Αγορά

Μπορώ να ανακτήσω διαγραμμένα δεδομένα από σκληρό δίσκο;

Αυτήν τη στιγμή, η περιοχή δεδομένων του κόσμου περιέχει περισσότερα από 18 zettabytes πληροφοριών. Είναι δύσκολο να κατανοήσουμε ακόμη τον τεράστιο όγκο δεδομένων που υπάρχουν σήμερα. Και το συγκλονιστικό είναι ότι αυτά τα δεδομένα συνεχίζουν να αυξάνονται αλματωδώς… με ελάχιστο σημάδι επιβράδυνσης!

Κάθε δευτερόλεπτο, αποστέλλονται 2,4 δισεκατομμύρια email σε όλο τον κόσμο. Κάθε λεπτό, προστίθενται 300 ώρες περιεχομένου βίντεο στο YouTube. Σε όλο τον κόσμο, οι άνθρωποι περνούν το χρόνο τους παρακολουθώντας 5 δισεκατομμύρια βίντεο στον γίγαντα ροής βίντεο καθημερινά. Επιπλέον, 95 εκατομμύρια φωτογραφίες και βίντεο προστίθενται καθημερινά στο Instagram, προσθέτοντας τις 40 δισεκατομμύρια φωτογραφίες και τα βίντεο που ήδη καλούν το Instagramως το Νο.1 Social κανάλι στον κόσμο.


Αυτά τα στατιστικά στοιχεία είναι εντυπωσιακά, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη ότι μόλις αγγίζουν τα δεδομένα που δημιουργούνται από την εμμονή μας για λήψη φωτογραφιών με τα κινητά τηλέφωνα, τη δημιουργία εταιρικών δεδομένων και τον καθημερινό υπολογισμό. Η ουσία: υπάρχουν πολλά δεδομένα εκεί έξω, δημιουργούμε περισσότερα κάθε μέρα. Και ο ρυθμός δημιουργίας μας πιθανότατα θα επιταχυνθεί καθώς οι ζωές μας θα εξαρτηθούν ακόμη περισσότερο από την τεχνολογία.

Με τη δημιουργία και την αποθήκευση τόσων δεδομένων, πρέπει να αναρωτιέστε, μπορούν πραγματικά να διαγραφούν οι πληροφορίες; Είναι δυνατή η μόνιμη διαγραφή δεδομένων; Είναι πλέον η ανάκτηση δεδομένων μια αναγκαία υπηρεσία ;

Αυτή είναι μια περίπλοκη ερώτηση. Με την πάροδο των ετών, η βιομηχανία τεχνολογίας έχει λάβει αρκετές θέσεις σε αυτό το ζήτημα, μερικές πιο ακριβείς από άλλες. Η σύντομη απάντηση είναι ναι, τα δεδομένα μπορούν να διαγραφούν οριστικά, αλλά πρέπει να ξέρετε πώς.

Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΓΟΥΜΜΑΝΝ

Το 1996, ένας επιστήμονας υπολογιστών με το όνομα PeterGutmann παρουσίασε ένα έγγραφο σχετικά με τη μόνιμη διαγραφή δεδομένων που σχετίζεται με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Πιστεύει ότι η μικροσκοπία μαγνητικής δύναμης (MFM) θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την ανάκτηση δεδομένων που είχαν ήδη διαγραφεί.

Το MFM είναι ένα μέσο για την ανάγνωση προηγουμένως αντικατασταθέντων ή διαγραμμένων δεδομένων, χρησιμοποιώντας ένα εξαιρετικά ευαίσθητο μικροσκόπιο μαγνητικής δύναμης για να εξετάσει φυσικά τα αντικατασταθέντα δεδομένα, να επαναφέρει τα παλιά bit και να ανακτήσει τις πληροφορίες. Ο Gutmann πίστευε ότι θα πρέπει να αντικαταστήσετε τουλάχιστον 35 φορές για να διαγράψετε οριστικά τα δεδομένα.

