ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

«Μουδιασμένη» με τα νέα μέτρα στήριξης η Εστίαση του Αγρινίου

Η πλειοψηφία δεν περιλαμβάνεται στους ωφελούμενους του νέου πακέτου

Το γεγονός ότι ένας μεγάλος αριθμός επαγγελματιών της εστίασης θα μείνει εκτός από το νέο πακέτο στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, απασχολεί τον κλάδο σε διάφορες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας.

Στην μεγαλύτερη πόλη, όπου και δραστηριοποιείται η πλειοψηφία αυτού του είδους των επιχειρήσεων, εκφράζεται η βεβαιότητα πως οι περισσότερες δεν θα καταφέρουν να ενταχθούν. Βασική προϋπόθεση για την ένταξη στο πρόγραμμα είναι η μεγάλη μείωση του τζίρου, που θα πρέπει να είναι της τάξης του 30% το 2020 σε σχέση με το 2019.

Αξίζει να σημειωθεί πως και στους σχετικούς πίνακες , η μείωση του τζίρου στον κλάδο στην Αιτωλοακαρνανία το 2020 είναι της τάξης του 24,8% σε σχέση με το 2019, σε αντίθεση με άλλες περιοχές, που είναι και κατά κύριο λόγο τουριστικές, όπως η Λευκάδα (43,4%), η Πρέβεζα (-40%) κλπ. Η μεγαλύτερη πτώση τζίρου του κλάδου καταγράφεται στη Μύκονο (73,3%) και η μικρότερη στην Κόρινθο (17,3%)

Τα δεδομένα αυτά έχουν διακύμανση ανά περιοχή, πχ στη Ναύπακτο οι επιχειρήσεις αυτές σαφώς καταγράφουν μεγαλύτερη μείωση σε σχέση με αυτές του Αγρινίου.
Εκπρόσωποι του κλάδου από το Αγρίνιο, επισημαίνουν πως θα πρέπει να ζητηθεί μια αναθεώρηση αυτής της πρόβλεψης και να προσμετρηθούν οι τρεις πρώτοι μήνες του 2021, ώστε και οι επιχειρήσεις μη τουριστικών περιοχών, να ευνοηθούν από το πρόγραμμα. Υπολογίζεται πως η πλειοψηφία της εστίασης στη χώρα, δεν θα ενισχυθεί από το πρόγραμμα αυτό.

Μάλιστα ο πρόεδρος της Εστίασης του Αγρινίου Κ. Ναστούλης, είπε νωρίτερα σήμερα τον ΑΕΡΑ FM πως για το πακέτο αυτό, αναμένονται και οι σχετικές εγκύκλιοι που θα εξειδικεύουν αναλυτικά τα μέτρα και τις προϋποθέσεις τους. Ζητούμενο είναι η επανεκκίνηση , που προσδιορίζεται πλέον για τον Μάϊο, να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή και σε περιοχές όπως το Αγρίνιο, λαμβάνοντας υπόψιν και τις τοπικές ιδιαιτερότητες που υπάρχουν.

Σχετικές επισημάνσεις έγιναν χθες στον υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, στο πλαίσιο της ευρείας τηλεδιάσκεψης που έγινε με τους παραγωγικούς φορείς στη Δυτική Ελλάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button