Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Μυοκάστορας στην Λυσιμαχία: Το επιβλαβές ξενικό είδος έφτασε στην περιοχή (video)

Ο Μυοκάστορας κατατάσσεται στα 100 χειρότερα χωροκατακτητικά ξενικά είδη της Ευρώπης. Μεταφέρθηκε από τη Νότια Αμερική στη Βόρειο Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία, για την εκμετάλλευση της γούνας του.

Η επιτυχής εγκατάσταση ορισμένων ατόμων στο φυσικό περιβάλλον των νέων περιοχών (όχθες ποταμών και υγροτόπους) διατάραξε την ισορροπία των οικοσυστημάτων και υποβάθμισε την οικονομική και περιβαλλοντική αξία των περιοχών στις οποίες εμφανίζεται.

Το σχετικό video με την παρουσία Μυοκάστορα στην περιοχή, καταγράφτηκε απο τον Νίκο Παλαιό, Φύλακα Φ.Δ./Λ.Μ.-Α.Ο. στη λίμνη Λυσιμαχία και αναρτήθηκε προ τριών ημερών στη σελίδα του Φορέα στο facebook.

Ο Φορέας Διαχείρισης εφιστά την προσοχή των πολιτών μιας και ο Μυοκαστορας συχνά συγχέεται με την Βίδρα! Η Βίδρα είναι προστατευόμενο είδος.

Οι επιπτώσεις της παρουσίας του στους υγροτόπους, μέσα από τη διατροφή του με υδρόβια βλάστηση και ρίζες φυτών, μπορεί να είναι αρνητικές για τις φυτοκοινότητες με πιθανό επακόλουθο τη διάβρωση των παράκτιων ενδιαιτημάτων άλλων ζώων.

Επίσης, ο Μυοκάστορας έχει παρατηρηθεί να τρέφεται με αυγά παρυδάτιων πουλιών που βρίσκει στις φωλιές τους, Ο Μυοκάστορας θεωρείται ότι είναι επιβλαβές είδος και για την οικονομία καθώς τρέφεται σε αγροτικές καλλιέργειες προκαλώντας ζημιές στις σοδειές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button