Αθλητισμός

«Να αναβαθμιστεί ο ημιμαραθώνιος του Αγρινίου, να γίνει γνωστός και εκτός συνόρων!» (φωτο)

spo-kousis-sinenteuksi3Να συνεχιστεί η παράδοση της επιτυχούς διοργάνωσης του ημιμαραθωνίου «Μιχάλης Κούσης» και να αναβαθμιστεί, μέχρι να γίνει γνωστός και εκτός συνόρων. Αυτή ήταν η ευχή των συμμετεχόντων στη διοργάνωση του ημιμαραθωνίου του Αγρινίου κατά τη σημερινή συνέντευξη τύπου στην οποία κάλεσε ο αντιδήμαρχος κ. Νίκος Γκρίζης.

Φέτος, όπως επεσήμανε και ο αντιδήμαρχος, ο ημιμαραθώνιος συνδιοργανώνεται για πρώτη φορά με τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αγρινίου, τους οποίους ο κ. Γκρίζης ευχαρίστησε ιδιαίτερα, αφού όπως είπε, σε μικρό χρονικό διάστημα, πρόσφεραν πάρα πολλά: «Φέτος, για πρώτη φορά, διοργανώνεται και έκθεση φωτογραφίας για τον Μιχάλη Κούση, στο αθλητικό μουσείο του Αγρινίου, μια έκθεση στην οποία υπεύθυνος είναι ο κ. Διονύσης Μπαμπαρούτσης, πρόεδρος του Αθλητικού Μουσείου του Αγρινίου. Ακόμη, στον ίδιο χώρο, την παραμονή του αγώνα, θα δοθεί το απαραίτητο υλικό στους συμμετέχοντες, που θα περιλαμβάνει μια αθλητική τσάντα, ένα Τ-shirt, αριθμό συμμετοχής, το τσιπάκι για την ηλεκτρονική χρονομέτρηση που από φέτος θα καθιερωθεί και στα 5.000 μέτρα», εξήγησε ο κ. Γκρίζης.

spo-kousis-sinenteuksi2Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος, φέτος οι επισκέπτες που θα έρθουν από μακριά, που σύμφωνα με τον ίδιο είναι περισσότεροι από άλλες διοργανώσεις, θα φιλοξενηθούν, για πρώτη φορά, εντελώς δωρεάν από τον δήμο. Δηλαδή τα έξοδα για τη μετακίνηση, τη διαμονή τους και τη διατροφή τους, θα τα αναλάβει εξ ολοκλήρου ο δήμος Αγρινίου.

«Επειδή πολλά γράφτηκαν για το οκτάευρω τη συμμετοχής που καθιερώθηκε για πρώτη φορά από φέτος, να ξεκαθαρίσω ότι είναι πρόταση του συνδιοργανωτή, τους Δρομείς Υγείας Αγρινίου, που έγινε βέβαια αποδεκτή από τον δήμο Αγρινίου και ότι σε όλους τους αγώνες που γίνονται ανά την Ελλάδα και αφορούν μαραθωνίους, ημιμαραθωνίους, ακόμη και πιο μικρούς αγώνες των 5 χλμ, υπάρχει συμμετοχή. Το 8ευρω είναι το χαμηλότερο ποσό που υπάρχει πανελλαδικά και αφορά το πακέτο που θα παραλάβουν οι συμμετέχοντες την προηγούμενη ημέρα του αγώνα, ενώ μέρος των εσόδων από το 8ευρω, μετά από απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής, δηλαδή του δημάρχου και των αντιδημάρχων, θα δοθούν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο της ενορίας του Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, για να ενισχυθεί η μεγάλη κοινωνική προσφορά της ενορίας στη μαθητιώσα νεολαία του δήμου μας και να ενισχυθεί και ο εθελοντισμός των καθηγητών του Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Θέλω να πιστεύω ότι χρόνο με τον χρόνο θα βρούμε και άλλες δράσεις που μπορούμε να ενισχύσουμε μέσω του μικρού αυτού αντιτίμου και στόχος μας είναι να «ανοίξουμε» τον αγώνα, να προβληθεί η πόλη μας και να μπορέσουμε να είναι μια μεγάλη γιορτή για τον δήμο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Γκρίζης.

