PressαρίσματαΡοή Ειδήσεων

Ο προϊστάμενος Παιδείας του δήμου Αγρινίου απαντά για το bullying σε ερασιτέχνες αθλητές-η θέση του agriniopress

Απάντηση έλαβε η στήλη από τον Θανάση Μουρτζιάπη,  Προϊστάμενο Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης στον δήμο Αγρινίου.

Η απάντηση του έρχεται μετά την δημοσίευση της στήλης, όπου και σχολιάζονταν η άνευ προηγουμένου ανάρτηση του κ. Μουρτζιάπη στα social media, σε βάρος ερασιτεχνών αθλητών, “φωτογραφίζοντας” συγκεκριμένα άτομα και ξεσηκώνοντας αντιδράσεις.

Δείτε την ανάρτηση ΕΔΩ.

Διαβάστε παρακάτω την απάντηση του κ. Μουρτζιάπη, που έχει ως αποδέκτη τον υπεύθυνο δημοσιογραφικής διαχείρισης του agriniopress, Παναγιώτη Τσακανίκα:

“Σε χθεσινό άρθρο σας στη στήλη PRESSAΡΙΣΜΑΤΑ αναφερθήκατε στο πρόσωπό μου και μάλιστα σχολιάσατε μία ανάρτηση που έκανα στη σελίδα του προσωπικού μου λογαριασμού που διατηρώ στο FB.

Αφού ξεπεράσω τα της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, ας έρθω στην ουσία:

Α) από πού εσείς διαπιστώσατε ότι μιλώ για συμπολίτες μας δηλαδή άτομα της τοπικής κοινωνίας;

Β) από πού προκύπτει ότι μιλώ για συγκεκριμένο πρόσωπο, μάλιστα του δημοτικού συμβουλίου και με τον οποίο, κατ’ εσάς, «έχω κάποιο πρόβλημα»;

Γ) από πού είδατε μίσος; για ποιο ρατσισμό μιλάτε; Για ποιο bullying μιλάτε;

Δ) το κυριότερο: από πού προκύπτει ότι η ανάρτησή μου γίνεται με τη θεσμική μου ιδιότητα; υπογράφω σε κάποιο υπηρεσιακό έγγραφο ή ενεργώ στα πλαίσια των υπηρεσιακών μου καθηκόντων;

Είναι προφανές ότι σκοπός του άρθρου σας δεν είναι να στηλιτεύσετε τη δική μου «ανάρμοστη» συμπεριφορά αλλά να προσπαθήσετε να αντιπολιτευθείτε στο Δήμαρχο, τον οποίο μάλιστα τον καλείτε να επιληφθεί του θέματος (για ανάρμοστη υπαλληλική συμπεριφορά;…).

Το έχετε επιχειρήσει και στο παρελθόν, ως δια μαγείας, πάλι στα πλαίσια δικής μου ανάρτησης. Τι σύμπτωση ε;

Και για να μη μακρυγορώ και κουράζω: το fb είναι μέσο κοινωνικής δικτύωσης όπου ο καθένας εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Αν ανατρέξετε στις αναρτήσεις μου θα δείτε ότι προηγούμενες ημέρες του Μαραθωνίου έχω αναρτήσει, ως εργοφυσιολόγος που είμαι, συγκεκριμένες οδηγίες γι’ αυτούς που θα έτρεχαν στον Μαραθώνιο, κάτι που κάνω κάθε χρόνο, μέσω του fb και αφορά πρόληψη για αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων και σωστή προετοιμασία. Η συγκεκριμένη ανάρτηση σκοπό είχε να καυτηριάσει συμπεριφορές ατόμων, ανά το πανελλήνιο, που σκοπό είχαν μόνο την προβολή μέσω της συμμετοχής τους στον αγώνα αδιαφορώντας για το βασικότερο, την υγεία τους. Μην το περιορίζουμε. Είναι αδιάφορο για μένα εάν κάποιοι έχουν τη μύγα και μυγιάζονται.

Τέλος, θα σας παρακαλούσα, την επόμενη φορά που θα αναφερθείτε στο όνομά μου, καλό θα ήταν να ζητήσετε την άδειά μου σε κάθε δε περίπτωση να αποδίδετε τα πράγματα όπως έχουν και να μη με εμπλέκετε σε σενάρια, τα οποία, τουλάχιστον, στη δική μου φαντασία δεν υπάρχουν.

Παρακαλώ για τη δημοσίευση.

Δρ. Θανάσης Μουρτζιάπης Διδάκτωρ Εργοφυσιολογίας (Ph.D.) Μεταδιδάκτωρ (P.D.) Μεγιστοποίησης Αθλητικής Απόδοσης. Αθλητικός Ερευνητής”.

