ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Μόσιαλος: “Η αποκλιμάκωση έχει ρίσκο – Χρειάζεται πειθαρχία, ο κορωνοϊός δεν έχει εξαφανιστεί”

Για τους κινδύνους που συνεπάγεται η επιστροφή στην κανονικότητα προειδοποιεί, ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του London School of Economics και εκπρόσωπος της Ελλάδας για τον κορωνοϊό, στους διεθνείς οργανισμούς.

Επισημαίνοντας ότι η αποκλιμάκωση έχει ρίσκο, σημειώνει οτι η επιστροφή στην εργασία μπορεί να προκαλέσει διασπορά της νόσου και υπογραμμίζει την ανάγκη να συνεχίσουμε να συμπεριφερόμαστε πειθαρχημένα.

Όπως σημειώνει σε ανάρτησή του στο facebook:

«Η διαχείριση της επόμενης ημέρας πρέπει να λάβει υπόψη τα προβλήματα, τα οποία μπορούν να δημιουργηθούν, όχι μόνο τα οικονομικά προβλήματα, αλλά και τα προβλήματα υγείας που δεν έχουν σχέση με τον κορωνοϊό και μπορεί να επιταθούν, εξαιτίας του παρατεταμένου εγκλεισμού.

Να μη θεωρήσουμε ότι η αποκλιμάκωση θα είναι χωρίς ρίσκο. Η αποκλιμάκωση έχει ρίσκο, γιατί δεν έχει εξαφανισθεί ο κορωνοϊός από τον πλανήτη. Όσο φεύγουμε από το «μένουμε σπίτι» και επιστρέφουμε στους εργασιακούς χώρους, ο κίνδυνος διασποράς της νόσου αυξάνει.

Αυτό το ρίσκο μπορούμε να το περιορίσουμε, εάν συμπεριφερθούμε πειθαρχημένα και προστατεύουμε, ταυτόχρονα, τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους».

Πηγή
in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button