Παναιτωλικος

Mπελεβώνης: "Θέλουμε άνετη και γρήγορα παραμονή"

pan-mpelevonisΔύο μέρες πριν την έναρξη του δευτέρου γύρου και του αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο Αγρίνιο ο διευθύνων σύμβουλος του Παναιτωλικού, μίλησε στην εκπομπή του Γιάννη Μπακέλα, «Στον απόηχο της μέρας» στον AXEΛΩΟ 98.4fm για όλα τα θέματα που αφορούν τον σύλλογο! Για το τι ισχύει στα μεταγραφικά, για τις σχέσεις με τους οργανωμένους, για την προσέλευση των φιλάθλων και το εισιτήριο, αλλά και για την πρότυπη ακαδημία που ονειρεύονται να κάνουν τα επόμενα χρόνια!

Το gazzetta σας μεταφέρει τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης του κ. Μπελεβώνη που έχουν ως εξής:

Για την παρουσία του Μάκη Χάβου: «Σκοπός από την αρχή της διοίκησης Κωστούλα ήταν να υπάρχει ένας προπονητής που θα μείνει χρόνια στην ομάδα ώστε να φανεί το έργο. Ως τώρα λόγω συνθηκών δεν το πετύχαμε αλλά ο Χάβος έχει τις προϋποθέσεις να το πετύχει κι ελπίζουμε να γίνει αυτό. Το πίστευε και ο πρόεδρος και όλοι στην διοίκηση».

Για τα κριτήρια για να είναι μια χρονιά πετυχημένη ή όχι: «Στην περασμένη παρουσία μας στην μεγάλη κατηγορία αποτύχαμε να μείνουμε. Αυτό θέλουμε να κάνουμε τώρα γρήγορα και άνετα, ώστε να χτίσουμε την επόμενη μέρα πατώντας γερά στην Σούπερ Λίγκα»

Για τις ομοιότητες με τον πρώτο γύρο πρόπερσι: «Θέλουμε να αποφύγουμε αυτό που βρήκαμε τότε. Πιστεύω να το πετύχουμε»

Για τα ταξίδια στο εξωτερικό: «Για μας οι επισκέψεις σε χώρες και σε ομάδες με υψηλό επίπεδο είναι σημαντικές. Παίρνουμε πράγματα που προσαρμόζουμε στην δική μας πραγματικότητα και προχωράμε ένα βήμα μπροστά. Αυτός είναι ο στόχος μας. Η γνώση και η εμπειρία. Μακάρι να είχαμε την δυνατότητα να το κάνουμε όλο και πιο συχνά. Έχουμε εστιάσει σε αυτό».

Για τα συμπεράσματα από το τελευταίο ταξίδι: «Σε κάθε ταξίδι γίνονται ιδιαίτερες επαφές με κόσμο. Θέλουμε να δείξουμε ότι είμαστε σε καλό επίπεδο και το ξέρουν. Σε ένα δεύτερο κομμάτι κάνουμε συναντήσεις με ομάδες που είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένα τα τμήματα υποδομών. Στο τελευταίο ταξίδι επισκεφτήκαμε την Λανούς που είναι σε προηγμένο επίπεδο».

Για τα μεταγραφικά ζητήματα: «Πολλές φορές στις επιλογές, ακόμη και σε υψηλό επίπεδο, τα ποσοστά αποτυχίας είναι μεγάλα! Προσπαθούμε να είμαστε προσεχτικοί. Δεν θα γίνουν πολλές προσθήκες. Έγινε μία, προσπαθούμε για άλλη μια και ίσως μια τρίτη. Με τον Μπουντιμίρ είμαστε σε καλό επίπεδο κι αν συμφωνήσουμε μετά τον Παναθηναϊκό θα είναι εδώ».

Για την περίπτωση Μπόγιοβιτς: «Κάτι συγκεκριμένο για τον Μπόγιοβιτς δεν έχουμε. Πρόταση συγκεκριμένη δεν έχουμε. Δεν έχουμε μπει ακόμη σε επίπεδο συζητήσεων για το καλοκαίρι. Αλλά μετά τις μεταγραφές του Γενάρη, θα αρχίσουμε τον προγραμματισμό για το καλοκαίρι. Για ανανεώσεις και για που θα ζητήσουμε παίκτες για να καλύψουμε τα κενά».

