Άποψη

Ν. Καζαντζής: «Έπεσε τελικά ο ίδιος στην παγίδα»

po-dimotiko-symvoulio-apologismos (5)Δήλωση του ανεξ. Δημοτικού Συμβούλου Νίκου Καζαντζή, μετά το Δημοτικό Συμβούλιο, που σημαδεύτηκε από την αποχώρηση της αντιπολίτευσης.

Σχολιάζει συγκεκριμένα:

«Αναφέρομαι  στον κ. Παπαναστασίου ο οποίος θεώρησε ότι μπορεί να προσβάλλει τον κορυφαίο πολιτικό φορέα της πόλης το Δημοτικό Συμβούλιο και τους Δημοτικούς Συμβούλους δημοσιεύοντας την εισήγησή του για τον απολογισμό στα ΜΜΕ λίγη ώρα πριν το Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς όμως να την κοινοποιήσει  νωρίτερα στους Δημοτικούς Συμβούλους και τις παρατάξεις. Αυτό αποδεικνύει ότι η πρακτική που εφαρμόζει είναι αυτή των εντυπώσεων, χωρίς κανένα σεβασμό στους θεσμούς. Λυπάμαι πραγματικά για τον κατήφορο αυτό που έχει επιλέξει ο ίδιος αποκλειστικά. Πολιτική απρέπεια.

Για την ουσία των πραγμάτων τώρα:

       Πρόκειται για μία δημοτική αρχή που κάθε ημέρα επιβεβαιώνει την έλλειψη πολιτικής απόφασης και βούλησης.

–   Ασυνέπεια λόγων και έργων: Ισχυρίζονταν ο κ. Παπαναστασίου στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου προεκλογικά ότι θα μειωθούν τα δημοτικά τέλη για την ύδρευση και τους κοινόχρηστους χώρους. Καμία μείωση, ούτε έκπτωση σε τρίτεκνους και άλλες ευπαθείς ομάδες (π.χ. μονογονεϊκές οικογένειες)

–  Απραξία και πορεία με χαλασμένη πυξίδα: Καμία ουσιαστική ενέργεια για την σύνδεση της πόλης του Αγρινίου με την Ιόνια οδό. Είναι δυνατόν ο Δήμαρχος Αγρινίου να μεταβαίνει στην παραλαβή της Ιόνιας Οδού για το τμήμα της παράκαμψης της Αμφιλοχίας και να επιστρέφει στο Αγρίνιο από το Μεσολόγγι; Είναι δυνατόν να μην υπάρχει ούτε μία διαμαρτυρία;

–   Μεγάλα Έργα:   Ο εκάστοτε Δήμαρχος Αγρινίου πρέπει να ασχολείται κυρίως με τα μεγάλα θέματα και έργα. Καμία ενέργεια για τον δρόμο Άκτιο – Αμβρακία που ανήκει στην Αιτ/νία και εξυπηρετεί κυρίως το Αγρίνιο. Είναι δυνατόν να έχεις ένα Διεθνές; Αεροδρόμιο στο Νομό σου, να είσαι ο μεγαλύτερος Δήμος και να παρακολουθείς τις εξελίξεις εκ του μακρόθεν; Καμία ενέργεια, καμία παρέμβαση, καμία διεκδίκηση. Πλήρης ΛΗΘΑΡΓΟΣ.

–  Επέκταση Βιολογικού καθαρισμού. Καθυστερεί επικίνδυνα διότι η επιτροπή καθυστέρησε την αξιολόγηση. Αποτέλεσμα: κίνδυνος για τα λήμματα των περιφερειακών πρώην Δήμων και νυν Δημοτικών Ενοτήτων.

–  Εγκαταλελειμμένη περιφέρεια.

– Έργα για ιθαγενείς με μία πολιτική συμπεριφορά Μαυρογιαλούρου αφού οι ασφαλτοστρώσεις είναι μόνο για εντυπώσεις στο αυστηρό κέντρο του Αγρινίου

–  Χαμένα προγράμματα (όπως π.χ. της ΔΕΥΑΑ) για τα οποία υπεύθυνοι είναι οι υπάλληλοι (άκουσον – άκουσον).

–   Σχολεία:  2,5 χρόνια τώρα δεν υπάρχει καμία επέμβαση για ανέγερση νέας σχολικής στέγης, επιρρίπτουν ευθύνες στην προηγούμενη αρχή ότι δεν άφησε καμία μελέτη ενώ θα έπρεπε να ασχολείται με το τι έκανε η νέα δημοτική αρχή. Εγκαινίασαν σχολεία που έφτιαξαν οι προηγούμενοι.

–   Καταγγέλθηκε η προηγούμενη δημοτική αρχή ότι είχε πολλούς μισθωμένους χώρους αλλά όχι μόνο δεν μειώθηκαν αλλά αυξήθηκαν.

–  Κτίριο αποθηκών Παπαστράτου:  Οι παραχωρήσεις των χώρων του με ποια διαδικασία έγιναν; Είναι νόμιμη η συνάθροιση τόσου κόσμου εκεί ενώ ΔΕΝ υπάρχει αντίστοιχη άδεια;

–   Κλειστό αερογέφυρας. Για ποιο λόγο τώρα δεν παραδίδεται; Μέχρι τώρα έφταιγαν όλοι πλην της Δημοτικής Αρχής. Τώρα τι γίνεται;

–    Αναθέσεις επί αναθέσεων. Όσα καταγγέλλονταν προεκλογικά είναι πλέον καθεστώς.

ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

Και ζήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα …»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close