Εκλογές

Μοσχολιός: "Δεν υπέκυψα σε κανένα συμφέρον-συνεχίζουμε και υπερασπιζόμαστε το έργο μας"

po-mosxolios-ypopsifioi1Η παράταξη του απερχόμενου  δημάρχου Παύλου Μοσχολιού, συνεδρίασε πριν από λίγη ώρα σε ξενοδοχείο του Αγρινίου, για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος , αλλά και την στάση που θα τηρήσει μετά τα νέα δεδομένα και την θέση που θα έχει ως μείζον αντιπολίτευση στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ανάλυση από την πλευρά του έκανε ο απερχόμενος δήμαρχος, ενώ έγιναν δεκάδες παρεμβάσεις, από υποψηφίους, κυρίως νέους, που τόνισαν την ανάγκη η παράταξη να συνεχίσει την παρουσία της. Γενικά η εικόνα που περνά προς τα έξω είναι πως το κλίμα ήταν καλό και ενωτικό, ενώ υπήρχε μαζική παρουσία.

Χαρακτηριστικά και σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μοσχολιός στην αρχή της παρέμβασης του αναφέρθηκε στο προεκλογικό σκηνικό όπως αυτό στήθηκε: Από τη μία πλευρά, όπως είπε, υπήρχε ο Γιώργος Παπαναστασίου, που πέρασε μια εικόνα του “καλού παιδιού” και που δεν είπε τίποτε ουσιαστικά προεκλογικά και από την άλλη ο υποψήφιος της Αριστεράς, ο κ. Τραπεζιώτης, που όπως είπε ανέλαβε όλη τη “βρώμικη δουλειά”  με προσωπικές επιθέσεις και λάσπη, επιλέγοντας να  προκαλέσει όσο το δυνατόν  μεγαλύτερη φθορά στην παράταξης του κ. Μοσχολιού και να πολώσει το κλίμα. Χαρακτήρισε ακόμη “ανήθικη” πολιτικά τη στάση του κ. Τραπεζιώτη. Άλλοι Σύμβουλοι μάλιστα έκαναν λόγο για “πολιτικό γάμο” των κ. Παπαναστασίου και Τραπεζιώτη, σε ένα προεκλογικό σκηνικό που ήταν από πριν στημένο και συμφωνημένο.

Στον δεύτερο γύρο, όπως είπε και έτσι όπως διαμορφώθηκε το κλίμα “δεν έγιναν ποτέ εκλογές” και απλά οι ψήφοι του κ. Τραπεζιώτη πήγαν στην παράταξη Παπαναστασίου.

Έκτος των άλλων ο κ. Μοσχολιος αναφέρθηκε και στον ρόλο αυτοδιοικητικών που “τιμήθηκαν πολλές φορές από την πόλη και την παράταξη” και που “στάθηκαν απέναντι”. Σημείωσε ακόμη πως ο ίδιος αναλαμβάνει εξ’ολοκλήρου την ευθύνη της ήττας ως επικεφαλής, ζήτησε όμως η παράταξη να μείνει όρθια και να συνεχίσει ως αντιπολίτευση πλέον, να καταθέτει τις προτάσεις της , να ασκεί κριτική εκεί που πρέπει στην πλειοψηφία και να υπερασπιστεί το “πλούσιο έργο που συντελέστηκε” . Τόνισε επίσης  με νόημα πως η παράταξη πολιτεύτηκε προεκλογικά με ήθος, με θέσεις και πρόγραμμα, δεν έταξε και δεν συγχρωτίστηκε – ούτε εξυπηρέτησε συμφέροντα επιχειρηματικά και άλλα (εννοώντας προφανώς την κριτική που δέχθηκε δυο μέρες πριν από τις εκλογές από τους κ. Κωστούλα και Μπίμπα) με αποτέλεσμα να μην γίνει από κάποιους αρεστή.

Το λόγο στη συνέχεια πήραν πολλοί υποψήφιοι , που άσκησαν και κριτική στον συνδυασμό σε κάποια σημεία που οι ίδιοι θεώρησαν καίρια, όλοι συμφώνησαν όμως πως μια παράταξη “με αυτήν την ιστορία και την προσφορά”, πρέπει να συνεχίσει να υφίσταται , κάνοντας έντονη την παρουσία της στην τοπική κοινωνία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν νέες συναντήσεις, ώστε να δημιουργηθούν ομάδες εργασίας ανά τομέα και αναμένεται να αξιοποιηθούν ιδιαίτερα οι νέοι υποψήφιοι, που θα αποτελέσουν και την “αιχμή του δόρατος”  για τη συνέχεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button