Αρκετές εταιρείες και οργανισμοί υπέγραψαν αμέσως αυτήν τη θεωρία, χρησιμοποιώντας πρακτικές διαγραφής πολλαπλών δεδομένων ως μέτρο ασφαλείας για τη μόνιμη διαγραφή δεδομένων. Ακόμα και το Υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών φημολογείται ότι κάποτε χρησιμοποίησε αυτή τη μέθοδο για τη διαγραφή σκληρών δίσκων!

Το κατά πόσον αυτή η μέθοδος ήταν πραγματικά αποτελεσματική είναι μια συζήτηση για τους επιστήμονες υπολογιστών. Για τις σύγχρονες μονάδες δίσκου, τα δεδομένα που έχουν αντικατασταθεί είναι γενικά μη ανακτήσιμα. Και, εάν χρησιμοποιείτε μια μονάδα δίσκου στερεάς κατάστασης, τα διαγραμμένα αρχεία καταργούνται αμέσως για να επιταχύνετε την απόδοση του δίσκου σας.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ

Στην πραγματικότητα, όταν ένας σκληρός δίσκος γράφει δεδομένα σε έναν δίσκο, αποθηκεύεται με ασφάλεια μέχρι να χρειαστείτε τις πληροφορίες. Ο σκληρός δίσκος κρατά ένα αρχείο για το πού κάθε κομμάτι των δεδομένων σας βρίσκεται σε έναν πίνακα αρχείων ή ένα σύστημα αρχείων. Όταν θέλετε να δείτε ένα αρχείο, ο σκληρός δίσκος συμβουλεύεται τον πίνακα αρχείων για να προσδιορίσει τη θέση των δεδομένων και ανακτά γρήγορα τις πληροφορίες.

Όταν αναζητάτε πώς να καθαρίσετε έναν σκληρό δίσκο, λάβετε υπόψη ότι ο σκληρός δίσκος συνήθως δεν διαγράφει τα πραγματικά δεδομένα. Αντ ‘αυτού, οι αναφορές στα διαγραμμένα δεδομένα καταργούνται από τον πίνακα αρχείων, οπότε όταν θέλετε να δημιουργήσετε ένα αρχείο, το διαγραμμένο αρχείο δεν εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Μπορείτε λοιπόν να διαγράψετε μόνιμα τα δεδομένα του σκληρού δίσκου; Τα πραγματικά δεδομένα παραμένουν συχνά στον σκληρό δίσκο, διαγράφονται ή όχι. Αυτό που αφαιρείται όταν διαγράφεται ένα αρχείο είναι η γνώση του σκληρού δίσκου για την τοποθεσία του αρχείου. Εάν ο σκληρός δίσκος δεν γνωρίζει πού βρίσκονται τα δεδομένα, τα δεδομένα δεν μπορούν ποτέ να βρεθούν. Αυτό δίνει την εμφάνιση της διαγραφής, παρόλο που τα δεδομένα παραμένουν στον σκληρό δίσκο έως ότου αντικατασταθούν από νέες πληροφορίες. Μια εταιρεία ανάκτησης δεδομένων μπορεί να προβεί σε τεχνικές ενέργειες για την επαναφορά των αρχείων.

Εάν έχετε χάσει δεδομένα και αναρωτιέστε εάν μπορείτε να πάρετε τις πληροφορίες σας πίσω, αυτό είναι υπέροχο νέο! Οι ειδικοί μας στην ανάκτηση δεδομένων γνωρίζουν πώς να φτιάχνουν αυτούς τους πίνακες αρχείων για να βρουν και να ανακτήσουν τα δεδομένα που λείπουν.

Όταν η μόνιμη διαγραφή δεδομένων είναι ο στόχος σας, η καλύτερη μέθοδος είναι η αντικατάσταση. Πρέπει να γράψετε τα διαγραμμένα δεδομένα για να βεβαιωθείτε ότι οι πληροφορίες έχουν χαθεί και δεν μπορούν να ανακτηθούν. Υπάρχουν επιλογές λογισμικού σκουπίσματος σκληρού δίσκου για να το επιτύχετε, απλώς φροντίστε να χρησιμοποιήσετε μια μέθοδο μηδενικής πλήρωσης.

 

Τοπική Διαφήμιση
papathnasio blue Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button