Τέχνες

Μουσείο Μπενάκη: Έκθεση του Χρήστου Μποκόρου με τίτλο "Τα στοιχειώδη"

pol-bokorosΕννέα χρόνια μετά την τελευταία  έκθεση του  Χρήστου Μποκόρου στην Αθήνα, (Αδιάβαστο δάσος / Βίνιανη 2004), ο κορυφαίος Αγρινιώτης ζωγράφος επανέρχεται τον Δεκέμβριο, την οδό Πειραιώς, στο μουσείο Μπενάκη με νέα έκθεση με τίτλο “Τα στοιχειώδη”. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013 στις 8 το βράδυ.
Η έκθεση θα διαρκέσει από 12 Δεκεμβρίου 2013 μέχρι 26 Ιανουαρίου 2014.

Γράφει χαρακτηριστικά ο Χρ. Μποκόρος: “Η ζωγραφική μου άσκηση αυτογνωσίας, στοχάστηκε τη σχέση μου με την καταγωγή και τη βιωμένη Ιστορία. Τελευταία παιδεύομαι με το μέτρο στα ζητούμενα του ανθρώπου. Στοχάζομαι μια λιτή ευημερία, τα απολύτως αναγκαία στη ζωή μας. Πως θα ορθώσουμε το ανάστημά μας, απαλλαγμένοι από τα περιττά.

Πάνω σε σανίδια από ορεινές γέφυρες, ζωγραφίζω κοπιώντες και πεφορτισμένους και τα ελάχιστα απαραίτητα της ζωής: λίγο φαί, νερό να ευπρεπιστούμε, ένα κατάλυμα, και μια πόρτα ανοιχτή.

Η στενότητα και το μήκος των έργων επισημαίνουν τη στενότητα και το μήκος της οδού που διαβαίνουμε ως την απέναντι όχθη. Τα πεπατημένα ξύλα, ανακαλούν το πλήθος των αγνώστων που τα περπάτησαν. Πάνω τους η ζωγραφική, επιμελημένο σήμα απ’ το πέρασμά μας, αντιστέκεται στη ζωή που μας δαπανά αδαπάνητη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button