ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Μόσιαλος: «Κανένα μέτρο δεν θα αρθεί μέσα στον Απρίλιο – Όσο εύκολο να τα λάβεις, τόσο δύσκολο να τα πάρεις πίσω»

Σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics και εκπρόσωπος της Ελλάδας για τον κοροναϊό στους διεθνείς οργανισμούς Ηλίας Μόσιαλος είναι συγκρατημένα αισιόδοξος, αλλά προειδοποιεί πως έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας.

«Όλοι μιλάνε για την Ελλάδα και το τι έχει πετύχει μέχρι τώρα. Κανένα μέτρο όμως δεν θα αρθεί μέσα στον Απρίλιο», δήλωσε αρχικά και έσπευσε να συμπληρώσει ο καθηγητής: «Όσο είναι εύκολο να λάβεις μέτρα, τόσο δύσκολο είναι να τα πάρεις πίσω».


Ερωτηθείς για τη σειρά που θα ακολουθηθεί για την άρση των μέτρων απάντησε ότι «οι προτεραιότητες θα τεθούν ανάλογα με το τι είναι πιο ασφαλές για την υγεία των πολιτών. Τα σχολεία τα κλείσαμε πολύ γρήγορα, καθώς οι μαθητές μπορούν να γίνουν super spreaders του ιού και να τον μεταδώσουν πολύ εύκολα στην κοινότητα».

«Η Ελλάδα πάει καλύτερα σε σχέση με τις χώρες της Νότιας Ευρώπης όπως η Ιταλία και η Ισπανία, αλλά και σε σχέση με την Πορτογαλία. Δεν συγκρίνω της χώρες της Βόρειας Ευρώπης που έχουν πολύ καλύτερα συστήματα Υγείας. Καλό σύστημα Υγείας έχει και η Ιταλία και συγκεκριμένα η περιοχή της Λομβαρδίας που επλήγη. Τα συστήματα αυτά έχουν μια σχετική αντοχή. Η Ελλάδα έπρεπε να είναι πιο προσεκτική. Έπρεπε να πάρουμε νωρίτερα και πιο γρήγορα μέτρα και να τα εφαρμόσουμε εγκαίρως», τονίζει ο ίδιος.

Πηγή
thecaller.gr
Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button