Εκλογές

Μοσχολιός: "Με το προοδευτικό κίνημα πάμε το Αγρίνιο μπροστά"

po-mosxolios-omilia25Χαιρέτισε την πρόσφατη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για την στήριξη των προοδευτικών υποψηφίων ο δήμαρχος και υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός, μιλώντας σε συνέντευξη του στον “Δυτικά FM 9.61”.

“Ο κ. Τσίπρας, με τη δήλωσή του εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι δημοκρατικοί πολίτες, που γνωρίζουν πόσο κρίσιμη υπήρξε η ενότητα στην ιστορία του λαϊκού κινήματος, ανεξάρτητα από διαφορές και διαφωνίες, θα κάνουν αυτή την Κυριακή το χρέος τους.

Δεν μπορώ, παρά να χαιρετήσω τη θέση αυτή. Και δεν το κάνω σήμερα. Σε όλη την πολιτική μου διαδρομή , αλλά και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, δεν σταμάτησα ποτέ να εργάζομαι για την ενότητα του προοδευτικού κινήματος.

Βεβαίως η ενότητα αυτή σφυρηλατείται καθημερινά, από όλους μας, με τις θέσεις που εκφράζουμε, με τις πολιτικές που ακολουθούμε.

Εμείς, και εγώ προσωπικά, αναφέρομαι σε ένα πλαίσιο αρχών και αξιών, προτεραιοτήτων και δράσεων, όπου υπάρχει ουσιαστική σύγκλιση των ευρύτερων προοδευτικών δυνάμεων.

Παράδειγμα. Η προτεραιότητα στην ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών που διαρρηγνύουν την κοινωνική συνοχή.

Η διατήρηση των κοινωνικών αγαθών, όπως λόγου χάρη το νερό, υπό δημόσιο έλεγχο. Με συγκεκριμένες δράσεις αυτά τα χρόνια προσπαθήσαμε να κατοχυρώσουμε ότι το νερό θα παραμείνει ως αρμοδιότητα του Δήμου και της ΔΕΥΑΑ.” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μοσχολιός συμπληρώνοντας πως μόλις πριν από δυο χρόνια ο αντίπαλος του σήμερα Γιώργος Παπαναστασίου, ως υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ζητούσε “καθαρή εντολή” για να εφαρμόσει τις πολιτικές που εφαρμόζει σήμερα το κόμμα του:

po-mosxolios-omilia18” Εδώ, στο Αγρίνιο, την Κυριακή οι πολίτες έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στο συνδυασμό μας, που δεν ζήτησε και δεν έλαβε κανένα κομματικό χρίσμα, και το συνδυασμό του κ. Παπαναστασίου, ο οποίος  έχει τις ευλογίες της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Σαμαρά προσωπικά.

Όπως γνωρίζετε επίσης, ο κ. Παπαναστασίου, πριν 2 ακριβώς χρόνια, ως υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ζητούσε καθαρή εντολή, ώστε «με λυμένα χέρια», όπως ο ίδιος έλεγε, να εφαρμόσει τις πολιτικές που σήμερα ακολουθεί το κόμμα του.

Εγώ χρειάζεται να προσθέσω κάτι; Δεν είναι αυτονόητη η επιλογή των ανθρώπων που δεν θέλουν να βάψουν το χάρτη με συγκεκριμένο χρώμα το βράδυ της Κυριακής:”

Ο δήμαρχος Αγρινίου, σημείωσε πως ήταν η σημερινή δημοτική αρχή που αντιστάθηκε στις μνημονιακές  πολιτικές, αρνήθηκε να συνδράμει στην διαθεσιμότητα και κινητοποιήθηκε ενάντια στην αφαίρεση πόρων και αρμοδιοτήτων. Πως σφυρηλάτησε μια σχέση εμπιστοσύνης με τους δημότες και κινήθηκε πάντα με αυτούς και διερωτήθηκε εάν ένας κομματικός υποψήφιος σαν τον κ. Παπαναστασίου θα λειτουργήσει έτσι.

Παράλληλα ο κ. Μοσχολιός για άλλη μια φορά χαρακτήρισε τον κ. Παπαναστασίου  “μονίμως απόντα” από τις διεκδικήσεις της πόλης και της περιοχής, αν και πολιτεύεται από το 1998. “Είμαστε και οι δυο παλιοί στην πολιτική, αν και ο κ. Παπαναστασίου, θέλησε να υπηρετήσει τους θεσμούς όπου τον έβαζε το κόμμα του. Εγώ ήμουν και είμαι άνθρωπος της αυτοδιοίκησης. Την υπηρετώ με πάθος και δεν είχα ούτε έχω καμιά άλλη φιλοδοξία, σε αντίθεση με τον κ. Παπαναστασίου, που μάλλον την βλέπει σαν ένα σκαλοπάτι για την κομματική ή την πολιτική του ανέλιξη.”

po-mosxolios-omilia2Τόνισε ακόμη πως ο ίδιος αν και δέχθηκε προσωπικές επιθέσεις στον α’ γύρο, δεν θέλησε να δώσει συνέχεια σε αναπόδεικτα ζητήματα και τόνισε πως το διακύβευμα των εκλογών για τον β’ γύρο, πέρα από αυτοδιοικητικό, είναι και καθαρά πολιτικό: “Εάν οι πολίτες του Αγρινίου, θέλουν  η πόλη και ο δήμος να συνεχίσουν να έχουν προοδευτικό πρόσημο. Να επιλέξουν εάν θέλουν έναν δήμαρχο με διάφανο παρελθόν, με αδιαμφισβήτητο έργο, με υπεράσπιση της κοινωνίας στα δύσκολα,  ή έναν δήμαρχο που ίσως απλά βλέπει τον δήμο σαν “όχημα” για εξυπηρέτηση άλλων φιλοδοξιών;”

Κλείνοντας την συνέντευξη και μεταφέροντας το μήνυμα του για τον β’ γύρο ενόψει και της σημερινής ομιλίας του στην πλατεία Δημοκρατίας ο Π. Μοσχολιός, είπε: “Καλώ όσους με στήριξαν το 2006 και το 2010 να συνεχίσουμε αυτήν την κοινή πορεία που χτίσαμε σε στέρεες βάσεις. Δώσαμε μια δύσκολη μάχη στον α’ γύρο και νομίζω ότι τα καταφέραμε να δείξουμε και τη δύναμη μας και την αποδοχή του έργου μας παρά την πόλωση που υπήρχε μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Κρατήσαμε την κοινωνία και τον δήμο όρθιους στα δύσκολα. Σε αυτήν την πορεία πρέπει να υπάρχει προοδευτική συνέχεια. Έχουμε τη γνώση, το σχέδιο και το όραμα για να πάμε το Αγρίνιο ακόμη πιο ψηλά.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button