sliderΔυτικά ΕπιχειρείνΡοή Ειδήσεων

Μπούρας στο συνέδριο «Δυτικά eπιχειρείν 2021»: «Κτηνιατρικό τμήμα στην Αιτωλοακαρνανία, από 200 δωμάτια σε Αγρίνιο-Μεσολόγγι»

Σημαντικές εξαγγελίες στο Συνέδριο «Δυτικά eπιχειρείν 2021» από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών- Σχεδιασμός για Κτηνιατρικό Τμήμα στην Αιτωλοακαρνανία και 200 δωμάτια φοιτητικών εστιών σε Αγρίνιο και άλλα τόσα στο Μεσολόγγι

«Στρώνοντας» το «χαλί» για τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστο Μπούρα, ο Δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, κατά το χαιρετισμό του στο Συνέδριο «Δυτικά eπιχειρείν 2021», υπογράμμισε ότι αναμένει από μεριάς του ανακοινώσεις για την πρόοδο του Πανεπιστημίου στο Αγρίνιο, πετώντας του το «γάντι» για νεώτερες εξελίξεις που αφορούν το πανεπιστημιακό πεδίο στην περιοχή.


Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, από μεριάς του προχώρησε σε σημαντικές ανακοινώσεις για το πανεπιστημιακό μέλλον του Αγρινίου και της Αιτωλοακαρνανίας.

Ανέφερε συγκεκριμένα, ζητώντας στήριξη από μεριάς Περιφέρειας, Δήμου και κυβέρνησης ότι σχεδιάζεται η κατασκευή 200 δωματίων για τη φιλοξενία φοιτητών στο Αγρίνιο και άλλες τόσες στο Μεσολόγγι. Παράλληλα, ζητώντας εκ νέου στήριξη από τους φορείς, υπογράμμισε ότι εντός πενταετίας το επόμενο βήμα για την Αιτωλοακαρνανία είναι η δημιουργία τμήματος Κτηνιατρικής.

Ανέφερε συγκεκριμένα:

«Επιλέξαμε τη δημιουργία σχολών σε κάθε νομό. Δεν μπορεί να είναι διάσπαρτα τμήματα γιατί δεν μπορούμε να έχουμε συνέργειες. Έχουμε σχέδιο για την Αιτωλοακαρνανία. Έχουμε βάλει στο ταμείο Ανάκαμψης 200 φοιτητικά δωμάτια στο Αγρίνιο και 200 στο Μεσολόγγι. Το Πανεπιστήμιο ζητά τη βοήθειά σας να εγκριθούν αυτά. Έχουμε καταθέσει πρόταση στο Hellenic Univeristies 2 που είναι πολύ υψηλά στη βαθμολογία και έχει προκριθεί το κτήριο της ΕΑΣ όπως και η κατασκευή τρίτου ορόφου. Στηρίξτε μας να αποκτήσουμε υποδομές.

Ευχαριστώ τον περιφερειάρχη γιατί με τη βοήθειά του ανακαινίζουμε την πανεπιστημιούπολη στο Μεσολόγγι που ήταν εγκαταλελειμμένη. Αρχές Γενάρη σας καλώ να δείτε τι κάνουμε εκεί. Η Αιτωλοακαρνανία χρειάζεται ισχυρή και βιώσιμη Γεωπονική Σχολή.

Επόμενο βήμα, βοηθήστε εντός πενταετίας το πέμπτο τμήμα να είναι της Κτηνιατρικής. Χρειάζεται φοιτητική μέριμνα. Θέλουμε οργανωμένες Πανεπιστημιουπόλεις.

Στο Αγρίνιο δεν βρίσκουμε δωμάτια για τους φοιτητές μας. Κάνουμε τρεις διαγωνισμούς και οι τοπικοί ξενοδόχοι δε μας δίνουν. Τα ΚΤΕΛ δε βάζουν δρομολόγια, οι φοιτητές δεν μπορούν να έρθουν, βοηθήστε μας. Περιφερειάρχης και Δήμαρχος έχουν υποσχεθεί οικόπεδα για 200 δωμάτια σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο 1:36:52:

