ΠαραπολιτικάΡοή Ειδήσεων

Να μην δεχτεί ο Φαρμάκης «αντισταθμιστικά» για το Πανεπιστήμιο

Αύριο στη Αθήνα έχει συνάντηση ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης στο πρωθυπουργικό γραφείο με τον Μητσοτάκη. Εκ πρώτης όψεως φαίνεται κάτι σωστό :θα του πει για τις μοναδικές περιπτώσεις τμημάτων στην Ελλάδα που δεν θα δεχτούν εισακτέους σε πανεπιστήμιο! Για την Αιτωλοακαρνανία και την Ηλεία!

Όπως λέει το ρεπορτάζ( σ.σ. από Πάτρα μεριά…)το ραντεβού δεν είναι τωρινό. Από το πρωθυπουργικό γραφείο ορίστηκε η ώρα και η μέρα της συνάντησης, με άλλα λόγια.

Όπως και να έχει, ο Φαρμάκης, ως Αγρινιώτης πάνω από όλα, πρέπει να αποτρέψει αυτό που ακούγεται έντονα τις τελευταίες ώρες. Ότι θα υπάρξει πρόταση για… αντισταθμιστικά οφέλη για την περιοχή (ό,τι αυτό σημαίνει και όση εμπιστοσύνη μπορεί να έχει ειδικά το Αγρίνιο…) που θα “μαλακώνουν” την αδικία για την παύση τμημάτων, πράγμα που δεν παρατηρείται αλλού πουθενά!

Όσα λάθη κι αν έχουμε κάνει διαχρονικά, δεν πρέπει να κάνουμε άλλο ένα. Ο Περιφερειάρχης δεν πρέπει να δεχτεί κανένα απολύτως δήθεν αντισταθμιστικό διότι το θέμα δεν είναι ένας δρόμος που θα πάει πιο γρήγορα ή κάποιο “πρόγραμμα” από τα πολλά. Το θέμα είναι το Πανεπιστήμιο. Δεν είμαστε ιθαγενείς που ξεγελιούνται με καθρεφτάκια.

η συντακτική σταθμισμένη μονάδα

*Oι απόψεις συνεργατών του agriniopress, δεν σημαίνει απαραίτητα πως είναι και απόψεις του site ή των συντακτών του

Ένα Σχόλιο

  1. Γιά όσους δεν το κατάλαβαν, ο πρωθυπουργός έχει ήδη παρέμβει μέσω της πανέξυπνης, αλλά μοιραίας γιά την κυβέρνηση υπουργού Κεραμέως. Κι έχει παρέμβει, μην εγκρίνοντας τις παρακάτω ακραίες θέσεις του πρύτανη και της Συγκλήτου: α(Αφαίρεση του τομέα της Ζωικής Παραγωγής από το τμήμα Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών Μεσολογγίου. β)Μεταφορά του τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας στο Ρίο και γ)Μεταφορά του τμήματος Φυσικοθεραπείας του Αιγίου στην Πάτρα και δ)Κατάργηση του τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος.
    Όλ’ αυτά προφανώς κι έγιναν σε συμφωνία με τον περιφερειάρχη γιατί ο πρωθυπουργός γνωρίζει ότι ήδη υπάρχει πολιτικό κόστος μόνο και μόνο από τις προτάσεις του πρύτανη που ψηφίστηκαν από τη Σύγκλητο. Ο περιφερειάρχης έχει πολύ κρίσιμα ζητήματα να λύσει κυρίως στην Ηλεία που χρειάζονται άμεση αντιμετώπιση. Κι αυτά είναι το απαρχαιωμένο και θανατηφόρο οδικό δίκτυο, και ο αποτυχημένος διοικητής του Νοσοκομείου Πύργου που με τις λανθασμένες του επιλογές νέκρωσε τις υγειονομικές υπηρεσίες στο Νομό. Αν ο περιφερειάρχης διαθέτει το ανάλογο πολιτικό θάρρος, πρέπει να προτείνει έστω στον πρωθυπουργό την καρατόμησή του και την αντικατάστασή του από άλλο στέλεχος που θέλει πραγματικά να προσφέρει στην υγεία. Αλλιώς, πρέπει να του ζητήσει να κηρύξει το νομό Ηλείας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης γιά το θέμα των γιατρών.
    Ο Νομός Ηλείας είναι ήδη πολυβασανισμένος, αφού πριν από 15 χρόνια ταλαιπωρήθηκε σκληρά από τις μεγάλες πυρκαγιές και είναι σίγουρο ότι εκεί η κυβέρνηση δε γλυτώνει τον ξεσηκωμό. Ο Ηλείος Νεοδημοκράτης βουλευτής Νικολακόπουλος έχει προτείνει επίσης ως αντιστάθμισμα τη μεταφορά στον Πύργο και την Αμαλιάδα, της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Κουκούλι Πατρών. Αυτό αν το προτείνει πάλι ο Φαρμάκης, θα ήταν μία καλή αρχή. Αν βέβαια προλάβει να το θέσει, υπάρχει και το θέμα της ίδρυσης σχολής ΤΕΦΑΑ στον Πύργο ή την Αμαλιάδα σύμφωνα με το σχέδιο Γαβρόγλου. Επίσης, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δεχτεί χάντρες και καθρεφτάκια σχολής Πολιτισμού και Τουρισμού στον Πύργο, ούτε Γεωργική Σχολή στην Αμαλιάδα επιπέδου ΔΙΕΚ. Αν δεν το γνωρίζει, η Πάτρα είχε τέτοια Γεωργική Σχολή μέχρι το 1981 κι έκλεισε από το “πολύ ενδιαφέρον” των αρμοδίων και των νέων. Θα μπορέσει να διατηρηθεί στην Αμαλιάδα μετά από 40 χρόνια μία τέτοια σχολή, όταν οι περισσότεροι από τους εισακτέους στα Γεωπονικά τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας είναι από πολύ μακρινές περιοχές της Ελλάδας;
    Έπειτα, πρέπει να διασφαλίσει τη μη μεταφορά του τμήματος Φυσικοθεραπείας από το Αίγιο στην Πάτρα και ταυτόχρονα θα μπορούσε να δεχτεί ως αντισταθμιστικό όφελος την ίδρυση εκεί Σχολής Οίνου και Αμπέλου επιπέδου ΔΙΕΚ σε μόνιμη όμως βάση κι όχι μεταβατική.
    Τέλος, γιά την Αιτωλοακαρνανία να θέσει όλα τα προβλήματα του Νομού και κυρίως της Υγείας όπως και γιά την Ηλεία, αφού είναι πρόσφατο το γεγονός του χαμού της νεαρής εγκύου στην Κατούνα. Και φυσικά να απαιτήσει να μη γίνει καμία μεταφορά τμήματος στην Πάτρα στο εγγύς μέλλον, όπως και την ίδρυση τμήματος Γεωργικής Βιοτεχνολογίας στο Αγρίνιο σύμφωνα με το νομοσχέδιο Γαβρόγλου. Τέλος, να ζητήσει την επανίδρυση του τμήματος ΔΠΠΝΤ και του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στην Αιτωλοακαρνανία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button