spo-kousis-sinenteuksi4«Δεν μπορούμε να μιλάμε για «άνοιγμα» του αγώνα στο πανελλήνιο, αν δεν «ανοίξει» στην τοπική κοινωνία. Για πρώτη φορά υπάρχουν χορηγοί που συνεισφέρουν με τα είδη τους», είπε ακόμη ο αντιδήμαρχος.

Στη συνέχεια μίλησε για τα αναμνηστικά που θα δοθούν στους αθλητές, τις παροχές που θα έχουν, τις λεπτομερείς γύρω από τον αγώνα, ενώ ανέφερε ονοματικά τα μέλη των επιμέρους επιτροπών του ημιμαραθωνίου.

Ο κ. Δρόσος , εκ μέρους του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αγρινίου, αφού μίλησε για τον ρόλο του συλλόγου, είπε πως αυτό που ο σύλλογος πιστεύει είναι ότι η φετινή διοργάνωση θα είναι η πιο επιτυχημένη έως τώρα. Αναφέρθηκε και ο ίδιος στο θέμα της συμμετοχής των 8 ευρώ και συμπληρώνοντας  τα λόγια του αντιδημάρχου, είπε πως «μόνο σε επίπεδο μαραθωνίου υπάρχουν οι παροχές που προσφέρει ο ημιμαραθώνιος «Μιχάλης Κούσης» Και προηγούμενες χρονιές είχαμε προτείνει να υπάρχει συμμετοχή, όμως φέτος υιοθετήθηκε. Το κόστος είναι το ελάχιστο», συμπλήρωσε ο κ. Δρόσος.

