ΑυτοδιοίκησηΠολιτικήΡοή Ειδήσεων

Μοσχολιός για Τραπεζιώτη: Η αγάπη άργησε τέσσερα χρόνια…

Ο πρώην Δήμαρχος θυμίζει τι έγινε το 2014

Καθόλου τυχαίος ο -παραφρασμένος- τίτλος του βιβλίου της Λιλής Ζωγράφου που επέλεξε ο πρώην Δήμαρχος Παύλος Μοσχολιος, για να σχολιάσει το “άνοιγμα” του Δημήτρη Τραπεζιώτη για τη δημιουργία ενός “προοδευτικού πόλου” απέναντι στον Γιώργο Παπαναστασίου.

Ο κ. Μοσχολιός θυμάται την προεκλογική τακτική που ακολούθησε το 2014 ο κ. Τραπεζιώτης και μέλη της παράταξης του, όπως και την άρνηση του για συνεργασία, λίγο μετά το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου.

Καλεί ουσιαστικά τον κ. Τραπεζιώτη να αναλάβει την ευθύνη του για την συμβολή που και ο ίδιος έχει στην “χαμένη πενταετία” του νυν Δημάρχου, ενώ χαρακτηρίζει “άκαιρη” την συζήτηση για συνεργασίες.

Να σημειωθεί πως ο πρώην Δήμαρχος Αγρινίου είχε προσκληθεί στο κάλεσμα της παράταξης “Ανατροπή Τώρα” και στην σύσκεψη που έγινε προ ολίγων ημερών , αλλά δεν παρέστη.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μοσχολιού:

Διαβάζοντας αναλυτικά την ανακοίνωση της παράταξης «Ανατροπή τώρα – πολίτες σε δράση» του κ. Τραπεζιώτη, μου ήρθε στο νου το εμβληματικό έργο της Λιλής Ζωγράφου «Η αγάπη άργησε μια μέρα».

Κι αυτό γιατί αν πραγματικά αργούσε μια μέρα, τότε, σε ό, τι αφορά στον προοδευτικό πόλο που προτείνει ο κ. Τραπεζιώτης, τώρα, θα είχε δημιουργηθεί την Δευτέρα μετά τις εκλογές της 18-5-2014, όταν παρά τις πικρίες της προεκλογικής περιόδου, πρότεινα στον ίδιο, αλλά και σε στελέχη της παράταξής του, την συνεργασία στον δεύτερο γύρο των Δημοτικών Εκλογών, μια συνεργασία που ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου, θα είχε χρονικό ορίζοντα και στο επόμενο διάστημα.

 Δυστυχώς η πρότασή μου αυτή δεν έγινε αποδεκτή.

Επομένως «Η αγάπη άργησε τέσσερα χρόνια» και κάποιοι πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη έστω και τώρα, που όλο αυτό το χρονικό διάστημα ο Δήμος διοικείται από μια αποτυχημένη Δημοτική Αρχή και χάθηκε, όπως και οι ίδιοι ομολογούν, μια πολύτιμη πενταετία που η πόλη θα είχε κερδίσει πολλά.

Όσον αφορά στην συζήτηση για ενδεχόμενες εκλογικές συνεργασίες, έτσι κι αλλιώς πρέπει να γίνεται, τώρα όμως είναι άκαιρη απ’ την στιγμή που δεν έχει προσδιορισθεί ακόμη ούτε το εκλογικό σύστημα, ούτε η ημερομηνία των εκλογών.”

Σε κάθε περίπτωση όμως οι συνεργασίες αυτές πρέπει να βασίζονται σε αρχές και θεσμούς, να λαμβάνουν υπ’ όψιν τα πραγματικά δεδομένα και να στηρίζονται σε στέρεες προγραμματικές βάσεις και όχι στις προσωπικές τακτικές και στις «αλά καρτ» διαθέσεις του οποιουδήποτε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button