Η απάντηση μας:

Αφού προσπεράσουμε τα μαθήματα “δεοντολογίας” που επικαλείται ο Δρ. Μουρτζιάπης , (ξεχνά πως πρόκειται για ένα δημόσιο πρόσωπο που έκανε δημόσια την ανάρτηση του, στην οποία είχαν πρόσβαση χιλιάδες χρήστες-δεν αποκαλύψαμε ιδιωτική του συζήτηση), να περάσουμε στην ουσία:

Αγαπητέ Δρ. Θανάση Μουρτζιάπη,

Αντιπαραβάλλοντας κανείς τους τίτλους που παραθέτετε στο τέλος του σημειώματός σας και την θέση που κατέχετε στον δήμο Αγρινίου, με το προσβλητικό κείμενο που αναρτήσατε για ερασιτέχνες αθλητές, αντιλαμβάνεται μια τρομακτική αναντιστοιχία.

Το κείμενο και το δημοσίευμα του agriniopress.gr καταρχήν, είναι στην κρίση των συμπολιτών μας.

Μιας και αναφέρεστε όμως στην δημοσιογραφική δεοντολογία, τηρώντας την με τον τρόπο που την έχω διδαχθεί στην πορεία μου και την υπηρετώ στην Ένωση Συντακτών όπου εδώ και χρόνια ανήκω, δημοσιεύω το κείμενό σας, το οποίο, αφού πρώτα μου το αποστείλατε προσωπικά, το ανεβάσατε στον λογαριασμό σας στο facebook! Τόση δεοντολογία!
Το αν πρέπει να ζητήσουμε άδεια για να χρησιμοποιήσουμε το όνομά σας μετά από δημόσια επώνυμη ανάρτησή σας, την ώρα μάλιστα που έχετε θεσμικό, κοινωνικό και παιδευτικό ρόλο, είναι κάτι που επίσης δεν αξίζει να συζητηθεί.

Πόσο μάλλον αν ο “θιγόμενος” θεωρεί το εαυτό του “ακαδημαϊκό” και  θα πρέπει το ύφος του στον δημόσιο λόγο να συνάδει με την ακαδημαϊκή του ιδιότητα…

Επί της ουσίας τώρα, και καθώς αυτά που αναφέρετε ως εξηγήσεις είναι έωλα, φαίνεται να καταβάλετε προσπάθεια να μετριάσετε τις εντυπώσεις, προφανώς μετά από παρατηρήσεις που σας έγιναν. Αποκλείεται να ρωτάτε εμάς αν αυτό που γράψατε είναι ρατσιστικό, αν αποτελεί bullying και ποιον φωτογραφίζει. Δεν έχει κανείς μας τόσο χρόνο για σπατάλη, ώστε να απαντήσει σε κάτι που κατάλαβαν άπαντες, εκτός από εσάς.

Από την άλλη, σε ότι αφορά τα κίνητρα της ανάρτησης του agriniopress.gr και τον υπαινιγμό σας ότι αυτή έγινε για να χτυπηθεί ο δήμαρχος Αγρινίου, μόνο μια παρατήρηση: μακάρι εκείνοι που όφειλαν, να σας έκαναν τελικά  τις απαραίτητες συστάσεις, ώστε να μην επαναλάβετε ανάλογες απαξιωτικές και προσβλητικές αναρτήσεις.

Διότι, από παρόμοιες δημόσιες παρεμβάσεις, στελέχη της Αυτοδιοίκησης χάνουν τις θέσεις τους σε όλη την Ελλάδα πλέον. Σας θυμίζουμε τι έγινε πρόσφατα στον δήμο Αθηναίων.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο άλλωστε, που την στάση σας έψεξαν και Σύμβουλοι της παράταξης του Δημάρχου.

Και για να κλείνουμε: Δεν ασχολούμαστε κ. Μουρτζιάπη με την προσωπική σας ζωή. Είστε δημόσιο πρόσωπο με θεσμικό ρόλο και αρθρώνετε δημόσιο λόγο. Για πράξεις ή ενέργειες που σχετίζονται λοιπόν με τον δημόσιο λόγο ενός ανθρώπου που είναι επικεφαλής ενός ευαίσθητου τομέα, το agriniopress.gr ασχολήθηκε κατά το παρελθόν και θα ξανασχοληθεί στο μέλλον. Χωρίς να ζητήσει την άδεια κανενός.

 

Ένα Σχόλιο

  1. Κ.Τσακανικα σας συγχαίρουμε για την ευστοχη και ορθή απάντηση σας σε εναν άνθρωπο που αφου εγραψε ο,τι έγραψε ανορθογραφα αρχικά (μετά τουλάχιστον του το σφυριξαν να διορθωσει) στη συνέχεια προσπαθεί με νέα αναρτηση να υποτιμήσει τη νοημοσύνη όλων . Και προσπαθεί να κάνει και πολιτικό το θέμα, για να έχει προστασία. Έλεος !Τα λόγια σας η φωνή ολης της πολης.Μενει πια να προστατευτεί και ο αθλητισμός της πόλης απο τετοιους γιατι αρκετά βλαψανε τοσα χρόνια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button