Ροή Ειδήσεων

Μόνο από περιοχές Natura θα εγκριθούν βιοκαλλιεργητές

koi-biokalliergeies
Πονοκέφαλο έχει φέρει στις αρμόδιες αρχές ο μεγάλος αριθμός των αιτήσεων για την ένταξη στην Βιολογική Γεωργία οι οποίες ξεπερνούν τις 64.000, ενώ ο προϋπολογισμός είναι για 20.000 αιτήσεις. Η επιλογή φέτος των περιοχών Natura ως βασικού κριτηρίου για ένταξη στο πρόγραμμα έχει φέρει μεγάλες αντιδράσεις, μιας και με αυτό στην ουσία δεν θα επιδοτηθούν και παλιοί βιοκαλλιεργητές οι οποίοι έκαναν εκ νέου αίτηση στο πρόγραμμα.

Πιο συγκεκριμένα το κριτήριο των περιοχών Natura εντάχθηκε για πρώτη φορά φέτος και δίνει προτεραιότητα σε παραγωγούς που έχουν εκτάσεις οι οποίες είναι τουλάχιστον 10% ενταγμένες σε ζώνες Natura. Στην ουσία το κριτήριο αυτό λειτουργεί ως «κόφτης» αποκλείοντας πολλούς νέους αλλά και παλιούς δικαιούχους από το πρόγραμμα της Βιολογικής Γεωργίας.

Όμως και σε αυτή την περίπτωση ο «κόφτης» Natura δεν είναι από μόνος του αρκετός, μιας και οι δικαιούχοι εντός Natura αγγίζουν τις 40.000 έναντι των 20.000 που προβλέπεται να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Επίσης είναι σημαντικό να αναφέρουμε (δες σχετικό άρθρο μας) ότι δεν αναμένεται να αυξηθεί το συνολικό ποσό της ενίσχυσης. Το μόνο που εξετάζεται είναι η περικοπή των ποσών επιδότησης ανά δικαιούχο ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν περισσότεροι παραγωγοί.

Τα αποτελέσματα της ένταξης στο πρόγραμμα δεν αναμένονται πριν το Πάσχα.

easmn-press.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button