ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Ν. Παπαναστάσης: «Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείου Μεσολογγίου χτυπούν καμπανάκι κινδύνου»

Την αγωνία των εργαζομένων του Νοσοκομείου Μεσολογγίου μετέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης, κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης, ζητώντας να προχωρήσουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των κενών.

Όπως είπε, «οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείου Μεσολογγίου χτυπούν καμπανάκι κινδύνου, τονίζοντας ότι αυτό οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε μαρασμό και στο κλείσιμο, καθώς λόγω της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης αδυνατεί πλέον να καλύψει ακόμη και τις βασικές λειτουργικές του ανάγκες. Σύμφωνα και με τους εργαζόμενους το νοσοκομείο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα».


Ο Ν. Παπαναστάσης επισήμανε ότι το σημερινό υπάρχον επίπεδο λειτουργίας του νοσοκομείου ήδη στηρίζεται στην αυτοθυσία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς οι ίδιοι επιλέγουν να εργασθούν χωρίς άδειες και ρεπό, με απανωτές εφημερίες.

Με βάση τα παραπάνω, ζήτησε την κάλυψη των εφημεριακών αναγκών του νοσοκομείου, με την πλήρη στελέχωση της Χειρουργικής, Παθολογικής, Καρδιολογικής, Γυναικολογικής Κλινικής και του Αναισθησιολογικού, Μικροβιολογικού, Ακτινολογικού Τμήματος που αποτελούν ζωτικής σημασίας ειδικότητες για να σωθεί μια ανθρώπινη ζωή, καθώς και την πλήρη στελέχωση του νοσοκομείου με μόνιμο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό και τη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στο νοσοκομείο με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Στην απάντησή της η υφυπουργός Υγείας, Μ. Γκάγκα, κατά την «προσφιλή τακτική», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ, « προσπάθησε να παρουσιάσει μια εικόνα, όπου και το συγκεκριμένο νοσοκομείο λειτουργεί με όλο το προσωπικό που έχει ανάγκη».

Ωστόσο, δεν παρέλειψε να κάνει σαφή την αντίληψη της κυβέρνησης για τη Δημόσια Υγεία, λέγοντας ότι «τα νοσοκομεία δεν είναι για μια πόλη», ενώ είπε ακόμα ότι είναι «διαφορετικός ο τρόπος που στηρίζεται κάθε νοσοκομείο».

Στη δευτερολογία του ο Ν. Παπαναστάσης είπε ότι ενώ η κυβέρνηση λέει ότι όλα πάνε καλά, στο Νοσοκομείο του Μεσολογγίου νοσοκόμος διασωλήνωσε νέο 22 χρονών για να μην τον αφήσει να πεθάνει, γιατί δεν υπήρχε αναισθησιολόγος.

Κλείνοντας, ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ δεν δέχεται να ζει μόνο όποιος έχει να πληρώσει κι όποιος δεν έχει, να πεθαίνει.

902.gr

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button