sliderΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Με τίνος απόφαση τελικά, κλείνουν οι δρόμοι στο Αγρίνιο, χωρίς ειδοποίηση; (έγγραφο)

Νέα παράπονα χθες και σήμερα από οδηγούς και επαγγελματίες στο Αγρίνιο , μετά το αιφνιδιαστικό κλείσιμο αυτή τη φορά της οδού Μπαϊμπά, σε ώρα αιχμής.

Η εξέλιξη αυτή, παρέλυσε κεντρικούς δρόμους της πόλης και προκάλεσε κομφούζιο και νεύρα με πολλούς να διερωτώνται γιατί κλείνουν απροειδοποίητα οι δρόμοι και πόσο ακόμη θα “τραβήξει” αυτή η εργολαβία, που αφορά σε έργα κινητής τηλεφωνίας.

Το πρωί ο δρόμος ήταν και πάλι κλειστός και μάλιστα λεωφορείο εγκλωβίστηκε και κλήθηκε η τροχαία για να ρυθμίσει την κατάσταση, αφού στην οδό Αναστασιάδη, υπήρχε μεν μια μικρή πινακίδα, που λίγοι όμως την πρόσεχαν.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη, αλλά η πολλοστή φορά που κλείνουν χωρίς καμία ενημέρωση κεντρικοί δρόμοι του Αγρινίου.

Ο δήμος Αγρινίου, όπως φαίνεται δεν έχει καμιά ενημέρωση ούτε έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με το πρόβλημα. Έχει δώσει όμως την άδεια του για τις εργασίες. Δεν κάνει όμως και ενέργειες όμως για την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη.

Συμπεραίνεται πως  η ευθύνη βαραίνει τον εργολάβο και την Αστυνομία, χωρίς όμως και αυτό να αποσαφηνίζεται. Υπάρχει κενό, μιας και οι δρόμοι κλείνουν απροειδοποίητα. Έτσι, όλες τις προηγούμενες μέρες δεν υπήρξε ούτε μια ανακοίνωση για κλείσιμο δρόμου, με τα γνωστά αποτελέσματα.

Από την άλλη πλευρά η Τροχαία του Αγρινίου, σύμφωνα με απάντηση στο agriniopress.gr, φέρεται να ενημερώθηκε από τον εργολάβο μέρες πριν και να ενέκρινε το σχετικό αίτημα προωθώντας στα κεντρικά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις οι οποίες τυπικά θα έπρεπε να δημοσιοποιηθούν.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η Τροχαία δεν έχει δικαιοδοσία να δημοσιοποιήσει το κλείσιμο των δρόμων.

Δεν υπάρχει απόφαση για το κλείσιμο της Μπαϊμπά

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, για το κλείσιμο της οδού Μπαϊμπά, δεν έχει εκδοθεί καμιά απόφαση από την αστυνομία. Άρα προκύπτει το συμπέρασμα πως έγινε προφανώς αυθαίρετα και κάνεις δεν γνωρίζει για πόσους ακόμη δρόμους αυτό ισχύει, την περίοδο των έργων στο κέντρο.

Να σημειωθεί τέλος, πως ο εργολάβος έλαβε κάποιες συστάσεις από την Αστυνομία έτσι ώστε να συνεχίσει τις εργασίες του στο κέντρο μετά την παρέλαση και να τις ολοκληρώσει σύντομα για να μπορέσει το κέντρο να μπει σε Χριστουγεννιάτικους ρυθμούς χωρίς προβλήματα.

Η εργολαβία αναμένεται μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου να έχει τελειώσει σε όλα τα σημεία του κέντρου και να πιάσει τα πιο περιφερειακά σημεία για να είναι εντάξει το κέντρο για τα Χριστούγεννα και να μην υπάρχουν προβλήματα στην αγορά.

Άδεια από τον δήμο

Το agriniopress.gr πάντως, στο πλαίσιο του ρεπορτάζ, ενημερώθηκε πως υπάρχει απόφαση του δήμου Αγρινίου, με ημερομηνία 6-8-19 που παρέχει άδεια για την εκτέλεση εργασιών σε δρόμους της πόλης , για λογαριασμό εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, χωρίς όμως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αποκλεισμού δρόμων.

Η απόφαση:

3 Σχόλια

  1. Ο συγκεκριμένος εργολάβος φαίνεται να έχει μια περίεργη θεώρηση για τους πολίτες αυτής της πόλης. Γενικά δεν υπολογίζει ούτε καν τις περιουσίες τους αρκεί να κάνει τη δουλειά του. Έτσι δουλεύει και στα Τρίκαλα;

  2. Πιστεύω ότι θα ξανασκαψουν την οδό Γρίβα, ότι είχε παραδωθεί…ο εργολάβος, ο Δήμος και η αστυνομία καμία ενόχληση βέβαια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button