ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Να κλείσουν οι υποψηφιότητες στην αυτοδιοίκηση μέχρι τέλος του έτους θέλουν στον ΣΥΡΙΖΑ-σύσκεψη στο Αγρίνιο

Θα διεξαχθεί και δημοσκόπηση για Περιφέρεια και δήμο Αγρινίου-τι ειπώθηκε για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ

Σύσκεψη στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη σε ξενοδοχείο του Αγρινίου, με καλεσμένο το μέλος του Π.Σ. του κόμματος Ζωή Καρκούλια, υπεύθυνη για τη Δυτική Ελλάδα.

Η σύσκεψη αφορούσε την προετοιμασία του κόμματος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023, αφού ζητούμενο είναι να επιτευχθούν όσο το δυνατόν μεγαλύτερες συμμαχίες και να επιτευχθούν εκλογικές νίκες σε μεγάλους δήμους και Περιφέρειες.


Η συζήτηση κατά κύριο λόγο περιστράφηκε γύρω από τον δήμο Αγρινίου και την Περιφέρεια, και κατά δεύτερο λόγο σε κάποιους άλλους δήμους με το ζητούμενο να είναι το πως θα επιτευχθεί μια συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων.

Ως προς το ζήτημα της συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, διαπιστώθηκε μια καθυστέρηση στην έναρξη των σχετικών διαδικασιών από το ΠΑΣΟΚ κεντρικά, τη στιγμή μάλιστα που στον ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκεται να υπάρξει ολοκλήρωση στην ανακοίνωση των υποψηφίων δημάρχων μεγάλων δήμων αλλά και Περιφερειαρχών μεχρι το τέλος του έτους.

Πληροφοριες του agriniopress αναφέρουν πως στη χθεσινή συνάντηση έγιναν αναφορές και σε κάποια ονόματα ειδικά για τον δήμο Αγρινίου. Για παράδειγμα έγινε αναφορά στον τέως δήμαρχο Δημήτρη Τραπεζιώτη με δεδομένο ότι έχει δημιουργήσει έναν πυρήνα πολιτών και παρουσιάζει μια κινητικότητα με ανακοινώσεις, παρεμβάσεις κλπ. Εκφράστηκαν όμως και απόψεις ότι ίσως για τον κ. Τραπεζιωτη προτιμότερο θα ήταν να μετάσχει στις περιφερειακές εκλογές, ενισχύοντας το περιφερειακό ψηφοδέλτιο.

Όπως έγινε γνωστό, ο ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται να διεξάγει και δημοσκόπηση τουλάχιστον για την Περιφέρεια και τον δήμο Αγρινίου. Στη δημοσκόπηση θα περιλαμβάνονται ονόματα υποψηφίων και θα εξεταστεί η δυναμική τους απέναντι στους κ. Φαρμάκη και Παπαναστασίου.

Μεγάλο ερωτηματικό πάντως, παραμένει το τι θα γίνει με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑ και την ανάγκη ύπαρξης μιας κεντρικής συμφωνίας για τη συνεργασιών των δυνάμεων της κεντροαριστεράς στις «προνομιακές» περιοχές όπου έχει μεγάλη δύναμη, όπως είναι τόσο η Περιφέρεια, όσο και ο δήμος Αγρινίου.

Η δύναμη αυτή άλλωστε καταγράφτηκε και στις εθνικές εκλογές του 2019 σε μια περίοδο όχι και τόσο ευνοϊκή για τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Δεν «μεταφράστηκε» όμως σε αυτοδιοικητικό επίπεδο για πολλούς και διάφορους λόγους που στην παρούσα φάση όμως, κρίνεται πως δεν συντρέχουν και πως οι συνθήκες το 2013 θα είναι πιο ευνοϊκές.

Τοπική Διαφήμιση
papahanasiou graviera2022 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button