ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Μπορώ να μεταφέρω ξύλα για το τζάκι με το αυτοκίνητό μου; -Τι ισχύει

Με τις τιμές όλων των πηγών ενέργειας να έχουν πάρει την ανιούσα, αρκετοί είναι αυτοί που το γύρισαν στα ξύλα για να ζεσταθούν. Αλήθεια, μπορώ να τα μεταφέρω με το αυτοκίνητό μου;

Το φθινόπωρο τελειώνει σύντομα και μαζί του βλέπουμε να πέφτει και ο υγράργυρος. Αυτό σημαίνει ότι όλοι θα αρχίσουμε σύντομα να σκεφτόμαστε τον τρόπο με τον οποίο θα ζεστάνουμε το σπίτι μας.


Ως γνωστόν, το ηλεκτρικό ρεύμα, το πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο δεν αποτελούν και την πιο προσιτή επιλογή για τον μέσο καταναλωτή, με αποτέλεσμα μεγάλη μερίδα του καταναλωτικού κοινού να στρέφεται στην ξυλεία.

xyla sto aftokinito 2

Αυτή η αλλαγή στον τρόπο θέρμανσης του σπιτιού, μέσω του τζακιού ή της αντίστοιχης σόμπας, έβαλε σε σκέψεις το αγοραστικό κοινό για ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση χρημάτων, μέσω της μεταφοράς των ξύλων με το Ι.Χ. του.

Σύμφωνα λοιπόν με την ισχύουσα νομοθεσία, ο οδηγός δεν μπορεί πάει στην «πηγή» (χωριό ή βουνό) και να φέρει ξύλα, καθώς η κίνηση αυτή θεωρείται εμπορική και δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί με το Ι.Χ. αυτοκίνητο. Το ίδιο βέβαια συμβαίνει και σε περίπτωση που έχετε στην κατοχή σας κάποιο ελαφρύ επαγγελματικό βαν ή pick-up.

Η μόνη περίπτωση που μπορεί κάποιος να μεταφέρει καυσόξυλα με το αυτοκίνητό του είναι εάν τα αγοράσει από κατάστημα λιανικής και ταυτοχρόνως φέρει μαζί του την απόδειξη αγοράς για αυτά. Σε αυτή την περίπτωση τον περιορισμό βάρους τον θέτει το ίδιο το αυτοκίνητο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορείτε να φορτώσετε ξύλα μέχρι την οροφή για ευνόητους λόγους.

carandmotor.gr

Τοπική Διαφήμιση
papathanasiou christmas2022 Τοπική Διαφήμιση

Ένα Σχόλιο

  1. Δηλαδή από το χωράφι του ο άλλος που θα κλαδέψεις τα δένδρα του μαζεύοντας τις ελιές του δεν μπορεί να τα φορτώσει στο αγροτικό αυτοκίνητο του να τα πάει στην αυλή του να τα κάψει και να ζεσταθεί τον χειμώνα που έρχετε; που το είδατε αυτό γραμμένο! Σε ποιο Νόμο! Απαγορεύετε μόνο να κόψει από το δάσος ή τον λόγκο άγρια δέντρα! Πουρνάρια, δέντρα, φτιλιές, ρικια, πλατάνια, κυπαρίσσια, κλπ ότι δηλαδή είναι άγριο δέντρο στην φύση. Και σε αυτά μπορεί να τα μεταφέρει με άδεια του δασαρχειου ότανεχει εγγραφή άδεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button