Επίσης κανείς δεν μπορεί να προβάλει ως δικαιολογία ότι δεν δόθηκε ο κατάλληλος χρόνος ν’ αντιδράσουμε, αφού και αυτό έγινε, δυστυχώς, από λίγους υποψιασμένους…
Συνεπώς ο αναγκαίος χρόνος και η ευκαιρία να ακυρωθεί ο ολέθριος σχεδιασμός υπήρξε, όμως δεν υπήρξε πίεση, με αποφασιστικότητα, και το σπουδαιότερο δεν υποβλήθηκε στο Υπουργείο μια άλλη, οργανωμένη, πρόταση π.χ. “Οδοντιατρική Σχολή”, “Κτηνιατρική”, “Νομική” μια σχολή με υψηλή ζήτηση και μέλλον.

Εφόσον η Πάτρα διεκδικούσε το Ιστορικό Αρχαιολογικό με ψευδοεπιστημονικά επιχειρήματα και εμείς δεν προβάλαμε την αλήθεια, ότι “ένα πανεπιστήμιο δεν καθιερώνεται από την πόλη που βρίσκεται αλλά από το επιστημονικό του έργο”, ούτε απαιτήσαμε την ίδρυση Σχολών με υψηλή ζήτηση γι’ αυτό και πρέπει να γίνει ΤΩΡΑ.

Το πρώτο βήμα είναι να υποβληθεί στο Υπουργείο κοινό Υπόμνημα από όλα τα πολιτικά και αυτοδιοικητικά πρόσωπα που ν’ απαιτεί την αναστολή της μεταφοράς του Ιστορικού Αρχαιολογικού στην Πάτρα και την ίδρυση σχολής με υψηλή ζήτηση!»

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Ένα Σχόλιο

  1. Πολύ σωστά τα όσα καταγγέλλει και προτείνει ο αγαπητός συνάδελφος κ. Ευθύμης Αδάμης. Σημειώνεται για άλλη μια φορά η κωμικοτραγική επανάληψη της ίδρυσης πανεπιστημιακού τμήματος στο Αγρίνιο, υπαγομένου σε Πανεπιστήμιο άλλης πόλης, και μετά από λίγα χρόνια η μεταφορά του στην πόλη αυτή. Αυτή είναι η ιστορία των πανεπιστημιακών Σχολών στην πόλη μας επί δεκαετίες τώρα με όλες τις Κυβερνήσεις. Αυτό το ανούσιο θέατρο επαναλαμβάνεται, αυτός ο φαύλος κύκλος των ιδρύσεων, των μεταφορών και των επανιδρύσεων. Και εμείς μένουμε πάντα με τα παράπονα και τις διαμαρτυρίες και τις αντιπροτάσεις. Εις δόξαν και μακροημέρευσιν του διεφθαρμένου, πελατειακού και αναξιοκρατικού ελληνικού πολιτικού συστήματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button