ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Ν.Ε. Αιτωλοακαρνανίας ΚΙΝΑΛ: Να ανακληθούν οι άδειες για τα βιορευστά στις Φυτείες

Η απάνθρωπη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να επεκτείνεται πια και σε βάρος του Περιβάλλοντος, αναφέρεται σε ανακοίνωση της
Νομαρχιακής Επιτροπής Αιτωλ/νίας του ΚΙΝΑΛ, αναφορικά με τις εξελίξεις στο θέμα της αδειοδότησης μονάδων καύσης βιορευστών στις Φυτείες.

Η Νομαρχιακή ζητά συγκεκριμένα, “την ανάκληση την ζημιογόνων και μη σύννομων αποφάσεων για τη χορήγηση αδειών εγκατάστασης”.

Αναλυτικά:

“Οι άδειες, που προωθούνται για εγκατάσταση μονάδων παραγωγής ενέργειας από πάσης φύσης Βιορευστά στην περιοχή Φυτειών Ξηρομέρου έχει προκαλέσει έντονη αναστάτωση ιδιαίτερα στους κατοίκους της περιοχής, αλλά και σε όλο το νομό, καθώς προκύπτουν πολλά και σοβαρά ζητήματα που αφορούν τόσο τη δημόσια Υγεία, αλλά και τη βιωσιμότητα της περιοχής.

Πρόκειται, άλλωστε, για μια περιοχή με μοναδική φυσική ομορφιά και ασύγκριτες συνθήκες περιβαλλοντικής καθαρότητας: πλούσιο και πεντακάθαρο υδροφόρο ορίζοντα (εκεί καταλήγουν τα ύδατα των Ακαρνανικών Ορέων) και βιοποικιλότητα.

Οι χιλιάδες μόνιμοι κάτοικοι των κοινοτήτων Φυτειών, Παπαδάτου, Μπαμπίνης, Μαχαιράς, Σκουρτούς, Αετού, Προδρόμου και Χρυσοβίτσας ασχολούνται με τις βιολογικές καλλιέργειες και την κτηνοτροφία. Στα σύνορα των κοινοτήτων αυτών βρίσκεται και η ιστορική μονή Λιγοβιτσίου με το ιστορικό κάστρο, το κάστρο της Μπαμπίνης, το αρχαίο κάστρο Φυτειών αλλά και το αυτοφυές δάσος βελανιδιάς, που προστατεύεται από την UNESCO.

Προκύπτει, λοιπόν, αβίαστα η ανάγκη άμεσης απόσυρσης της συγκεκριμένης καταστροφικής για την συγκεκριμένη περιοχή απόφασης, που απειλεί τόσο την υγεία των κατοίκων όσο και τη συνέχιση της Αγροτικής και παραγωγικής τους δραστηριότητας.

Το Κίνημα Αλλαγής ως εκφραστής του Δημοκρατικού χώρου:

α) Υπήρξε πάντοτε υπέρμαχος των θετικών εξελίξεων στο ζήτημα του περιβάλλοντος με την υποστήριξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τα αιολικά πάρκα, τα φωτοβολταϊκά, αλλά και την κατασκευή υδροηλεκτρικών εργοστασίων που διευκόλυναν τη διανομή ηλεκτρικού ρεύματος σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και ταυτόχρονα μείωσαν τους επικίνδυνους ρύπους από τα αντίστοιχα εργοστάσια καύσης λιγνίτη.

Β)πρέπει με κάθε τρόπο να γίνει σεβαστή η θέληση της τοπικής κοινωνίας, που εναντιώνεται κατάφωρα στη δημιουργία των τριών μονάδων βιορευστών και να υπάρξει ανάκληση , άμεσα, των αδειών αυτών, όπως έχουν εκφρασθεί με ομόφωνες αποφάσεις τους το Τοπικό-Κοινοτικό Συμβούλιο Φυτειών, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και το Δημοτικό Συμβούλιο Ξηρομέρου και η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ενέργειας του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας.

Γ) Ως Κίνημα Αλλαγής απαιτούμε άμεσα από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τον αρμόδιο αν.υπουργό ΥΠΕΚΑ Σωκράτη Φάμελο, αλλά και από τον διορισμένο συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοπονήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων Νίκο Παπαθεοδώρου, την ανάκληση των καταστροφικών, βλαπτικών για την υγεία, ζημιογόνων και μη σύννομων αποφάσεων για τη χορήγηση αδειών εγκατάστασης βιορευστών στην περιοχή Φυτειών Ξηρομέρου και είμαστε αλληλέγγυοι στις προσπάθειες και τους αγώνες των τοπικών φορέων, αλλά και του λαού της περιοχής να προστατεύσουν τον γενέθλιο τόπο τους και να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητά τους .

Οι μάσκες έχουν πέσει ήδη και αναμένουμε τις τελικές αποφάσεις βρισκόμενοι σε πλήρη επαγρύπνηση”.

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close