Για αποδεσμεύσεις παικτών που ανανέωσαν το περασμένο καλοκαίρι: «Το ξέραμε ότι τον Δεκέμβρη θα φύγουν αρκετοί παίκτες. Το ρόστερ είχε φτάσει στους 32 παίκτες. Μεγάλος αριθμός για να δουλέψει σωστά ένας προπονητής που θέλει 24-26 παίκτες. Το περιμέναμε να φύγουν αρκετοί. Ήταν στον προγραμματισμό μας. Υπάρχει ο κίνδυνος και κάποιοι να… κάτσουν στο συμβόλαιο, όπως η περίπτωση του Ακουάρο. Το καλοκαίρι σε αρκετές περιπτώσεις λειτούργησε και το συναίσθημα».

Για τους παίκτες από την ομάδα Νέων: «Σε κάθε προπόνηση προστίθενται κι άλλα παιδιά. Υπάρχουν ήδη 3 που είναι στην ομάδα και αυτός είναι ο στόχος να μπαίνουν παιδιά συνέχεια, αρκεί να προσπαθούν».

Για το πλάνο των επόμενων ετών: «Βλέποντας τον προγραμματισμό της Λίγκας, θέλουμε οι λύσεις που θα έχουμε να έχουν διάρκεια στον χρόνο. Να είναι χρήσιμοι και να μείνουν χρόνια στην ομάδα».

Για το γεγονός ότι ακόμη δεν ξεκαθάρισε το τοπίο για το πόσες ομάδες υποβιβάζονται: «Τι να πει κανείς γι’ αυτό; Έπρεπε να παρθούν αποφάσεις και να συζητηθεί πιο σοβαρά το μέλλον του Ελληνικού ποδοσφαίρου! Οι αναδιαρθρώσεις και όλα. Ακόμη και ομάδες που δεν έχουν προβλήματα σίγουρα θα αντιμετωπίσουν στο μέλλον λόγω ότι λιγοστεύουν οι χορηγίες. Η Σούπερ Λίγκα αντέχει λιγότερες ομάδες. Θα πρέπει στο μέλλον πιο δύσκολα να ανεβαίνει μια ομάδα στην μεγάλη κατηγορία. Να κοιτάνε υποδομές, γήπεδα, ακόμη και κόσμο».

Για το θέμα των ακαδημιών: «Από την εποχή της Γ΄εθνικής προσπαθούμε πάνω στο θέμα της ακαδημίας και παλιότερα με τον κ. Νταλαπέρα να φτιάξουμε μια βάση πάνω σε αυτό αρχικά με την ομάδα των Νέων. Δεν έχουμε κλείσει ακόμη έναν κύκλο παικτών. Να ξεκινήσουμε δηλαδή από την ακαδημία και να παίξει στην πρώτη ομάδα. Ετοιμάζουμε ένα πλάνο 5ετίας, με συγκεκριμένους στόχους. Να γίνει μια πρότυπη ακαδημία ποδοσφαίρου του Παναιτωλικού. Προσπαθούμε κάθε χρόνο. Τώρα είναι 5 ομάδες στα τμήματα υποδομών και άλλα τμήματα που παίζουν σε διάφορα τουρνουά».

Για την μικρή προσέλευση κόσμου στο γήπεδο: «Είναι μύθος ότι είναι ακριβό το εισιτήριο. Δεδομένο και με στοιχεία ότι ο Παναιτωλικός έχει από τα πιο φτηνά εισιτήρια στην Σούπερ Λίγκα. Το διαρκείας είναι διαφορετική περίπτωση και εμείς τα υπολογίζαμε λίγο διαφορετικά. Τα έσοδα από φιλάθλους είναι σημαντικό κομμάτι στον προϋπολογισμό της ομάδας. Για να κάνει ότι ο ίδιος ο φίλαθλος απαιτεί! Βλέποντας τα εισιτήρια της Σούπερ Λίγκας θεωρώ ότι είμαστε στο ίδιο καλό επίπεδο με την προηγούμενη παρουσία μας. Θα πρέπει να βάλουμε μέσα και τον παράγοντα κρίση που γονάτισε τους πάντες. Μας απασχολεί το πρόβλημα, αλλά πολλά περιθώρια για χαμηλότερες τιμές δεν υπάρχουν. Πάντως την Κυριακή πιστεύω θα είναι γεμάτο το γήπεδο».

