Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας : Επιστολη για την υποστελέχωση τεχνικών υπηρεσιών & υπηρεσιών δόμησης

Το σοβαρό ζήτημα της υποστελέχωσης υπηρεσιών αιχμής σε δήμους της Αιτωλοακαρνανιας, θέτει με επιστολή τoυ στον υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του τοπικού παραρτήματος του ΤΕΕ , Λίνος Μπλέτσας.

Στην επιστολή επισημαίνονται τα προβλήματα που προκαλούνται από την υπολειτουργία των υπηρεσιών και ζητάται η αξιοποίηση επιστημονικά καταρτισμένου ανθρώπινου δυναμικού, σε συνάρτηση με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Αναλυτικά η επιστολή:

“Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

Το τελευταίο διάστημα απασχολεί έντονα όλο τον τεχνικό κόσμο της περιοχής μας αλλά και του συνόλου της επικράτειας το φαινόμενο της υποστελέχωσης των τεχνικών υπηρεσιών και των υπηρεσιών δόμησης που λαμβάνει πλέον εκρηκτικές διαστάσεις σε σημείο μη δυνατότητας εκπλήρωσης του ρόλου τους.

Η υποστελέχωση αυτή όπως αντιλαμβάνεστε δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε μια σειρά θεμάτων όπως η ασφάλεια και η ποιότητα των τεχνικών έργων, η προστασία του
περιβάλλοντος και η αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης αλλά και η καθυστέρηση σημαντικών ιδιωτικών και δημοσίων επενδύσεων εξαιτίας του μακρού χρόνου έκδοσης των
απαραίτητων αδειοδοτήσεων.

Στον νομό Αιτωλοακαρνανίας λειτουργούν τέσσερις Υπηρεσίες Δόμησης για να καλύψουν επτά Καλλικρατικούς Δήμους οι οποίες αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της υποστελέχωσης.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση με λύσεις όμως που αποτελούν ημίμετρα και σε κάθε περίπτωση το πρόβλημα παραμένει.

Το Περιφερειακό Τμήμα Αιτωλοακαρνανίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος ως θεσμοθετημένος τεχνικός σύμβουλος της πολιτείας σας καλεί να εξετάσετε σοβαρά το
ενδεχόμενο προσλήψεων Διπλωματούχων Μηχανικών στις Τεχνικές Υπηρεσίες προκειμένου να αποφευχθούν οι δυσάρεστες παρενέργειες της ελλιπούς λειτουργίας τους.

Σε κάθε περίπτωση είμαστε υπέρμαχοι της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και των εργαλείων που αυτή προσφέρει τόσο στην έκδοση αδειών όσο και στον έλεγχο του δομημένου
περιβάλλοντος και των τεχνικών έργων, όμως πιστεύουμε ότι η παρατεταμένη κρίση που βίωσε η πατρίδα μας έχει αφήσει σημαντικές ελλείψεις σε επιστημονικά καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό το οποίο είναι πλέον απαραίτητο για την ανάταξή της.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button