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

2 Σχόλια

  1. Ένα ακόμα πυροτέχνημα από τον πρύτανη που γιά λόγους δημόσιων σχέσεων το κάνει διότι βρίσκεται στριμωγμένος στη γωνία μην μπορώντας ν’ αντικρούσει τα επιχειρήματα των αδικιών που έχει προκαλέσει.
    Και ο σχολιαστής από πάνω, δεν κατάλαβε ούτε το δούλεμα που κάνει στους δημάρχους της Αιτωλοακαρνανίας, των οποίων εκμεταλλεύτηκε αποτελεσματικά την αντίθεση γιά να τους πάρει όλα τα τμήματα που είχαν εδώ και 15 χρόνια κι από πάνω να τον ευχαριστούν διότι τους άφησε και 4! Δηλαδή, επειδή γνωρίζει εκ των προτέρων ότι πάλι θα ανταγωνιστούν μεταξύ τους ποιός θα το πρωτοπάρει!, τους παρακαλεί να βοηθήσουν γιά να γίνει στο αόριστο μέλλον. Ξέρει ότι εκ των προτέρων κάθε τέτοια προσπάθεια είναι καταδικασμένη απ’ αυτή τους τη συμπεριφορά, αλλά τους τάζει χωρίς να δεσμεύεται, αλλά δεσμεύει εκείνους. Κι αυτοί τον ακούνε και δεν τον παίρνουν με τις πέτρες!
    Γιατί έχουν ξεχάσει όλοι τους κάτι που γνωρίζει καλά ο πρύτανης ότι τέτοιο τμήμα δεν πρόκειται να γίνει στην Αιτωλοακαρνανία. Κτηνιατρική Σχολή ζητούν άλλα τρία ιδρύματα: α)το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο από την ίδρυσή του εδώ κι 100 έτη. β)Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και γ)Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Γιά εκείνους που θυμούνται καλά την ιστορία της αποτυχίας της ίδρυσης τμήματος Νομικής στην Πάτρα, το τμήμα είχε χαθεί πριν ακόμα το αποφασίσει η υπουργός Κεραμέως με ξεχωριστή υπουργική απόφαση. Το ΔΠΘράκης λοιπόν, αντέδρασε άμεσα χρησιμοποιώντας αποτελεσματικά όλους τους πολιτικούς, πολιτισμικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς φορείς της περιοχής και ουσιαστικά απαγόρευσε την ίδρυση τέτοιου τμήματος στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Το ίδιο θα γίνει και με την Κτηνιατρική. Να μου το θυμάστε. Κι ο πρύτανης αυτό το γνωρίζει, αλλά τάζει γιά να μην τον γιαουρτώσουν.
    Αντίθετα, αντί να αγωνίζονται να ιδρύσουν άπιαστα τμήματα που ούτε στο όνειρό τους θα δούν, να εργαστούν από κοινού και με τους καθηγητές της Γεωπονικής Αιτωλοακαρνανίας, αφού δέησε το Πανεπιστήμιο Πατρών να την αφήσει να είναι εκεί, να ενταχτεί σ’ αυτήν το τμήμα Δασολογίας-Φυσικού Περιβάλλοντος Καρπενησίου. Το συγκεκριμένο τμήμα δε θα ζήσει γιά πολύ, αφού έχει εξευτελιστική βάση και πολύ λίγους φοιτητές και το κυριότερο: απέχει 3,75 ώρες από την έδρα του που είναι στο Γεωπονικό, στην Αθήνα. Γιά να μην κλείσει λοιπόν, προτείνεται η επαναλειτουργία της παλιάς σχολής Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος που λειτουργούσε στο Αγρίνιο κι έκλεισε από την άφρονα πολιτική του Γαβρόγλου που ευνόησε την εξίσου άφρονα διεκδίκηση των αστικοποιημένων φοιτητών, τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος, το οποίο και έκλεισε από τον πολυπράγμονα πρύτανη. Με έδρα το Αγρίνιο, η νέα Γεωπονική Σχολή της Αιτωλοακαρνανίας θα έχει 5 τμήματα με το καλό και θα εδρεύει σε 3 πόλεις: Μεσολόγγι, Αγρίνιο και Καρπενήσι.
    Όσο γιά το τμήμα Αειφορικής Ανάπτυξης που προτείνει ο πρύτανης, εκεί πραγματικά γελάνε. Διότι είναι καθαρά ένα πείραμα, χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο, επαγγελματικά δικαιώματα γιά τους φοιτητές, ένα ακόμα παράδειγμα του εγωιστικού πείσματος στις αντιφατικές θέσεις του, αφού αλλού έκλεισε τέτοια τμήματα. Οι φορείς της Αιτωλοακαρνανίας οφείλουν να αγρυπνούν και να επαναπροτείνουν το τμήμα Βιοτεχνολογίας που θα ήταν διαφήμιση και γιά τη Γεωπονική Σχολή και γιά την Αιτωλοακαρνανία.

  2. Μην τους μιλας για τα προβληματα κυριε πρυτανη, μην τους μιλας για εστιες για νεες σχολες, κτηνιατρικη καλη ωρα, τους χαλας το παραμυθι την κλαψα, οπως λεει και ο Καβαφης τι θα κανουνε χωρις βαρβαρους μετα, ειναι και αυτοι καποια λυση… στις φθηνες προεκλογικεςτους κορωνες…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button