Αυτοδιοίκηση

Να κηρυχθεί o δήμος Αγρινίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά ο Γ. Παπαναστασίου

geg-kakokairia4

Με επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, ζητά να κηρυχτεί ο δήμος Αγρινίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των σοβαρών προβλημάτων που έχουν ανακύψει σε διάφορες περιοχές του οδικού δικτύου από τα έντονα καιρικά φαινόμενα:

Κύριε Περιφερειάρχη,

    Όπως ήδη γνωρίζετε, τα τελευταία εικοσιτετράωρα τα ακραία καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές από πλημμύρες και κατολισθήσεις σε όλο το γεωγραφικό πλάτος του Δήμου Αγρινίου.

Οι μεγάλες ποσότητες νερού που έπεσαν σε σύντομο χρονικό διάστημα καθώς και οι ισχυρότατοι άνεμοι, προκάλεσαν πρωτοφανείς ζημίες σε  υποδομές, υπερχειλίσεις χειμάρρων αλλά και σε ιδιοκτησίες δημοτών.

 Σε πάρα πολλά σημεία του οδικού δικτύου έχουν σημειωθεί  κατολισθήσεις και αποκόλληση βράχων με αποτέλεσμα να διακοπεί η πρόσβαση σε πολλές Τοπικές Κοινότητες και  οικισμούς του Δήμου μας.

Κατά συνέπεια, λόγω της πρωτοφανούς κακοκαιρίας δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία  ολόκληρου του Δήμου.  

       Ειδικότερα:

Στη Δ. Ε. ΠΑΡΑΚΑΜΠΥΛΙΩΝ,  έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις στις Τοπικές Κοινότητες Χούνης, Αγίου Βλασίου, Κυπαρίσσου.

 

Στη Δ.Ε. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ, έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις στις Τοπικές Κοινότητες  Καστανούλας, Αγίας Βαρβάρας, Αγίας Παρασκευή.

 

 

Στη Δ.Ε. ΠΑΡΑΒΟΛΑΣ, εκτεταμένες κατολισθήσεις στην Τοπική Κοινότητα Λαμπιρίου.

     4) Στη Δ.Ε. ΜΑΚΡΥΝΕΙΑΣ, εκτεταμένες κατολισθήσεις στις Τοπικές Κοινότητες Δαφνιά, Καψοράχη, Μεσάριστας, Αγίου Ανδρέα, Γαβαλούς, Λιθοβουνίου.

     5)  Στη Δ.Ε. ΑΡΑΚΥΝΘΟΥ, εκτεταμένες κατολισθήσεις στις Τοπικές Κοινότητες Ματαράγκας, Ζευγαρακίου, Άνω και Κάτω Κερασόβου. Επίσης, έχει πλημμυρίσει η περιοχή Γεφύρια Αλάμπεη Ζευγαρακίου, επί της Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων.

Μετά τα παραπάνω παρακαλούμε να μεριμνήσετε ώστε να κηρυχθεί ο  Δήμος μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

ΜΕ  ΕΚΤΙΜΗΣΗ

 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button