spo-kousis-sinenteuksi5Έπειτα, ο κ.Γαλούνης, εθελοντής, πρ. Τεχνικός Σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ Δυτικής Στερεάς Ελλάδας,  ανέλαβε να εξηγήσει επαρκώς το πώς προέκυψε η ημερομηνία της 1ης Μαρτίου για τη διεξαγωγή των αγώνων, μια ημερομηνία που προκάλεσε αντιδράσεις λόγω του ότι συμπίπτει και με τον Πανελλήνιο Αγώνα Ανώμαλου δρόμου: «Δεν ευθύνεται ο δήμος που συμπίπτει η ημερομηνία. Είμαι αποδέκτης όλων των επιστολών από τον κεντρικό ΣΕΓΑΣ στον τοπικό και ξέρω ότι άδικα πετροβολούν το δήμο Αγρινίου! Τον Οκτώβριο, μας ήρθε έγγραφο από τον κεντρικό ΣΕΓΑΣ να ρωτήσουμε τον δήμο για τις ημερομηνίες. Ο δήμος Αγρινίου  είπε πως θα γίνουν οι αγώνες κανονικά και στείλαμε την απαντητική φόρμα με τις δυο πιθανές ημερομηνίες που προτείνει για τον ημιμαραθώνιο. Πρώτη πρόταση ήταν 7 ή 15 Μάρτη. Μας απάντησαν ότι αυτές τις ημερομηνίες δεν γίνεται γιατί υπάρχει προγραμματισμένος αγώνας εκτός σταδίου εκείνες τις μέρες. Κουβέντιασα με κάποιους προπονητές και σε συνεννόηση με τον κ. Μουρτζιάπη, προτείναμε την πρώτη του Μάρτη, ημερομηνία που ήταν κενή. Συμπληρώσαμε λοιπόν τη φόρμα και τη στείλαμε Αθήνα, αφού πήραμε την έγκριση από τον τοπικό ΣΕΓΑΣ.  Τότε, ο Πανελλήνιος Αγώνας Ανωμάλου Δρόμου, είχε προγραμματιστεί για 22 Φλεβάρη. Εμείς στείλαμε την ημερομηνία 1η Μάρτη, στις 28 Νοέμβρη. 12, 13 και 14 Νοέμβρη, έγινε στην Αθήνα συνέδριο, που συμμετείχαν όλοι οι πρόεδροι τοπικών επιτροπών και οι ασχολούμενοι με τον στίβο. Εγώ συμμετείχα με τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Δυτικής Στερεάς. Εκεί, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, είπε σε μένα και στον κ. Κοτρότσο, ότι η ημερομηνία για 1η Μάρτη για το «Μιχάλης Κούσης» , είναι εντάξει, έχει κλείσει. Αυτό ειπώθηκε στο συνέδριο, 21 Δεκεμβρίου. Μετά τα Χριστούγεννα, για διάφορους λόγους, η ημερομηνία των Πανελλήνιων Αγώνων μετακινήθηκε και πήγε την 1η Μαρτίου. Εκ των υστέρων ο ΣΕΓΑΣ τη μετακίνησε. Και στις 28/1, ενάμιση μήνα αφού πήραμε το «πράσινο φως» για την 1η Μαρτίου, ήρθε έγγραφο που μας έλεγε ότι η ημερομηνία συμπίπτει με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανώμαλου Δρόμου και μας ζητούσαν να αλλάξουμε την ημερομηνία τέλεσης του αγώνα, για να μπορούν οι αθλητές Σωματείων να συμμετάσχουν και στους δύο αγώνες. Ο δήμος Αγρινίου όμως επειδή είχε κάνει ήδη μεγάλη προετοιμασία και επειδή δεν είχε και ευθύνη για τις απανωτές αλλαγές, είπε ότι ο αγώνας θα γίνει 1η Μάρτη, έστω και χωρίς την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ. Τελικά ο ΣΕΓΑΣ συναίνεσε να γίνει υπό την αιγίδα του, πάντα την 1η του Μάρτη. Στη μνήμη του μεγαλύτερου δρομαία μεγάλων και μεσαίων αποστάσεων, του Μιχάλη Κούση, θα περίμενα από όλους μας περισσότερο σεβασμό», είπε ο κ. Γαλούνης.

spo-kousis-sinenteuksi1Στη συνέχεια, ο κ.Μπαμπαρούτσης, αναφέρθηκε και εκείνος στη συμμετοχή των 8 ευρώ και στο θέμα της ημερομηνίας και είπε, μεταξύ άλλων, πως «ακόμη κι αν κάποιον δεν τον βόλευε, θα έπρεπε να κοιτάξει μπροστά και πίσω και να δει την προσπάθεια που γίνεται από το Αγρίνιο εδώ και χρόνια. Το Αγρίνιο έχει το μεγαλύτερο brand name για αγώνες».

spo-kousis-sinenteuksi10

spo-kousis-sinenteuksi6Τέλος, μίλησε ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Καθαριότητας κ. Ανδρέας Καλαμπαλίκης που έκανε λόγο για έναν αγώνα που θα έχει μεγάλη συμμετοχή αθλητών, άριστη οργάνωση και ευχήθηκε στο μέλλον να γίνει γνωστός ακόμη και εκτός συνόρων: «ο φετινός ημιμαραθώνιος θα είναι ο καθρέφτης της πόλης μας και για τις επόμενες αθλητικές μας διοργανώσεις»

Τιμητική Οργανωτική Επιτροπή
Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτ/λιας & Ακαρνανίας: κ.κ. Κοσμάς
Δήμαρχος Αγρινίου: Γεώργιος Παπαναστασίου
Πρόεδρος ΣΕΓΑΣ: Κώστας Παναγόπουλος
Εκπρόσωπος Οικογένειας Μιχάλη Κούση: Αθανάσιος & Μαρία Μ. Κούση

