Να μην δεχτεί ο Φαρμάκης «αντισταθμιστικά» για το Πανεπιστήμιο

Αύριο στη Αθήνα έχει συνάντηση ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης στο πρωθυπουργικό γραφείο με τον Μητσοτάκη. Εκ πρώτης όψεως φαίνεται κάτι σωστό :θα του πει για τις μοναδικές περιπτώσεις τμημάτων στην Ελλάδα που δεν θα δεχτούν εισακτέους σε πανεπιστήμιο! Για την Αιτωλοακαρνανία και την Ηλεία!

Όπως λέει το ρεπορτάζ( σ.σ. από Πάτρα μεριά…)το ραντεβού δεν είναι τωρινό. Από το πρωθυπουργικό γραφείο ορίστηκε η ώρα και η μέρα της συνάντησης, με άλλα λόγια.


Όπως και να έχει, ο Φαρμάκης, ως Αγρινιώτης πάνω από όλα, πρέπει να αποτρέψει αυτό που ακούγεται έντονα τις τελευταίες ώρες. Ότι θα υπάρξει πρόταση για… αντισταθμιστικά οφέλη για την περιοχή (ό,τι αυτό σημαίνει και όση εμπιστοσύνη μπορεί να έχει ειδικά το Αγρίνιο…) που θα “μαλακώνουν” την αδικία για την παύση τμημάτων, πράγμα που δεν παρατηρείται αλλού πουθενά!

Όσα λάθη κι αν έχουμε κάνει διαχρονικά, δεν πρέπει να κάνουμε άλλο ένα. Ο Περιφερειάρχης δεν πρέπει να δεχτεί κανένα απολύτως δήθεν αντισταθμιστικό διότι το θέμα δεν είναι ένας δρόμος που θα πάει πιο γρήγορα ή κάποιο “πρόγραμμα” από τα πολλά. Το θέμα είναι το Πανεπιστήμιο. Δεν είμαστε ιθαγενείς που ξεγελιούνται με καθρεφτάκια.

η συντακτική σταθμισμένη μονάδα

*Oι απόψεις συνεργατών του agriniopress, δεν σημαίνει απαραίτητα πως είναι και απόψεις του site ή των συντακτών του

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: Αγρίνιο Μητσοτάκης Νεκτάριος Φαρμάκης Πανεπιστημιακά Τμήματα Αγρινίου Πανεπιστήμιο