ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Ν.Ε. Αιτωλοακαρνανίας ΠΑΣΟΚ για γυναικοκτονίες: «Καμία μόνη»

Η έκρηξη περιστατικών γυναικοκτονιών και ενδοοικογενειακής βίας, αφορά ολόκληρη την κοινωνία και θέτει όλους προ των ευθυνών τους.

Ωστόσο, παρά την αυξανόμενη συνειδητοποίηση που φέρνει η οδυνηρή συχνότητα τους, αυτή δεν έχει μεταφραστεί ακόμη σε μέτρα που θα πάψουν να προδίδουν την εμπιστοσύνη των γυναικών στην πολιτεία.


Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής ανοίγει το διάλογο στην ψηφιακή πλατφόρμα του κόμματος, Digitalsociety.gr και κατόπιν θα ξεκινήσει μια σε βάθος διαβούλευση με όλους τους αρμόδιους φορείς και τις γυναικείες οργανώσεις.

Για την πρωτοβουλία δόθηκε στη δημοσιότητα ανακοίνωση από τη Νομαρχιακή Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην Αιτωλοακαρνανία:

«Η γυναικοκτονία, ως μια πράξη που τα τελευταία χρόνια σχετίζεται με κλιμάκωση της ενδοοικογενειακής βίας σε μία περίοδο αναγκαστικού εγκλεισμού (lockdown) και διαπιστωμένης αύξησης των κρουσμάτων έμφυλης βίας, είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.
Δυστυχώς, τίποτα δεν φαίνεται να μπορεί να βάλει φρένο σε αυτή τη “σιωπηλή πανδημία”.

Η κοινωνία ακόμη δεν έχει κατανοήσει πλήρως το βάθος του προβλήματος. Γι’αυτο χρειάζεται άμεση ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση όλων μας.
Οι γυναικοκτονίες μας απασχολούν γιατί είναι η πιο ακραία μορφή της έμφυλης βίας και θα συνεχίσουν να μας απασχολούν μέχρι να ληφθούν γενναία μέτρα για την αναγνώριση και την εξάλειψή τους.

Απαιτείται λοιπόν πολιτική πρωτοβουλία αλλαγής αντιλήψεων, κουλτούρας και στάσης ζωής προκειμένου να μη θρηνήσουμε άλλες γυναίκες στο μέλλον.
Είμαστε δίπλα σε κάθε γυναίκα που έχει υποστεί σωματική βία.
Καμία γυναίκα δεν πρέπει να νιώθει απροστάτευτη.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής ανοίγει διάλογο στην ψηφιακή πλατφόρμα του κόμματος digitalsociety.gr προκειμένου να διαμορφωθεί ένα ενιαίο και ολιστικό πλαίσιο αντιμετώπισης ενός τέτοιου σοβαρού θέματος

Καμία μόνη».

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
ocean new optimize Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button