Οργανωτική Επιτροπή Αγώνων
Αντιδήμαρχος Αγρινίου Αθλητισμού & Παιδείας : Νικόλαος Γκρίζης
Αντιδήμαρχoς Πολιτισμού & Πρόεδρος ΚΕΔΑ: Μαρία Παπαγεωργίου
Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Ανδρέας Καλαμπαλίκης
Πρόεδρος «ΠΑΕ Παναιτωλικός»: Φώτιος Κωστούλας
Επίτιμος Σύμβουλος Φ.Α.: Γρηγόρης Μπενέκας
Πρόεδρος Δ.Ε. Αγρινίου: Θεόδωρος Καββαδίας
Πρόεδρος Δ.Ε. Καινουργίου: Κώστας Ευθυμίου
Πρόεδρος Δ.Ε. Παραβόλας: Χρήστος Μουτάφης
Πρόεδρος Δ.Ε. Παντάνασσας: Δημήτριος Κουμάσης
Πρόεδρος Δ.Ε. Παναιτωλίου: Λουκάς Ντζούρβας
Προϊσταμένη ΔΑΚ Αγρινίου «ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΣΗΣ» : Μαρία Τσώνη κ.Φ.Α.
Προϊστάμενος Τμήματος Παιδείας & Δια βίου Μάθησης: Θανάσης Μουρτζιάπης κ.Φ.Α. Ph.D.
Πρόεδρος Αθλητικού Σωματείου ΓΕΑ: Χρήστος Θετάκης
Εκπρόσωπος Αθλητικού Σωματείου «Ιωνικός»: Κώστας Ρόκκος κ.Φ.Α.
Πρόεδρος Φίλων Αθλητικού Μουσείου: Διονύσης Μπαμπαρούτσης κ.Φ.Α.
Πρόεδρος Πειθαρχικής Επιτροπής Ε.Π.Σ.Ν.Α.: Σπύρος Κοτρώτσος
Γιάννης Ανδριόπουλος Κ.Φ.Α.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ
Υπεύθυνος Αγώνων : Θανάσης Μουρτζιάπης κ. Φ.Α. Ph.D.
Πρόεδρος Φίλων Αθλητικού Μουσείου : Διονύσης Μπαμπαρούτσης κ.Φ.Α.
Προϊσταμένη ΔΑΚ Αγρινίου «ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΣΗΣ» : Μαρία Τσώνη κ.Φ.Α.
Πρώην Τεχνικός Σύμβουλος ΣΕΓΑΣ Δυτ. Στερεάς: Νικόλαος Γαλούνης κ.Φ.Α.
Πρόεδρος Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών : Παναγιώτης Λαμπρακόπουλος
Πρόεδρος κριτών Στίβου: Ιωάννης Σάββας
Πρόεδρος Συλλόγου Δρομέων υγείας: Τιμολέων Δρόσος
Πρόεδρος Ορειβατικού Συλλόγου Αγρινίου: Βασίλης Νταούλης
Πρόεδρος Μοτοσικλετιστών Αγρινίου: Σεραφείμ Φεγγούλης

ΑΓΩΝΟΔΙΚΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Αλυτάρχης: Ευάγγελος Τσάμπος κ.Φ.Α.
Αφέτης : Ιωάννης Σάββας κ.Φ.Α.
Έφορος Δρόμων: Κωνσταντίνος Λιάτσος
Έφορος Δρόμων: Παναγιώτα Κολώνια
Έφορος Χρονομετρών Λάμπρος Ζαρκάδας
Έφορος Χρονομετρών: Νικόλαος Θανασούλης κ.Φ.Α.
Κριτές: Βασίλειος Δανιάς, Μιχάλης Γκέκας , Χρίστος Ματσούκας, Ευτέρπη Ρεντζή, Σταύρος Αντωνίου

spo-kousis-sinenteuksi7

spo-kousis-sinenteuksi8

spo-kousis-sinenteuksi9

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close