ΠαναιτωλικοςΡοή Ειδήσεων

Μπαταγιάννης: «Αξιοπιστία και καλύτερα γήπεδα»

Ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ αναφέρθηκε στους στόχους της διοργανώτριας αρχής και μίλησε για το «φλέγον» ζήτημα του μπαράζ
Για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος και γενικότερα τη νέα σεζόν μίλησε ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ Βαγγέλης Μπαταγιάννης στον σταθμό Metropolis.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ
Τη δυσκολία να αναλάβει την εκκρεμότητα με την υπόθεση της αναδιάρθρωσης: «Ήταν δύσκολο και για εμένα αλλά και για όλους. Ήταν μια επιλογή που έκανα συνειδητά. Θα ήθελα να με κρίνετε σκληρά αλλά με γνώμονα πάντα ότι ενεργώ για το καλό του ποδοσφαίρου»


Αν είναι καλό το ξεκίνημα ή προβληματίζουν οι εκκρεμότητες: «Θεωρώ ότι ξεκινάμε καλά. Το θέαμα για πρώτη αγωνιστική είναι πολύ ανεβασμένο. Δεν είχαμε επεισόδια. Θεωρώ ότι ξεκινάμε καλά και είμαστε στο σωστό δρόμο. Όσον αφορά τις εκκρεμότητες, η προκήρυξη είναι μία, δηλαδή η προκήρυξη της σούπερ λιγκ. Αυτή ενέκρινε η ΕΠΟ. Τώρα αν η ΕΠΟ θέλοντας να κάνει διάφορα παιχνίδια λέει και κάτι άλλο, θα το δούμε από τα δημόσια όργανα».

Αν ο κύριος Γραμμένος άλλαξε την ψήφο του: «Βεβαίως. Άλλαξε την άποψή του ο κύριος Γραμμένος. Αν δείτε τα πρακτικά της συνεδρίας θα δείτε ότι έχετε δίκιο σε αυτό που λέτε. Όταν η Σούπερ Λιγκ ξέρει ότι την Πέμπτη έχει περάσει στην ΕΠΟ η προκήρυξη της, θα το επικυρώσει η εκτελεστική επιτροπή. Δεν εμφανίστηκε αυτή η πρόταση στην επιτροπή επαγγελματικού ποδοσφαίρου».

Αν είναι σοβαρά τα ζητήματα ώστε να ρίξει αυτή την απόφαση: «Εμείς θα προβάλλουμε την απόφαση που θεωρούμε ότι είναι παράνομη και καταχρηστική. Το παράδειγμα του μπαράζ δεν είναι κάτι που φοβάται η Σούπερ Λιγκ. Όπως βάζει το μπαράζ η ΕΠΟ, ευνοείται η Σούπερ Λιγκ. Είμαι ενάντια στην προκήρυξη που εμείς είχαμε προτείνει και είναι ενάντια σε μια ολόκληρη λογική. Αυτή την στιγμή παραπονούνται οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ ότι δεν έχουν χρηματοδότηση και αναγκάζονται να γίνονται όλα αυτά για τα οποία της καταμαρτυρούν. Με μια κατηγορία που έχουν εξασφαλισμένο συμβόλαιο της τάξης των 900 χιλιάδων, τότε δεν υπάρχει σωτηρία».

Αν η παρέμβαση του Υφυπουργού ήταν μια καλή και σωτήρια παρέμβαση για το ποδόσφαιρο: «Για να σωθεί το ποδόσφαιρο πρέπει να βοηθήσουν όλοι. Όποια παρέμβαση γίνεται σε θετική παρέμβαση είναι δεκτή. Εμείς η Σούπερ Λιγκ επιβάλλαμε την άποψη μας. Εμείς είπαμε 12 ομάδες και ο Υπουργός 14. Σε αυτό το σημείο το αν ο Υπουργός αφουγκράζεται το ποδόσφαιρο και δέχεται την αναδιάρθρωση η ΕΠΟ».

Αν δημιουργεί πρόβλημα το γεγονός πως οι ομάδες της ΕΡΤ παίρνουν περισσότερα χρήματα από αυτές της NOVA: «Δε το γνωρίζω ότι παίρνουν περισσότερα συμβόλαια. Δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω γιατί δεν έχουμε τις συμφωνίες των ομάδων που είναι στη ΝΟVΑ ούτε τα συμβόλαια».

Τον ανταγωνισμό που θα υπάρχει στην Σούπερ Λιγκ: «Το περιμένω και το επιθυμώ. Εύχομαι να συνεχιστεί η επική πορεία των ομάδων μας στα Κύπελλα Ευρώπης. Ανυπομονώ να δω τις ομάδες μας να μπουν στους ομίλους και να κάνουν νίκες για να δώσουν ακόμα περισσότερους βαθμούς στην Ελλάδα. Με αυτό τον τρόπο θα έχουμε σταθεροποιήσει τη θέση μας τα επόμενα χρόνια για να έχουμε ικανή εκπροσώπηση στα Κύπελλα Ευρώπης».

Το αν νιώθει ότι έχει περισσότερες υποχρεώσεις: «Για να λειτουργήσω σαν πρόεδρος πρέπει να έχω τη στήριξη των ομάδων της Σούπερ Λιγκ. Πιστεύω ότι την έχω σήμερα που μιλάμε. Από εκεί και πέρα τριβές θα υπάρχουν. Θεωρώ ότι η αξιοπιστία του ποδοσφαίρου και η επιτυχία ενός οργάνου οφείλεται αποκλειστικά και μόνο αν εφαρμόσει και δώσει την πεποίθηση σε αυτούς που ασχολούνται με το προϊόν ότι εφαρμόζουν ανεξαιρέτως τους κανονισμούς».

Το αν αλλάζουν οι προτεραιότητες του: «Οι προτεραιότητες είναι να γίνει το πρωτάθλημα αξιόπιστο και να γίνουν καλύτερα τα γήπεδα. Να γίνουν οι ομάδες πιο υγιείς, υπάρξει έλεγχος που θα πείσει τον Έλληνα φίλαθλο ότι τηρούνται οι νόμοι. Επιπλέον να υπάρχουν οι χορηγίες της Σούπερ Λιγκ. Να αναβαθμιστεί το προϊόν. Αυτοί είναι οι στόχοι από εδώ και πέρα. Να κάνει ο ένας ένα βήμα παραπάνω από τον προηγούμενο. Παρά τη διαφωνία με την ΕΠΟ, αυτό σηματοδότησε. Ακόμα και αν πιθανόν έχουμε προβλήματα, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε όλα αυτά που υποσχόμαστε για τον απλό φίλαθλο».

gazzetta.gr

Τοπική Διαφήμιση
papathanasiou tsalafouti Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button