Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Μοναστηράκι Βόνιτσας: Αποκαλυπτήρια της προτομής του πεσόντα στην Κύπρο Δεκανέα Δ. Τσούκα (φωτο)

Με μια συγκινητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί, Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019, τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Δεκανέα Δημήτρη Τσούκα, ο οποίος κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας στην Κύπρο και συγκεκριμένα στις 3 Φεβρουαρίου 1965, απήχθη και εκτελέστηκε από τουρκοκύπριους εξτρεμιστές.

Στην τελετή που έγινε στην ιδιαίτερη πατρίδα του Δημήτρη Τσούκα, στο χωριό Μοναστηράκι Βονιτσας, παρέστησαν τα αδέλφια του. Ο πόνος των δικών του ανθρώπων αβάσταχτος και βουβός ακόμη και σήμερα. Η περηφάνια για την γενναιότητα, τον ηρωισμό, την αυταπάρνηση και το μεγαλείο ψυχής που επέδειξε ο αδελφός τους στα πεδία των μαχών αμέτρητη.

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής που κατασκευάστηκε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού και φιλοτέχνησε ο γλύπτης Γεώργιος Παλαμάρης, έκανε ο δήμαρχος Ακτίου – Βόνιτσας Γιώργος Αποστολάκης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την επιμνημόσυνη δέηση, ακολούθησε το προσκλητήριο του νεκρού Ήρωα και στη συνέχεια ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής. Ακολούθησε η παράδοση της σημαίας στην οικογένεια του Δημήτρη Τσούκα, την οποία παρέλαβε ο αδελφός του Γεώργιος Τσούκας μέσα σε ατμόσφαιρα συγκίνησης που επικρατούσε.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με ομιλίες από τον Δήμαρχο Γιώργο Αποστολάκη, το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Βαρεμένο και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μοναστηρακίου Μιχάλη Καλαντζή.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την κατάθεση στεφάνων. Κατέθεσαν οι: Εκπρόσωπος του Γενικό Επιτελείο Στρατού, ο Δήμαρχος Ακτίου – Βόνιτσας Γιώργος Αποστολάκης, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μοναστηρακίου Μιχάλης Καλαντζής, ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας Παντελής Αποστολάκης, ο εφημέριος του χωριού π. Θεόδωρος Κτίστης, από το Αστυνομικό Τμημα Ακτίου – Βόνιτσας η Αρχιφύλακας κυρία Παλιογιάννη, από την Οικογένεια του δεκανέα ο Κωνσταντίνος Τσούκας, ο Γιώργος Τσούκας και η Θεοδώρα Τσούκα.

Φωτογραφίες: Στέλλα Λιάπη

xiromeronews.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση
Back to top button