Για τις αλλαγές στο πέταλο και τις σχέσεις με τους οργανωμένους: «Δεν υπήρξε καμία πίεση. Ακόμη και το πανό δεν θα έπρεπε να υπάρχει αφού οι οργανωμένοι ήξεραν την θέση της ΠΑΕ. Ο ίδιος ο πρόεδρος είχε πει ότι πριν τα Χριστούγεννα δεν θα γίνει καμία αλλαγή. Αν οι συμπεριφορές ήταν αυτές που έπρεπε τότε υπήρχε δέσμευση για αλλαγή. Πάντα υπάρχει διάλογος με τους οργανωμένους και θέλουμε να κρατήσουμε την επαφή πάντα με στόχο το καλό του Παναιτωλικού. Πρέπει να το δουν και εσωτερικά οι οργανωμένοι. Είναι ένα πρόβλημα δικό τους που το τελευταίο διάστημα αλλάζουν συνεχώς διοικήσεις κι αυτό δεν είναι καλό. Να βρουν την χρυσή τομή και να εκφράζονται ενιαία. Μας είπαν διάφορα. Ανίκανους, στοιχηματζήδες, αλλά τα βάλαμε όλα στην άκρη. Έχουμε τον ίδιο στόχο, όχι διαφορετικό».

Για τον τρόπο που αντιμετωπίζει η ΠΑΕ, τα εκάστοτε δημοσιεύματα: «Οι δηλώσεις της ΠΑΕ είναι λίγες. Καθημερινά από συγκεκριμένους υπάρχει κριτική. Και ο πιο λογικός μπορεί να δει ότι όλο αυτό δεν γίνεται για το καλό του Παναιτωλικού. Καλλιεργούν την μιζέρια λέγοντας πως λένε ελεύθερα την άποψη τους. Κι εμείς αυτό κάνουμε. Λέμε την άποψη μας γι’ αυτούς. Πλέον υπάρχουν κακοπροαίρετα δημοσιεύματα! Πολλές φορές στόχος είναι τα πρόσωπα. Για παράδειγμα εκείνο το δημοσίευμα για επαφή του Κωστούλα με τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ είχε συγκεκριμένο στόχο και έγινε παραμονή του καθοριστικού αγώνα στον Βόλο. Τότε σύμφερε να μας βάλουν σε ένα άρμα»

Για τον αυτόνομο δρόμο του Παναιτωλικού: «Το πληρώσαμε αυτό. Οικονομικά η άνοδος από την Γ’ στην Β΄ μπορεί να στοίχιζε λιγότερα. Εμείς διαλέξαμε ένα διαφορετικό δρόμο χωρίς όμως να βρούμε συμμάχους. Ακόμη και δικοί μας φίλαθλοι ήταν απέναντι όταν διαμαρτυρόμασταν για κακές διαιτησίες».

Για την μετά Κωστούλα εποχή: «Χωρίς να το έχει πει ξεκάθαρα ο πρόεδρος, εμείς εισπράττουμε ότι πρέπει να ετοιμάσουμε μια εύκολη κατάσταση για τους επόμενους. Να πατήσει η ομάδα γερά στα πόδια της κι εδώ είναι που θέλουμε και την βοήθεια του φιλάθλου. Οικονομική και ηθική. Αν όλα πάνε καλά τα επόμενα χρόνια, η επόμενη κατάσταση ίσως είναι και καλύτερη».

Στο φινάλε της συνέντευξης του ο διευθύνων σύμβουλος του Παναιτωλικού ευχήθηκε: «Μακάρι το 2014 να έχουμε μια άνετη παραμονή. Να μην μπούμε σε περιπέτειες και να μπορέσουμε νωρίς να κάνουμε τον προγραμματισμό και για την επόμενη δύσκολη χρονιά»!

 gazzetta.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button