Βουλευτικές Εκλογές 2019Ροή Ειδήσεων

Η Αργυρώ Μπεκατώρου από τον Αστακό στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Λαϊκής Ενότητας

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Λαϊκής Ενότητας συμμετέχει η Αργυρώ Μπεκαρώρου από την Αιτωλοακαρνανία, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Χημείας & Τεχνολογίας ΤροφίμωνΤμήμα Χημείας, Πανεπιστήμιο Πατρών.

Η Αργυρώ Μπεκατώρουγεννήθηκε το 1972 στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας. Αποφοίτησε από το Τμήμα Χημείας του Αριστοτέλειου Παν/μίου Θεσσαλονίκης το 1995, και το 2001 έλαβε το διδακτορικό της δίπλωμα σε αντικείμενο της Βιοτεχνολογίας Τροφίμων από το Τμήμα Χημείας του Παν/μίου Πατρών.

Το 2001 εργάστηκε ως μεταδιδάκτορας ερευνητής, σε αντικείμενα περιβαλλοντικής μικροβιολογίας/βιοτεχνολογίας, στο SchoolofBiomedicalSciencesτου Βρετανικού Παν/μίου του Ulster (Β. Ιρλανδία). Κατά το διάστημα 2002-2006 εργάστηκε στο Τμήμα Χημείας του Παν/μίου Πατρών ως πλήρους απασχόλησης ερευνητής και ως μερικής απασχόλησης Λέκτορας (ΠΔ407).Από το 2006 υπηρετεί ως μέλος ΔΕΠ με γνωστικό αντικείμενο «Χημεία και Τεχνολογία Τροφίμων» στο Τμήμα Χημείας του Παν/μίου Πατρών στις βαθμίδες του Λέκτορα (2006-2011), του Επίκουρου Καθηγητή (2011-2018), και του Αναπληρωτή Καθηγητή (από το 2018 έως σήμερα).

Έχει επιβλέψει τέσσερις διδακτορικές διατριβές, πλήθος μεταπτυχιακών και προπτυχιακών διπλωματικών εργασιών και έχει συμμετάσχει σε πολλάανταγωνιστικά ερευνητικά/εκπαιδευτικά προγράμματα. Είναι συγγραφέας (co-author) σε 90 περίπου επιστημονικές εργασίες σε έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά, 18 κεφάλαια σε συλλογικούς τόμους, 125 ανακοινώσεις σε διεθνή και εθνικά συνέδρια, και 2 διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Τα ερευνητικά της ενδιαφέρονταπεριλαμβάνουν κυρίως τις εφαρμογές της βιοτεχνολογίας στην παραγωγή τροφίμων, ποτών, μικροβιακών προϊόντων και βιοκαυσίμων, με στόχους την παραγωγή προϊόντων προστιθέμενης αξίας, τη βελτίωση της ποιότητας και διατροφικής αξίας των προϊόντων, καθώς και την αξιοποίηση αγροτοβιομηχανικών αποβλήτων και υποπροϊόντων.

Αγωνίζεται μέσα απ’ τις γραμμές της Αριστεράς για μια κοινωνία δικαιοσύνης και ανθρώπινων αξιών. Στις περιφερειακές εκλογές ήταν υποψήφια με την παράταξη «Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας» στην περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button