Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

«Μύλος» με την αποκομιδή απορριμμάτων στον δήμο Μεσολογγίου-ένταση στον ΧΥΤΑ (φωτο)

Νέο επεισόδιο χθες Παρασκευή με το μέιζον θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων στον δήμο Μεσολογγίου και το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί.

Μέλη του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Μεσολογγίου καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, παρεμπόδισαν τα απορριμματοφόρα να μεταφέρουν τα σκουπίδια στα κοντέινερ που βρίσκονται στον ΧΥΤΑ Μεσολογγίου και από εκεί να μεταφερθούν στους ΧΥΤΑ Ναυπάκτου και Παλαίρου.


Όπως είναι γνωστό, ο ΧΥΤΑ Μεσολογγίου έχει τεθεί εκτός λειτουργίας, μετά την καταστροφική πυρκαγιά στα τέλη Αυγούστου. Παράλληλα, αντιμετωπίζει πλείστα όσα προβλήματα σε επίπεδο αδειοδοτήσεων, περιβαλλοντικών νομοθεσιών κλπ.

Τα απορριμματοφόρα συνόδευε ο δήμαρχος Κώστας Λύρος κα αντιδήμαρχοι διαβεβαιώνοντας τους εργαζομένους πως η σχετική διαδικασία είναι νόμιμη και έχει την έγκριση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Συνδικαλιστές εργαζόμενοι όμως και δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης που βρίσκονταν στην είσοδο του ΧΥΤΑ , είχαν διαφορετική άποψη, ισχυριζόμενοι πως ο ΧΥΤΑ δεν είναι αδειοδοτημένος πως η απόρριψη εκεί σκουπιδιών που στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε Ναύπακτο και Πάλαιρο είναι παράνομη κλπ.

Στο σημείο κλήθηκε η Αστυνομία, που δεν επέτρεψε τελικά την είσοδο των γεμάτων με σκουπίδια απορριμματοφόρων. Αυτό μάλλον σημαίνει πως πράγματι δεν έχει δοθεί «πράσινο φως» για μεταφορά και μεταφόρτωση σκουπιδιών εντός του ΧΥΤΑ Μεσολογγίου. Έτσι, τα απορριμματοφόρα επέστρεψαν στο αμαξοστάσιο του δήμου…

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως το Σαββατοκύριακο στον δήμο Μεσολογγίου, δεν πρόκειται να γίνει αποκομιδή με την κατάσταση πλέον να γίνεται επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία με την δημοτική αρχή απο την μια μεριά να κατηγορεί συνδικαλιστές και αντιπολίτευση και απο την άλλη πλευρά να κατηγορείται για πλήρη αδράνεια στην εξεύρεση μιας προσωρινής λύσης για την αντιμετώπιση του προβλήματος που δημιουργήθηκε με την φωτιά.

Συγκεκριμένα , σύμφωνα με το messolonghinews, το διάστημα αυτό θα μπορούσε:

-Να έχουν μισθωθεί επιπλέον απορριμματοφόρα

-Να έχει χωροθετηθεί και να αδειοδοτηθεί χώρος μεταφόρτωσης απορριμμάτων

-Να έχουν επισκευαστεί τα υπάρχοντα απορριμματοφόρα που είναι εκτός λειτουργίας

Εάν είχαν «δρομολογηθεί» τα παραπάνω η αποκομιδή θα γινόταν ομαλά και δεν θα υπήρχε αυτή η απίστευτη εικόνα σε όλα τα σημεία του δήμου με τους «πλημμυρισμένους» από σκουπίδια κάδους.

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap feta rizotto 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button