ΕργασίαΡοή Ειδήσεων

4.500 μόνιμες προσλήψεις στην ειδική αγωγή με σύστημα «1:1»

Το «πράσινο φως» έδωσε ο προϋπολογισμός - Αναμενόμενα προσόντα, δικαιολογητικά

«Ξεκλειδώνει» η διαδικασία πρόσληψης 4.500 μόνιμων στα προγράμματα ειδικής αγωγής με βάση τα στοιχεία του επίσημου προϋπολογισμού.

Όπως προκύπτει από τα έγγραφα που κατατέθηκαν χθες (21/11) στη Βουλή, θα προσληφθούν τόσο εκπαιδευτικοί, όσο και εξειδικευμένο προσωπικό.


Σημαντικά:

Οι νέες θέσεις θα προκηρυχθούν στα πρότυπα του ”1:1” για τους αντίστοιχους διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Από την αξιολόγηση στα επίσημα αρχεία προκύπτει το εξής: Η απασχόληση του νέου προσωπικού βρίσκει «πάτημα» σε θέσεις προσωπικού που τώρα απασχολείται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου
Η δαπάνη σήμερα καλύπτεται από πόρους του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ). Οι νέες προσλήψεις θα χρηματοδοτηθούν από τον τακτικό προϋπολογισμό χωρίς να μεταβληθεί το τρέχον όριο δαπανών του ΠΔΕ.
Παράλληλα, θα μειωθεί ισόποσα το όριο για το προσωπικό ορισμένου χρόνου προκειμένου να μην μεταβληθεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων συνολικά (Δείτε εδώ σχετικό άρθρο του workenter από τις 2/10)
Οι πιστώσεις για την ενίσχυση της ειδικής αγωγής, βρίσκονται στην κατηγορία «Πιστώσεις υπό Κατανομή». Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι, ήδη, η διαδικασία βρίσκεται σε τελική φάση υλοποίησης
Η επίσημη ανακοίνωση που θα περιλαμβάνει την διαδικασία του νέου διαγωνισμού, αναμένεται να ανακοινωθεί παράλληλα με την ψήφιση στα υπόλοποιπα μέτρα που κατατέθηκαν χθες στη Βουλή. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, προβλέπονται 400 εκατ. ευρώ με τα οποία θα καλυφθεί η εισαγωγή του νέου επιδόματος στέγασης και σε μέτρα όπως η ενίσχυση του προγράμματος “Βοήθεια στο σπίτι”, ή η ενίσχυση των προγραμμάτων ειδικής αγωγής.

Σε κάθε περίπτωση, οι τελικές εξαγγελίες ανήκουν εξ ολοκλήρου στο υπουργείο Παιδείας. Ο αρμόδιος υπουργός, κ. Γαβρόγλου, δήλωνε χθες στον ρ/σ «Στο Κόκκινο» ότι «σε λίγο θα ανακοινώσουμε τον τρόπο πρόσληψης και θα ανοίξει το σύστημα αιτήσεων».

Σημειώστε όλα τα διαθέσιμα κριτήρια για τον διαγωνισμό:

Προσόντα                                                           Δικαιολογητικά
Πτυχίο ΑΕΙ                                               Φωτοτυπία ταυτότητας
Χρόνος ανεργίας                                    Αντίγραφο τίτλου σπουδών
Αριθμός ανήλικων τέκνων                            Βεβαίωση ΟΑΕΔ
Εμπειρία                                                         Υπεύθυνη Δήλωση
Ηλικία (ως δεδομένο κατάρτισης)               Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας
Εντοπιότητα (ό,που προβλέπεται)          Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης- Βεβαίωση εμπειρίας

workenter.gr

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
pistiolas omilia 1000x563 (1) Πολιτική Διαφήμιση
pap tsalafouti bruschetta 1000x563px copy Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button