ΕξελίξειςΠολιτική

Ν. Φούντα: "Γιατί αποκλείονται οι μαθητές του Θέρμου από την ενισχυτική διδασκαλία;"

koi-thermo“Ο προγραμματισμός της Ενισχυτικής Διδασκαλίας στα Γυμνάσια της χώρας οφείλει να γίνεται με βάση τις ανάγκες των μαθητών, χωρίς προχειρότητα και με βάση τις πραγματικές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε περιοχή.

 Δεν βρίσκουμε εξήγηση, άρα, στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων να εξαιρέσει το Γυμνάσιο Θέρμου από τον θεσμό της Ενισχυτικής Διδασκαλίας, παρά το γεγονός ότι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου και Λυκείου Θέρμου είχε εγκαίρως αιτηθεί την λειτουργία του  Κέντρου, δηλώνοντας μάλιστα ότι αναμένεται να παρακολουθήσουν τα μαθήματα περισσότεροι από 30 μαθητές, που θα στελέχωναν περίπου 10 διαφορετικά τμήματα. Παρά το γεγονός ότι το Θέρμο είναι έδρα Καλλικρατικού Δήμου, σε δύσκολη γεωμορφολογικά περιοχή, με κακές συνδέσεις οδικού δικτύου.”, αναφέρει ανακοίνωση τύπου της βουλευτή Αιτωλ/νίας της ΔΗΜΑΡ, που συνεχίζει ως εξής:

“Η απόφαση αυτή αναγκάζει γονείς και μαθητές να αναζητήσουν σχολική βοήθεια στο Καινούργιο, το οποίο όμως βρίσκεται σε μεγάλη χιλιομετρική απόσταση, χωρίς συχνή συγκοινωνιακή σύνδεση.

Όπως καταδεικνύει με κοινοβουλευτική της ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, η Βουλευτής Αιτωλ/νίας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκη Φούντα, η Ενισχυτική Διδασκαλία, ιδιαίτερα στο σημερινό επιβαρυμένο περιβάλλον κρίσης, θα έπρεπε – εκτός από την απαραίτητη καθεαυτό σχολική βοήθεια στους μαθητές – να προσφέρεται ως κοινωνικό αγαθό και ως οικονομική διέξοδος σε όσους δεν μπορούν να αποταθούν στην ιδιωτική φροντιστηριακή εκπαίδευση.

Ο σχεδιασμός της Ενισχυτικής Διδασκαλίας οφείλει να γίνεται με βάση τα πραγματικά κοινωνικοοικονομικά δεδομένα που αφορούν κάθε περιοχή, χωρίς αποκλεισμούς.

Το αρμόδιο Υπουργείο πρέπει να επανεξετάσει άμεσα τον σχεδιασμό για τα Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας και να λάβει υπόψιν την αγωνία των παιδιών και των οικογενειών τους στο Θέρμο. Αναμένουμε ακόμη, τουλάχιστον όσον αφορά αυτό τον σημαντικό θεσμό, τα κατάλληλα κριτήρια με  κοινωνικό πρόσημο από τους αρμόδιους.”

Oλόκληρο το κείμενο της Ερώτησης που κατέθεσε η κ. Φούντα στον ακόλουθο σύνδεσμο:

http://nikifounta.gr/cms/uploaded_files/607.pdf

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button