Pressαρίσματα

Να σε λέει η Ελλήνων Συνέλευσις «καθεστωτικό»; Αξία ανεκτίμητη…

sorras-esy-agrinioΗ Ελλήνων Συνέλευσις, με ιδρυτή τον Αρτέμη Σώρρα, μετά από πολλές μέρες αποφάσισε να αποτιμήσει την πορεία και την ακτιβιστική της δράση στο κέντρο του Αγρινίου. Και φυσικά τα έβαλε με τα τοπικά ΜΜΕ,για το πώς περιέγραψαν τα γεγονότα, πως γράφουν όσα γράφουν, αν κάνουν πλάκα, αν περιέγραψαν την διένεξη με όσους αντιδιαδήλωσαν κλπ.

Αρχικά χαιρόμεθα που ξεκαθαρίστηκε κάτι: δεν πρόκειται για οπαδούς του Σώρρα αλλά για «συνέλληνες» πάνω από όλα! Τώρα τι σημαίνει αυτή η λέξη ο θεούλης και η ψυχή τους. Ο Έλληνας είναι μια εθνικότητα κι όχι μια ιδιότητα ή μια ψυχική κατάσταση.

Στο κείμενο που πήγε στα ΜΜΕ ακολουθούν πολλά και διάφορα,  τα οποία τελικώς συγκλίνουν στο ότι θα επανέλθουν μια μέρα των ημερών και πολύ καλά θα κάμουν. Μόνο δυο παρακλήσεις.

Η πρώτη, αν είναι δυνατόν παιδιά γράφτε σε κανονικά ελληνικά, με πεζά γράμματα διότι η διένεξη αν θα γράφουμε πεζά ή κεφαλαία έληξε πριν από κάτι αιώνες. Μιλάμε μια γλώσσα συγκεκριμένη για να συνεννοούμαστε και αν το ξανακάνετε σας υπόσχομαι να σας απαντήσω στα αρχαία ελληνικά και να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος.

Α, και η γραμματοσειρά με  το «σίγμα» ή το «έψιλον» όπως το έγραφαν παλιά κάτι μακρινοί πρόγονοι δεν έχει πλάκα, όπως και το ότι μόνο ο μαίανδρος λείπει από μέσα ή το σύμβολο του Ιχώρ ή δεν ξέρω κι εγώ ποια άλλη παλαβομάρα.

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

Αυτό είναι το ένα για να μπορούμε να διαβάζουμε τι στέλνετε. Να σας πληροφορήσω ότι κείμενο τριών σελίδων σε κεφαλαία δεν πρέπει να το διάβασαν ούτε οι πιο φανατικοί αντίπαλοί σας(ξέρετε ποιοι είναι, δεν χρειάζεται να επεκταθούμε)…

Τώρα, η δεύτερη παράκληση αφορά σε κάτι ουσιώδες. Κάποτε, έστω εσείς που είστε και …ελληνόψυχοι, πρέπει να μας πείτε τι σημαίνει «καθεστωτικό ΜΜΕ» για την περιοχή μας. Αφήστε τα φληναφήματα για τον Μπόμπολα ή τον Λαμπράκη, πείτε μας πως αντιλαμβάνεστε εσείς τα καθεστωτικά ΜΜΕ εδώ στο Αγρίνιο. Ειλικρινά παιδιά, μια και εννοείτε ότι είστε κάτι ξεχωριστό, κάτι νέο στα πράγματα.

Εδώ εμάς η κυβέρνηση δεν μας έχει και αγαπημένους να ξέρετε. Καθεστώς χωρίς κυβέρνηση δεν υπάρχει. Λεφτά μας δίνουν οι διαφημιζόμενοι και αυτοί όσο μπορούν. Κρατική διαφήμιση δεν παίζει, εσείς δεν αγοράζετε κάτι από εμάς, δωρεάν σερφάρετε έτσι δεν είναι; Οπότε, πού είναι το καθεστώς; Στην… μασονία, στον… σιωνισμό; Αλήθεια το ξέρετε ότι εσείς μας βρίζετε ως μειωμένης εθνικής συνείδησης και άλλοι μας λένε ότι παίζουμε σκοτεινά παιχνίδια με πατριωτικό… πρόσημο;

Όλα αυτά είναι τίτλοι τιμής βέβαια, αλλά εμείς εδώ προχθές εξηγούσαμε τι λέει ο Ανδρόνικος για τις ελάχιστες μακεδονικές λέξεις που βρέθηκαν να έχουν ρίζα ελληνική και μας είπαν ανθέλληνες, αύριο θα γράψουμε για τις αηδίες κάποιων που θέλουν την Μακεδονία μία και σλαβική και θα μας πουν εθνικιστές.

Η τρέλα δεν θεραπεύεται, όπως δεν θεραπεύεται η πεποίθηση ότι κάποιος άλλο θα αναλάβει τα χρέη σου. Αλλά, τουλάχιστον, αφήστε την ιστορία με τους καθεστωτικούς. Να ξέρετε ότι τους αντικαθεστωτικούς η Αστυνομία δεν τους φυλάει, όχι μόνο να μην φάνε αλλά και να  μην δώσουν ξύλο. Τους αφήνει να κινηθούν  και μετά τους τσακίζει. Όχι εδώ, στις κανονικές χώρες.

Εδώ όλοι είναι αντιστεκόμενοι, ελεύθεροι και μαχόμενοι.

 

η συντακτική νεοελληνική μονάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button