Άποψη

"Να ανατραπεί το ξεπούλημα Κουκουμίτσας-Σάλτινης"

Ανακοίνωση από την Λαϊκή Συσπείρωση του δήμου Ακτίου – Βόνιτσας

epi-koukoumitsa

 “Μαζικά στο σφυρί βγάζει η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ φιλέτα δημόσιας γης και περιουσίας (παραλίες βασικές υποδομές, λιμάνια, αεροδρόμια  και οδικούς άξονες). Τα λαϊκά στρώματα θα βρεθούν αντιμέτωπα με μια σειρά από αλλεπάλληλες ασήκωτες ανατιμήσεις και χαράτσια για τις παρεχόμενες υπηρεσίες και για τις υποδομές που έχουν χρυσοπληρώσει οι ίδιοι. Το πακέτο με τις ιδιωτικοποιήσεις αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του ενιαίου στρατηγικού σχεδιασμού συγκυβέρνησης – ιμπεριαλιστικών οργανισμών απέναντι στο λαό. Πηγαίνει χέρι χέρι με τα νέα πακέτα σε φόρους, την καρατόμηση δαπανών, τη μείωση των μισθών και συντάξεων τη μαζική ανεργία και φτώχεια που εξαπλώνεται σε ολοένα και μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού. Το αντίτιμο των ιδιωτικοποιήσεων, μέχρι και η τελευταία δεκάρα, προορίζεται για την εξυπηρέτηση του κρατικού χρέους, θα αποδοθεί στα κράτη και τις κυβερνήσεις της ΕΕ και στο ΔΝΤ, στους οποίους κατά κύριο λόγο έχει περιέλθει η αξίωση για την εμφανιζόμενη «οφειλή».

Με την νέα μαζική φουρνιά ξεπουλήματος –  αποκρατικοποιήσεων έχουμε και την παραχώρηση στο ΤΑΙΠΕΔ στο νησάκι Κουκουμίτσα και στη παραλία Σάλτινη στη Βόνιτσα και την παραχώρηση τους στη συνέχεια στους επιχειρηματίες στερώντας από το λαό της περιοχής χώρους αναψυχής, χώρους εκδηλώσεων δεμένους με τα ήθη και τα έθιμα και την πολιτιστική παράδοση της περιοχής. Είναι στα πλαίσια του σχεδιασμού της Ε.Ε. των Ελληνικών κυβερνήσεων και σήμερα της τρικομματικής να περάσουν ακίνητα , υπηρεσίες και πλουτοπαραγωγικές πηγές στα χέρια των επιχειρηματικών ομίλων με σκοπό να επενδύσουν τα συσσωρευμένα κεφάλαιά τους και να αυξήσουν την κερδοφορία τους.
Οι εργαζόμενοι όχι μόνο δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από τις ιδιωτικοποιήσεις, αντίθετα όσοι δουλέψουν θα είναι σε συνθήκες γαλέρας, με μεροκάματα πείνας, σε ένα υποβαθμισμένο περιβάλλον.

Η δημοτική αρχή αλλά και οι δημοτικές παρατάξεις που στηρίχτηκαν από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα αρχίσουν σε λίγο να ξιφουλκούν, να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για το ξεπούλημα που γίνεται στην περιοχή. Είναι οι ίδιοι που το προηγούμενο διάστημα δεν έκαναν απολύτως τίποτα για την αξιοποίηση της περιοχής. Έχουν τεράστιες ευθύνες και αυτοί και τα κόμματα τους για αυτές τις εξελίξεις  και για τις πολιτικές υποβάθμισης, τον μαρασμό και τις διαστάσεις ακραίας φτώχειας που επικρατούν στην περιοχή.

Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και η νεοναζιστική ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ που στηρίζει με νύχια και με δόντια το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου. Υπερψήφισε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής (μαζί με ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ που τάχα αντιπολιτεύεται) την τοποθέτηση του Στέλιου Σταυρίδη ως επικεφαλής στο ΤΑΙΠΕΔ («Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου»). Είναι το μακρύ χέρι και το τσιράκι των μεγαλοεπιχειρηματιών. Παίρνει θέση καθαρά υπέρ του ξεπουλήματος του πλούτου του λαού και του τόπου, αρκεί οι αγοραστές να είναι «Έλληνες» εφοπλιστές και επιχειρηματίες. . Έτσι ακριβώς πριν μερικές βδομάδες, με τον βουλευτή της Ηλ. Παναγιώταρο, έκανε προτάσεις στην κυβέρνηση για το πώς να προωθήσει το ξεπούλημα.

Είναι αναγκαίο σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά να ενεργοποιηθούν οι εργαζόμενοι, οι μεροκαματιάρηδες, οι άνθρωποι του μόχθου, οι άνεργοι, οι νέοι, οι αγρότες, οι γυναίκες, οι αυτοαπασχολούμενοι, μέσα από τους φορείς, τις λαϊκές επιτροπές, τις επιτροπές αγώνα να σταματήσουν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Ο λαός δεν πρέπει να περιμένει τίποτα από την καπιταλιστική ανάκαμψη, που αποθεώνει η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα. Να μην πάρει θέση υπέρ του ενός ή του άλλου επιχειρηματικού ομίλου, εγχώριου και ξένου, κανενός ιμπεριαλιστικού κέντρου, που ανταγωνίζονται για τη μοιρασιά της λείας. Για να υπάρχει ανάπτυξη με βάση τις λαϊκές ανάγκες και τις δυνατότητες της χώρας χρειάζεται να γίνουν λαϊκή περιουσία τα μονοπώλια και ο παραγόμενος πλούτος.

Η Λαϊκή συσπείρωση του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας καλεί το λαό της περιοχής σε λαϊκή συνέλευση την Κυριακή 19 Μάη στις 11π.μ. στο Δημαρχείο της Βόνιτσας για το καθορισμό και τη διαμόρφωση πλαισίου πάλης απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button