Γεγονότα

Μπλόκο στο εργοτάξιo του Δρυμού

koi-aktio-ambrakia-kleisimo

Στην υλοποίηση της απόφασης που έλαβε η Γενική Συνέλευση του Σωματείου τους, οι εργαζόμενοι του οδικού έργου Ακτιο – Αμβρακία προχώρησαν από νωρίς σήμερα το πρωί στην κατάληψη του εργοταξίου που βρίσκεται στην περιοχή του Δρυμού.

Η συμμετοχή στην κινητοποίηση ήταν μαζική, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, ενώ, όπως αναφέρουν και κάποιοι εργαζόμενοι με φορτηγά που έφτασαν στον χώρο τελικά πείστηκαν και συμμετείχαν και αυτοί στην κατάληψη. Ζητήματα αιχμής για τους εργαζομένους είναι η αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων (πολλοί μήνες αφορούν στην περίοδο που βρίσκονταν σε επίσχεση εργασίας, η τήρηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας χωρίς περικοπή στον μισθό , καμιά απόλυση και επαναπρόσληψη των εργαζομένων περίπου 15 ατόμων που είχαν απολυθεί όταν δημιουργήθηκε το Σωματείο και που οι συνδικαλιστές χαρακτηρίζουν “απολύσεις τρομοκράτησης” των εργαζομένων.

Στα εργοτάξια το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έντονη κινητικότητα και η κατασκευαστές δείχνουν πως έχουν πρόθεση να προχωρήσουν στην επανεκκίνηση του έργου, όμως με τους εργαζομένους υπάρχουν σοβαρές εκκρεμότητες, αφού πληροφορίες αναφέρουν πως στις προθέσεις των εταιριών είναι να υπάρχει “κούρεμα” τόσο στους μισθούς, όσο και στην καταβολή των οφειλομένων.

Αύριο μάλιστα θα υπάρξει συνάντηση των εκπροσώπων των εργαζομένων με τους κατασκευαστές σε μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσης, με τους συνδικαλιστές προς το παρόν να εμφανίζονται ανυποχώρητοι. Εάν υπάρξει αδιέξοδο, τότε αναμένεται και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στο πλαίσιο πάντα της απόφασης της Γ.Σ. των εργαζομένων που έγινε την Κυριακή στο Αγρίνιο.

Στο μπλόκο το πρωί, βρέθηκε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης που σε δηλώσεις του τόνισε: “Η σημερινή κινητοποίηση είναι μια πρώτη νίκη των εργαζομένων και απέδειξε πως δεν είναι ανίκητη ούτε η εργοδοσία, ούτε η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Γιατί μέσα από τις ενέργειες που παρατηρούμε εδώ από τους κατασκευαστές, διαπιστώνουμε πως πρόκειται για την εφαρμογή της απόφασης της κυβέρνησης να επιβληθούν συνθήκες κάτεργου στους εργαζομένους, με νέες πολύ χαμηλότερες συλλογικές συμβάσεις, όπως ήδη έγινε με το κομμάτι που ανέλαβε η Ιόνιος Α.Ε. κλπ.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button