Ροή ΕιδήσεωνΥγεία-Ομορφιά

Μπήκε νερό στο αυτί σας; Τι πρέπει να κάνετε;

Κατά τη διάρκεια του μπάνιου ή μετά από αυτό ή στη θάλασσα, μπορεί να παγιδευτεί νερό στο αυτί σας.

Το νερό συνήθως αποστραγγίζεται φυσιολογικά από το αυτί, αλλά, αν όχι, μπορεί να αναπτυχθεί ένας τύπος λοίμωξης που ονομάζεται αυτί του κολυμβητή.

Αν έχετε νερό στο αυτί, αποφύγετε να εισάγετε οτιδήποτε στο κανάλι του αυτιού, όπως στυλό, δάχτυλα, μπατονέτες κλπ. Με τον τρόπο αυτό μπορεί να προκληθεί βλάβη στη λεπτή επένδυση του αυτιού και να αυξηθεί ο κίνδυνος μόλυνσης. Υπάρχουν άλλοι, ασφαλείς τρόποι, για να βγάλετε το νερό από το αυτί σας.

Έξι εύκολες μέθοδοι για να βγάζετε νερό από το αυτί

Τραβήξτε ή κουνήστε πέρα-δώθε το λοβό του αυτιού, ενώ γέρνετε το κεφάλι προς τα κάτω προς τον ώμο. Δοκιμάστε επίσης να κουνήσετε το κεφάλι τους από τη μία πλευρά στην άλλη.

Δημιουργώντας ένα κενό με κλίση της κεφαλής προς τα πλάγια και διατηρώντας μια παλάμη σφιχτά τοποθετημένη πάνω από το αυτί μπορεί να βοηθήσει. Με το να πιέζετε και να αφήνετε γρήγορα την παλάμη σας πάνω από το αυτί, θα δημιουργηθεί ένα κενό αέρος που θα μπορούσε να τραβήξει το νερό έξω.

Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε μια ζεστή κομπρέσα στο αυτί. Αφήστε την κομπρέσα στη θέση της για περίπου 30 δευτερόλεπτα, αφαιρέστε την για ένα λεπτό και στη συνέχεια επαναλάβετε 4-5 φορές. Ξαπλώστε κιόλας με το κεφάλι προς την πλευρά του αυτιού που έχει μέσα νερό, αφού και αυτό θα βοηθήσει το νερό να στραγγίσει.

Ένας άλλος τρόπος είναι να εξατμίσετε το παγιδευμένο νερό στο αυτί σας με το πιστολάκι. Ρυθμίστε το πιστολάκι στη χαμηλότερη δυνατή ένταση και κρατήστε το 30-40 εκατοστά μακριά από το αυτί. ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην το βάλετε κοντά στο αυτί σας και μην το βάλετε να φυσάει το ζεστό αέρα με μεγάλη πίεση! Αν τραβήξετε το λοβό του αυτιού κάτω, καθώς κουνάτε μπρος-πίσω το πιστολάκι με το άλλο χέρι, η θερμότητα από τον αέρα μπορεί να εξατμίσει το παγιδευμένο νερό.

Συνδυάστε οινόπνευμα και ξύδι σε αναλογία 1 προς 1 και εφαρμόστε το διάλυμα σαν σταγόνες για τα αυτιά. Το αλκοόλ βοηθά στην εξάτμιση του νερού, ενώ το ξύδι μπορεί να αποτρέψει την ανάπτυξη βακτηριδίων. Χρησιμοποιώντας ένα αποστειρωμένο σταγονόμετρο, βάλτε 3-4 σταγόνες του διαλύματος στο αυτί σας. Μετά από 30 δευτερόλεπτα, γείρετε το κεφάλι σας προς τα πλάγια για να την αποστράγγιση του διαλύματος.

Αλλιώς, αραιώστε σταγόνες οξυζενέ με νερό. Και πάλι, βάλτε 3-4 σταγόνες του διαλύματος στο αυτί. Μετά από 2-3 λεπτά, γείρετε το κεφάλι προς τα πλάγια για την αποστράγγιση του διαλύματος.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην χρησιμοποιήσετε καμία από τις μεθόδους που περιλαμβάνουν σταγόνες μέσα στο αυτί, εάν έχετε ήδη κάποια μόλυνση στο αυτί ή ρήξη τυμπάνου! Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι καλό να συμβουλευτείτε ένα γιατρό.

 tilegrafima.gr

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close