PressαρίσματαΡοή Ειδήσεων

Να κάνει εμπάργκο ο Μητροπολίτης κ. Κοσμάς αφού δεν πιστεύει επιστήμονες και εκλεγμένους

Για μια ακόμη φορά ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς κήρυξε σχετικά με την πανδημία και την άποψη που έχει γι’ αυτήν.Και ήταν σαφής ότι δεν έχει μια απλή διαφωνία για τα τυπικά με την επίσημη Εκκλησία, την Διαρκή Ιερά Σύνοδο και τον Αρχιεπίσκοπο.

Ο λόγος του είναι μεταφυσικός και δεν επιδέχεται συζήτηση αν δεν είσαι πιστός, παρά μόνο, ίσως, από την  Ιεραρχία της Εκκλησίας. Πως μπορείς για παράδειγμα να κάνεις οποιαδήποτε κοσμική συζήτηση όταν ο Μητροπολίτης θεωρεί πως κάποιοι συνειδητά θέλουν το κακό των χριστιανών με όχημα τον κορωνοϊό;

Πολλοί επιχειρούν να επιχειρηματολογήσουν αλλά η στήλη νομίζει ότι ματαιοπονούν. Δεν μπορείς να πείσεις το κοινό του Μητροπολίτη ότι είναι επικίνδυνα αυτά που λέει γιατί δεν μπορείς να απαντήσεις στο ότι ο δικός τους Θεός(μόνο) κάνει θαύματα, μόνο σε ορθόδοξες εκκλησίες ή ότι η Παναγία δεν… φοβάται, όπως αναφέρεται στο κήρυγμα του κ. Κοσμά.

Πως θα πείσεις ότι βγάζοντας την μάσκα για να φιλήσεις την εικόνα μπορεί να κολλήσεις όταν καταγγέλλεται η κυβέρνηση ότι θα κάνει τον αγιασμό μόνο με λίγα παιδιά; Όταν μιλάς με στατιστικά και ιατρικά στοιχεία και η απάντηση είναι η Χάρη, η Επανάσταση κατά του Χριστού, η Πίστη και η Ευλογία, δεν γίνεται να πείσεις, οπότε η διαλογική συζήτηση δεν έχει αξία.

Κι επειδή αυτό θα συνεχίζεται έτσι μέχρι να δούμε έξαλλους πιστούς να κάνουν επεισόδια έξω από τα σχολεία για να μπουν τα παιδιά τους χωρίς μάσκα ή μεθαύριο για να μην κάνουν το εμβόλιο, έχουμε μια πρόταση που αφορά όλες τις πλευρές.

Επειδή ο Μητροπολίτης δεν πιστεύει αυτά που λένε οι γιατροί και οι επιστήμονες(πλην εξαιρέσεων) αλλά ούτε και οι εκλεγμένοι, να δώσει το καλό παράδειγμα και να μην ξαναπάει σε εγκαίνια ή αγιασμούς δημοσίων δομών, ιατρείων, σχολείων, κρατικών φορέων, γραφείων πολιτικών, οργανώσεων, εκθέσεων καλλιτεχνών, γιορτές συλλόγων με αιρετούς κλπ, κλπ. Ούτε και να ξαναστείλει τους ιερείς της Μητρόπολης.

Να κάνει ένα συνειδητό εμπάργκο ώστε να στηρίξει τις αρχές του απέναντι σε αυτούς που λέει ότι κυνηγούν της Ορθοδοξία, ώστε κι εκείνοι μετά να πάρουν τις ευθύνες τους και να πάρουν θέση.

Να πάψουν να κρύβονται και να έχουν διφορούμενη στάση ότι προτείνουν κι εφαρμόζουν μέτρα αλλά ανέχονται και να τους λένε ότι υπηρετούν σκοτεινά συμφέροντα. Να σταματήσει η δειλία.

η συντακτική συνειδητοποιημένη μονάδα

3 Σχόλια

  1. Αυτό λέει βρε κάψερε????? Τόσο σας φτάνει το μυαλό σας…αυτά υποστηρίζετε…Ο ανθρώπος δεν είπε ποτέ ότι δεν υπάρχει ο ιός, υπάρχει,το έχει ξεκαθαρίσει…Αλλά πάνω από τον ιό και τους Άγιους πολιτικους( που μας αγαπάνε τόσο πολύ και θέλουν το καλό μας) μας υπάρχει και κάποιος αλλος ανώτερος από όλους αυτούς τους καραγκιόζηδες που κάνει θαύματα….και δεν θα αφήσει την Ελλάδα μας και τους Έλληνες να χαθούν…Ξυπνάτε!!!! Ευτυχώς που υπάρχουν και τέτοιοι ιεράρχες και κρατούν αναμμένη την λαμπάδα της πίστης μας

  2. ωραία όταν ξανά αρρωστήσει μην τρεξει αυτός και το ποίμνιο να τρέχουν σε γιατρούς και νοσοκομεία για φάρμακα .Να κάνουν μια προσευχή αγκαλιά και μια εικόνα και να καθίσουν σπίτι τούς να γίνουν καλα και μετά βλέπουμε !!! γιατι μέχρι και ο Χριστοδούλους πήγε Αμερική στους επιστήμονες για θεραπεία

  3. Η επίκληση στο υπερφυσικό, δεν εξηγεί απολύτως τίποτα, αντιθέτως προκαλεί και άλλα ερωτήματα, για τα οποία οι όποιες απαντήσεις και επιχειρήματα δεν επαληθεύονται αλλά ούτε και διαψεύδονται. Αυτό καθιστά παντελώς άχρηστη την τοποθέτηση οποιασήποτε θρησκείας σε επιστημονικά θέματα.
    Μην ξεχνούμε οτι τα ίδια επικαλείται ένας ιμάμης, ένας ραββίνος και ένας καρδινάλιος. Με τα ίδια επιχειρήματα και την ίδια σιγουριά για την ιδιότητα του κάθε Θεού του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button