Γεγονότα

"Μολυσμένα ψάρια στην ανατολική Κλείσοβα": τι καταγγέλλει ο σύλλογος Ρομά

epi-nekra-psaria
φωτο αρχείου

«Χιλιάδες νεκρά ψάρια σχηματίζουν μια λίμνη σάπιας σάρκας μέσα στη θάλασσα λιμνοθάλασσα και συγκεκριμένα στην περιοχή της Ανατολικής Κλείσοβας» καταγγέλλει ο Σύλλογος Ρομά και Φίλων «Ελπίδα Αλληλεγγύη»

Σύμφωνα με τον σύλλογο των ρομά «το ιβάρι ανατολικής Κλείσοβας έχει  εκχωρηθεί νόμιμα σε συνεταιρισμό αλιέων, όμως η μόλυνση της περιοχής είναι μεγάλη και είναι αδύνατο τα ψαριά της περιοχής αυτής να είναι κατάλληλα για κατανάλωση».

Αναλυτικά η ανακοίνωση-καταγγελία των ρομά:

Το ιβάρι δίπλα από τη «λίμνηνεκρώνψαριών» πλειστηριάστηκε και ξεκίνησε τις εργασίες. Ψάρια μολυσμένα διοχετεύονται και στην τοπική αγορά, νομότυπα αφού έχει κριθεί ως κατάλληλο.

Ο σύλλογος μας έχει ενημερωθεί εδώ και μήνες ότι το ιβάρι ανατολικής Κλείσοβας, το επονομαζόμενο «σκατοϊβαρο» έχει πλειστηριαστεί και εκχωρηθεί νόμιμα σε συνεταιρισμό αλιέων.

Γνωρίζουμε πολύ καλά λόγω του κοντινού οικισμού Ρομά ότι η μόλυνση της περιοχής είναι μεγάλη και ότι είναι αδύνατο τα ψαριά της περιοχήςαυτής να είναι κατάλληλα για κατανάλωση. Παρατηρούμε συχνά το φαινόμενο που συναντήσαμε και σήμερα.

Γι αυτό απευθυνθήκαμε ως σύλλογος στον κύριο δήμαρχο για να μην προχωρήσει αυτή η τυπικά σωστή αλλά στην πραγματικότητα εγκληματική για την υγειά των καταναλωτών αλλά και των εργαζομένων εκχώρηση του συγκεκριμένου διβαριού.

Δυστυχώς, δεν βρήκαμεανταπόκριση…

Ο συνεταιρισμός που το εκμεταλλεύεται έχει ξεκινήσει εργασίες…

Στο μεταξύ, σήμερα 24/12 παραμονή των Χριστουγέννων, η κατάσταση στην περιοχή ήταν φρικτή. Δυσοσμία κατακλύζει ολόκληρη την περιοχή (δρόμος 4-6 χιλιομέτρων) και οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους. Χιλιάδες νεκρά ψάρια σχηματίζουν μια λίμνη σάπιας σάρκας μέσα στη θάλασσα.

Ειδοποιήσαμε τις αρχές, το λιμενικό ήρθε αλλά λόγω  της ημέρας  δεν  ήταν δυνατό να επικοινωνήσει με κανέναν άλλο αρμόδιο. Κατέγραψε και με φωτογραφικόυλικό το συμβάν και θα ακολουθήσει η τυπικήδιαδικασίαενημέρωσης των αρμοδίων.

Η περιοχή αυτή που συμβάντα σαν το σημερινόλαμβάνουνχώρασυχνότατα δεν χρήζειψαράδων, αλλάκαθαρισμού, εξυγίανσης, φύλαξης, ολικήςανάπλασης και αγροτουριστικήςεκμετάλλευσης.

Αγαπητοίσυμπολίτες, ΑΥΤΑ ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΤΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!

Αυτά τα ψάριααύριο θα τα ταΐσουμε στους τουρίστες που τόσοεπιθυμούμε!

Δεν είναι δυνατόν να μας λένεάλλοι ποια είναι τα συμφέροντά μας. Δεν είναι δυνατόν να μας πείθουν ότι είναι καλό για εμάς και τον τόπο μας να κουκουλώνουμε στην κυριολεξία τα σκατά και να τα τρώμεκιόλας.

Προσκαλούμεόλους τους αρμόδιους και συμπολίτες να λειτουργήσουμε με γνώμονα την κοινήλογική και να αποφασίσουμε να λύσουμε στην πραγματικότητα το πρόβλημα, αντισταθμίζοντας το κόστος με διαφορετικούτύπουεκμετάλλευση της περιοχής (αγροτουρισμος – οικοτουρισμος), έωςότου την εξυγιάνουμε στ’ αλήθεια και θέσουμε τις βάσεις για αειφόροανάπτυξη σε επίπεδοαλιείας.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΡΟΜΑ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ «ΕΛΠΙΔΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»

 

            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                         Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button